....och sommaren bara fortsätter......

Nu har nioåringen gått omkring med ett (miss)prydande sjukhusband i snart tre veckor. Vi hoppas på att få klippa av det snart men vi måste ha tålamod. Vi är så oändligt glada idag för att vi är hemma. Permis ända till måndag förmiddag. Helt plötsligt får livet ett annat värde. Men njuter av varenda tiondels sekund. Men känner vinden i håret och solens härliga värme. Saker som tidigare var viktiga är helt plötsligt oviktiga.

Vår diagnos är inte livshotande och det kommer att gå att leva ett nästan vanligt liv. Ändå har vi sörjt över att just hon, ett barn är drabbad. Diabetes är inte någon svår sjukdom att bära. Forskningen har gått framåt enormt bara de senaste fem åren. Ändå känns det tungt. Just nu kretsar livet runt blodsocker tagning, insulinsprutor mat och mattider. Det blir bättre, jag vet. Det känns bara lite surt.

Mitt i sörjandet över sjukdomen sitter vi ändå ganska friska och krya på barnavdelningen och ser små bebisar komma in med ilfart. Ett hjärtsjuk barn som får åka helikopter till ett specialiserande sjukhus. En mamma och sin tonåring som kommer för behandling tre gånger om dagen.

Vad har då vi att klaga över? Inte för att vi klagar högt men vi känner oss lite gnälliga, invärtes. Jag är sliten och gråtmild. Tacksam och glad. Krisen är över, mitt barn har överlevt även om det såg illa ut när vi kom in till sjukhuset. Nu ska vi bara försöka att hinna ifatt sommaren och försöka att leva som vanligt även om det aldrig kommer att bli som vanligt.

Kommentarer
Postat av: Malin B

Livet kan sannerligen ta vändningar som man inte räknat med.

Såklart att man får "sörja" innan man går vidare och inser att det faktiskt blir bra ändå - fast på ett annat sätt.

Stor kram till hela familjen!!!

2009-07-16 @ 22:49:41
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: SOFFIE

men usch då va jobbigt för er ,hoppas nu hon snabbt vänjer sig vid sina sprutor kanske kan hon få en pump det verkar ju va ganska bra( en kompis son fick diabetes ifjol i nov, å han har redan blivit jätteduktig med att kolla blodsockret å han fick en pump ganska direkt)

han är 15år)

Sänder dej å din 9åring massa styrkekramar,

må så gott å hoppas ni kan njuta av sommaren,

2009-07-17 @ 00:32:24
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Åsa

Stackars liten. har en kompis vars son fick det och hon svor och grät över hur jäv.. jobbigt det var första tiden men sedan blev det jättebra. Så tyck lite synd om er och sen le och tänk det kunde vara värre.

Ge henne en extra kram.

2009-07-17 @ 08:23:27
URL: http://galanthus.blogg.se/
Postat av: Birgitta

många varma kramar till er. Tänker jättemycket på er många kramar till tjejen och dig. Hälsa maken och tonåringen

2009-07-17 @ 08:28:26
URL: http://www.kamelens.se/blog
Postat av: Fam Sellgren

Fler kramar från norr!



Jag hoppas ni får njuta lite av sommaren utanför sjukhusets väggar....

2009-07-17 @ 19:43:04
Postat av: Susihus

Tur att man inte vet vad som väntar runt hörnet. Ni kommer att klara detta finfint. Många goa kramar på er alla, tänker på er!

2009-07-18 @ 14:19:01
URL: http://susihus.blogg.se/
Postat av: Kitty

Kram på er! Tänker mycket på er! Kram kram kram!

2009-07-18 @ 17:03:30
Postat av: Ulla mitt i semestern

Såklart att ni ska och får tycka synd om er. Det finns alltid de som har det värre. Men man är sig själv närmast och tänk om man alltid tänkte att någon har det värre då skulle man ju aldrig få sörja. Och sörja behöver man få göra, för att kunna gå vidare.

Vad kul att jag iaf kunde skänka lite glädje bara genom att synas på tv L

Sänder massor av tankar och kramar till Er!!!

2009-07-19 @ 07:00:04
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: ejmis

Förstår att det blir en stor omställning och även en massa oro...STYRKEKRAM!!

2009-07-19 @ 11:45:37
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: mammakero

Den första tiden är avgjort rent fördjävlig. Då är man inne i den förnekande fasen och undrar varför just hon drabbats. Så kommer en annan fas när man accepterar faktum och då blir det lite lättare. Fast hela familjen blir påverkad, ni får lägga om hela er livsstil. Det är oxå svårt i början. Som du skriver, det har blivit lättare och lättare att leva med diabetes de senaste 10 åren. Trots det är det fullt förståeligt att man deppar ihop och mår skit över att barnet får en livslång sjukdom!

Massor av styrkekramar till er alla! Njut av att vara hemma tillsammans igen!

2009-07-19 @ 17:03:31
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: Tina

Måste säga GRATTIS till Kenneth :) ja att att Benji stannar hos ER, klokt val! Super kramar till Er alla från mig! Saknar Er sååååååååå!!!!

2009-07-21 @ 13:15:05
URL: http://lordcaalveerts.blogg.se/
Postat av: my

Förstår att det känns tungt, och även om det går att leva nästan som vanligt med den sjukdomen, så är det säkert en chock i början. Men det kommer ordna sig, ni att vänja er! Massa kramar

2009-07-21 @ 18:24:54
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag har tänkt på er, om vad som hänt...Kan förstå chocken och att det varit jättejobbigt för er! Bara ni får tiden på er att vänja er kommer det nog att ordna sig! Sommarkramar till er och dottern!

2009-07-21 @ 21:39:50
URL: http://camillasrum.blogspot.com
Postat av: cecilie ♥

är du en av dem som inte har så mycket pengar över till shopping? bli medlem på denna sidan http://www.gratis5.se/user/register/ccecilie och tjäna ihop poäng till presentkort som kan användas i vilken affär du vill! och det funkar, jag har fått mina presentkort två gånger tidigare :) lycka till! ♥

2009-07-21 @ 21:53:08
URL: http://ceciliesjostrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0