Byfåne

Det brukar finnas en byfåne i varje socken sägs det. I vår socken finns också en och naturligtvis bor vi granne med honom. Han bor numera ensam då hans mor inte längre finns i livet och är en enstöring. Ingen känner honom men alla vet vem han är. Han kör runt runt på sin moped men ingen vet vart. Han är säkert snäll och gör ingen förnär men han LÅTER och har lustiga saker för sig ibland.

Hans förråd står vid tomtgränsen mot vår baksida där vi har terrass och uterum. Många av Er som suttit på vår terrass och druckit kaffe eller grillat en skön sommardag vet säkert att han då brukar komma ut och starta sin moppe. Numera har han en EU-modell som är ganska tyst men så har det inte alltid varit. Det har hänt att han stått och gasat med sin moped, som han tagit bort ljuddämparen på, gasat för fullt i säkert en hel minut. Gasar av och vrider till igen så att man tror att maskinen ska flyga i luften.

Han har en båt också. En fiskekutter, tror jag att det heter. Modell med förarhytt, en sådan som man kan se i fiskehamnar. Vet inte vad han har båten till för i vattnet har han det inte. Det är snart 17 år sen vi byggde det här huset och båten har inte flyttats en meter under den tiden. Men han startar den ibland. Dunk, dunk, dunk,du du du dudududududu........................Det ekar i hela kvarteret. Så står den där och dunkar i tio minuter.

Nu målar han på en eka. Den målas i klara fina färger.
Maken ropar från fönstret en dag, "kom och se, vi är i Thailand igen". Det stämmer, båtarna i Thailand ser ut så. Randig blå, grön, röd och gul. Undrar vad han ska ha den till?

image51
Bilden är lånad från Thailandsresor

Kommentarer
Postat av: åsa

Jag vet.. han ska göra er avundsjuka för att ni inte kan åka till Thailand som era vänner kan.
Smyg över en natt och spraya båten svart!

2008-01-23 @ 21:30:38
URL: http://www.galanthus.blogg.se
Postat av: JennyPenny (Solnabon)

Att ro är ju åtminstonde hyfsat ljudlöst. Men han kanske tänke ha en utombordare på den och gasa med den oxå? ;-)

2008-01-24 @ 13:39:01
URL: http://jpsfilosoferande.blogg.se
Postat av: Mikka

Haha , gud va rätt :) han är verkligen precis sådär och det är inte överdrivet !
Jag minns en sommar för kanske 3 år sedan när han startade den där "förbannade" båten JÄÄÄÄTTE tidigt på morgonen och väckte precis alla ! Starkt barndomsminne jag har och det kommer jag aldrig glömma heller .!

2008-01-24 @ 20:13:35
URL: http://dottern.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0