Och vinnare är............

Plötsligt händer det och då är det svårt att förstå. Svårt att få polletten att ramla ner, helt enkelt. För mej har det nu gått några dagar men jag tror inte att polletten ramlat ännu.

 

Vad handlar då detta om? Självklart om hundar, vad trodde Ni?

Benji lyckades nämligen ta sig till BIS-final i lördags på Gotlands Kennelklubbs inofficiella vårutställning. Vi hade lyckats bli bästa i ras, sedan vunnit gruppfinalen mot en Cocker, Labbe och Golden och där stod vi i finalringen tillsammans med nio andra finalister i all sköns prakt.  Domaren tackade av sex stycken och vi fyra som var kvar fick ta hundarna runt i den stora finalringen. Publiken klappar och jag springer. Foten har domnat för länge sen så den känner jag inget av. Jag länger på stegen för att få Benji att bli ”flashigare” och visa sitt allra bästa steg. Ett varv, två varv, men vänta! När jag kommer på andra varvet ser jag att domaren tagit in en hund på fjärde plats och en på tredje. Under en tusendels sekund far en tanke i huvudet att, jag kommer att bli etta eller tvåa!

”Och du får ta ett varv till”, säger domaren Karl-Erik Johansson. Jag vänder mig om och ser att det kommer en Engelsk bulldog bakom mig. I förvirringen tänker jag att jag ska vänta in den och  defilerar tillsammans, men den går ju inte riktigt i samma tempo. Då hör jag en hejarklack som uppmanar mig att springa. Jag springer och springer. Nu har jag glömt att andas också och hjärnan fattar ingenting. Vad är det som händer?

”Och dagens vinnare är……….Engelsk Springer Spaniel………

Sen hör jag inte mer. Så är det när hjärnan får syre brist.


Foto: Ulla-Britt Bandinge

Nu när hjärnan fått tillbaka sin syrekapacitet börjar jag att fatta. Benji blev Bäst i Show av 116 hundar och nästan 60 raser. WOW!
Tolvåringen vann Juniorhandlingen och har återigen en finalplats klar till Gotlandsmästare i Juniorhandling som koras i februari nästa år.
Herr H blev BIS-veteran men sin vackra Trick, en Cocker som stått på mitt trimbord. En riktig Spanieldag med trefaldigt Wow, Wow, Wow!


Kommentarer
Postat av: Kitty

TJOHO!!! Hade velat vara med och heja på! Men det gick ju bra ändå! ;) Bästaste kennelmamman skulle såklart också varit med <3 KRAM!

2012-05-14 @ 21:52:39
URL: http://kittty.bloggplatsen.se
Postat av: mammakero

Men vad kul! Grattis! Bra jobbat!

2012-05-15 @ 11:26:31
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: ejmis

Härligt! Grattis!

=)

2012-05-16 @ 20:30:11
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Malin B

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!!!

Här sitter jag och ryser över din berättelse och nästan börjar känna av glädjetårar.

Så jätte roligt!!! Vilken känsla det måste ha varit.

2012-05-16 @ 22:30:01
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: mo

Nämen åh vad roligt, ett stort GRATTIS kommer här!!! Kramar

2012-05-17 @ 13:30:50
URL: http://medaljongen.blogg.se/
Postat av: susihus

Åhhhhhhh va roligt GRATTIS

2012-05-17 @ 13:34:02
URL: http://susihus.blogg.se/
Postat av: Anonym

ååå va kul grattis:) hoppas du har en mysig fredagskväll kramen

2012-05-18 @ 20:20:38
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0