Diabetes typ 1, en kronisk sjukdom

Sjukhuset i Visby har ett Diabetes team som mellan varven kallar barnen och ungdomarna med Diabetes typ 1 på ön, till träffar.

Igår träffades 12 barn och ungdomar i ungefär samma ålder och bowlade. Under tiden samlades vi föräldrar tillsammans med kurator och sköterska och pratade. Temat var " det första intrycket av sjukdomen".

Vi kastades tre år tillbaka i tiden och fick berätta hur just vår upplevelse var. Ett bra sett för var och en att bearbeta och utbyta erfarenheter.
I gruppen satt också en skör mamma och pappa vars dotter precis fått Diabetes.
Alla vi andra, vi som nu har lite mer erfarenhet visste precis vad de just nu går igenom. Det som kändes så skönt var att under tiden som var och en pratade, såg vi hur allt ljusnade för dem. De såg att detta är en sjukdom som går att leva med. Att det inte finns någon skuld, som förälder, till insjuknandet och att allt kommer bli bra. Det finns bara små, små begränsningar men det gäller att lära sig leva med det.

Efteråt åt vi gemensam pizzabuffé, pratade och hade trevligt.


Kommentarer
Postat av: Mia

Härligt att kunna få träffas så där, både för barnen/ungdomarna och föräldrarna! Det är gott att det finns stöttande människor....

2012-10-05 @ 09:18:07
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Vevve

Hej
Alltid lika kul att hitta nya fina bloggar :)
Det är ju ett jättebra initiativ med sådana träffar där man kan byta erfarenheter och ventilera sig.
Ha en härlig helg

2012-10-05 @ 15:05:27
URL: http://vevve.com
Postat av: soffie

vad bra att det ordnas sånna träffar både för er och barnen, det är himla viktigt att veta att det finns fler som är drabbade. å kul med bowling med, kramen

2012-10-05 @ 19:39:09
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Malin B

Så BRA att kunna hjälpa andra och själv bli hjälpt på ett "enkelt" vis. Att få höra av andra som har varit i samma situation att det faktiskt GÅR är så skönt.

2012-10-07 @ 22:11:41
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0