Var det bättre förr?

Det ringer i telefonen. Det är den "riktiga" stationära telefonen som ringer Jag befinner mig vid skrivbordet som ligger på övervåningen i huset. Först måste jag bara avsluta, snabbt, snabbt. Ni vet hur det är, ska bara skriva under, eller skriva färdigt meningen. I mitt fall skulle jag "bara" avsluta verifikationen i bokföringen. Så att jag vet vart jag är när jag kommer tillbaka.
I fullfart springer jag sen ner för trappan och ut i köket. Innan jag når köket har jag också hoppat över tre grindar. Vi har ju lyckats fylla huset med bushundar så det har också tillkommit ett par grindar i interiören.

Tre signaler har hunnit gå fram och jag ser förvirrat den tomma telefonstationen. Vart är den trådlösa telefonen? Det ringer igen. Jag rusar till köksbänken och när den femte signalen ljuder hittar jag äntligen luren som ligger under en tidning.

Flåsande av stress trycker jag på knappen och väser mitt namn på ett glättigt sätt. Phu, de hade inte hunnit lägga på, hon i andra ändan av linjen.

Förr fanns telefonen på ett telefonbord eller hängande på väggen. Då, på den tiden satt enheten fast med sladd i väggen och man visste vart man hade den.

Det kanske va lite bättre förr?

Kommentarer
Postat av: M a l i n B.

Vet inte hur många gånger grannarna kommit in för att ringa till sig själva och hitta sin telefon! ;)

Den nya de köpte hade tydligen en "ringknapp" på basenheten, så nu har de där besöken inte hänt på ett bra tag.

2009-10-18 @ 19:57:35
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Birgitta

jag har en trådlös och en som så att säga sitter fast med sladd, men nog letar man efter den trådlösa när det ringer i alla fall

2009-10-18 @ 20:44:14
URL: http://www.kamelens.se/blog/
Postat av: Åsa

Ja, här letar vi också alltsom oftast efter luren (lurarna tom.) när det ringer.

2009-10-19 @ 11:33:49
URL: http://secondtime.blogg.se/
Postat av: mammakero

Medhålles, när man i all panik letar den trådlösa, så svär man ve och förbannelse över det inköpet! För de ligger ytterst sällan i laddarn... Sen så dör ju batterierna och det hände ju aldrig med de stationära telefonerna...

Förresten! En underbar bild på Puma!

2009-10-19 @ 13:31:03
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: Lena

Det händer även här att man springer och letar efter luren. Och ibland får man ringa till sin egna mobil för att hitta den.

//Lena

2009-10-19 @ 19:53:37
URL: http://lenasoderberg.blogg.se/
Postat av: soffie

här har vi gjort upp jag å barna att alltid ställa tillbaka den trådlösa där laddaren står,men tror du ungdomarna gör det???

neej så jag springer runt som en tok ibland å letar,å vilka knepiga ställen den kan va på ibland,frysen(nån som varit glassugen)skafferiet(kakmonstren i farten)

toan (hmmm)

det verkar som de pratar i telefonen överallt:O)

gokväll

2009-10-19 @ 22:25:12
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Ulla

Hahah...det här känner jag igen. Fast vi bor i ett enplanshus så finns telefonen aldrig där den ska vara.

2009-10-22 @ 21:18:58
URL: http://ulla67.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0