Insulin och blodsockervärden

Den här veckan har varit full av blodsockervärden, insulinmängder och prov. Så ser vår vardag ut vanligtvis också men just denna vecka har det varit lite extra.
För de som inte vet, så har vår tolvåring diabetes typ 1 (som inte växer bort, som inte kan regleras utan insulin eller som uppstått pga felaktig kost, som många insnöade tycks tro).

I början av veckan infann sig vår familj på Visby Lasarett för att tolvåringen skulle byta till insulinpump. Massor av information har matats in i våra hjärnor men allt känns bara positivt. Pumpen kan på inga sett reglera sig själv men den är ett stort hjälpmedel och mycket lättare att hantera (tror jag) än när tolvåringen ska ta insulin med sina pennor (sprutor). Sen slipper hon ju sticka sig 6-7 gånger dagligen. Nu räcker det med att fästa en nål på lämpligt ställe var tredje dag.

Så, nu börjar allt om från början. Vi ska ställa in doserna så att det passar hennes vardag. Jag skriver diagram och antecknar för att kunna få en överblick på mängder insulin och blocksockervärden. Nätterna är jobbigast. Men jag vet att det är övergående.

Självklart har hon valt en rosa pump.




http://www.rubinmedical.se/?DocumentIDSub=15&DocumentID=2&grupp=1&Lang=sv_SE&Show2=(1)&Show=(2)&intShow=prod

Kommentarer
Postat av: mammakero

Att hantera insulin är inte en lätt sak. Inte bara att vänja sej med spruttaning, utan ställa om hela livet. Ändrar ni ofta inställningen för henne?

2011-09-04 @ 16:58:42
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: mo

Usch det låter jobbigt, stackarn...

Ja en del människor tror de vet så himla mycket...bara o strunta i dem.

Söt liten rosa pump hon har valt i alla fall, lycka till, kramar

2011-09-04 @ 20:14:02
URL: http://medaljongen.blogg.se/
Postat av: susihus

Hoppas att det blir ett lyft, har dock hört att det kan vara tufft att byta nål. Håller tummarna för att det fungerar för er. Ha det så gott

Kram

2011-09-04 @ 20:36:56
URL: http://susihus.blogg.se/
Postat av: susihus

Hoppas att det blir ett lyft, har dock hört att det kan vara tufft att byta nål. Håller tummarna för att det fungerar för er. Ha det så gott

Kram

2011-09-04 @ 20:37:15
URL: http://susihus.blogg.se/
Postat av: soffie

klart att hon ska ha en rosa snygg pump!!!å hoppas nu den funkar bra ,skönt att slippa att ta sprutor flera gånger /dag mi n gubba hare med typ 1 men han har ingen pump han är lite gammeldags av sig så han tar sprutor 4-5gånger/dag!kram

2011-09-04 @ 21:17:39
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Malin B

Det är bra att de gör lite "fina grejer" när det är sådant som man helst av allt skulle vilja avstå ifrån. Pigga upp det som går liksom.

Jag har hört talas om att det är ett väldigt krångel med att ställa in det där med doser men det gäller ju att göra det bästa av det. Jag håller tummarna för er!

2011-09-04 @ 21:59:38
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: Elin

Tusen tack för dina fina ord Pernilla! :)

2011-09-05 @ 12:13:54
URL: http://elinhanssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0