Stärkande utmärkelse

Den himla förkylningen vill inte ge med sig och det känns som om jag kämpar i motvind. Jag ska klara det här, det ska jag men idag stannade jag hemma. ORKAR inte!
Jag har väl så lite kraft att ta av så att tömmer mina tillgångar på en gång och då särskilt med en förkylning i kroppen.

Nu kommer många säga till mej att känna efter och ta det lugnt. JA, det är det jag gör. Duktiga jag!

Till min lycka och stärkande självförtroende jag fått en utmärkelse av Fnilla.
Tack snälla rara du!

Nu ska detta GULD skickas vidare till sju andra prisvärda bloggar. Phu så svårt att ta ut sju stycken. Jag vet många många som jag skulle vilja ge guld. Ni vet nog själva vem Ni är allihopa. Ole dole doff, kinke lane koff, koffe lane, binke bane, ole dole doff.


Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jag har ju så svårt att välja 7 av er alla underbara människor här men så är reglerna

Mina utmärkelser går till:

Kennel Rindi      (Jag vet att du inte orkar skicka den vidare, det gör inget, jag vill ändå att du ska ha den).

Dottern                 (Min underbara tonåring).

Kamelens           (Är så glad att jag kan följa dej i ditt vita paradis).

Texas och Kitty   (Ännu en hund tokig människa som naturligtvis har en underbar Springer Spaniel).

Sanna                  (En bekantskap som ger mig så mycket värme genom sina bilder och bokstäver).

Medaljongen      (Hon visar mycket från sitt hem och det är så vackert och smakfullt).

Malin                    (Värme, omväxling, hästar, hundar och mycket humor, hittar man här).

Min tonåring

Du var inte stor när vi körde dej till Visby Dansskola första gången. Du tyckte att gruppen var lite stökig och stor så när fröken Monica skulle låta barnen leka "radiobilar" kom du ut till mej, som satt utanför och väntade. När du hörde att musiken till "radiobilarna" var slut, gick du in till danslokalen igen och fortsatte dansa.

När du var sju började du bugga med en pojke som hette Erik. När han tröttnat efter ett tag fick du genast en ny danspartner och det började tävlas. Jag fick sy buggkjolar i guld och blankt tyg och fick köpa nya dansskor stup i kvarten, kändes det som.

Träning inför framtiden.   Fem, sex, sju ått.....vänster, höger.....

En dag hörde jag dej säga till en kompis, " jag får bara dansa fyra olika kurser". Bara? Balett, Bugg, Jazz och HippHopp. Sen bytte hon HippHoppen mot Stepp och provade på BoddyJam, Salsa, Vals och Disco. 

Dansuppvisning med syrran.

Du är idag sjutton år och har redan varit assistent åt "Världens bästa barndanslärare" (enligt Visby Dansskola) i en hel evighet. Du älskar "dina dansbarn" och stiger upp varje lördagsmorgon för att dansa hela förmiddagen med dem.

En barngrupp på scen.

I lördags var du så glad. Dansskolans ägaren har frågat dej om du ville bli en "riktig" fröken nästa termin. Ha en egen barngrupp och få bli anställd på riktigt.

Dansuppvisning för några år sen.

Jag är så stolt över dej, min lilla Dansfröken. Även om du växt ifrån mej med en decimeter, kommer du att vara min lilla. Jag tror att det är det här du alltid har velat bli, danslärare?Lycka till min älskade unge!

Energin tryter

Jag är lite "bloggsvag" just nu. Min energi går åt till mig och mitt eget, mina tio arbetstimmar och att försöka bli frisk. Himla, rackarns förkylning som inte vill ge sig.

I stället bjuder jag på några bilder.

Kalt, kallt och vackert.
Spretigt och vackert.

levande grått
Visst kan det växa på en torr gren.

Livet går att förvränga.
I lilleputtarnas land.
Knotigt

Lördags underhållning

Ett par från skåne satt och åt frukost på ett hotell, och där satt också ett par från England och ett par från USA.

De hörde först engelsmannen säga:
- Can you pass me the sugar, sugar!?

Det var fyndigt tänkte skåningen. Sen hörde de amerikanen säga:
- Can you give me the honey, honey!?

Skåningen tänkte att detta var genialt.
Han försökte tänka ut något liknande att säga till sin fru.
Till slut kom det:
- Kan du ge mig mjölken, kossa!?


Det stavas F Ö R K Y L D

Det har inte blivit så mycket "kattande" för min del ännu. När jag igår, onsdags, varit ute på morgontur med Puma, hunden, så var jag helt slut. Är ju så förkyld och luftrören pep som hos en astmatiker. Svettig och hostig tog jag ett snack med mig själv.
Varför ska jag prompt var så himla duktig, klara allt och inte visa mig svag? Jag ska alltid vara den som ställer upp och är frisk, orkar allt och .....ja, Ni vet.

Jag har ju sagt att jag har lämnat det livet!

Alltså, jag är inte kry, därför ska jag inte tvinga iväg mig på jobb även om det nu bara gäller några timmar. Det är MIG det handlar om. Det är jag som ska bli frisk både till kropp och själ.

Jag erkänner att det tog emot men jag ringde och sa att jag var sjuk, för det var jag ju (även om det bara handlar om en förkylning). Jag inriktar mig på att jobba på fredag i stället som blir nästa arbetsdag då jag jobbar tre dagar i veckan.Duktiga jag! Jag tänker på mig själv och det som först och främst är viktigast.


Maken är snickare

Jag och nioåringen är barnsligt förtjusta i programmet "Äntligen hemma". Ikväll kläckte jag ur mig, helt spontant, att jag tycker Björn är så duktig. "Han kan ju allt, " säger jag.
Maken vrider sakta på huvudet och den blicken jag fick av honom var inte nådig.Ok, ok! Jag fattar!! Ska aldrig säga så igen.


Nu händer det mycket

Det var en förkylning som slog ut mej. Nu är jag hjälpligt på benen och tillbaka i cyber.

Nu har det gått fort! Planering med arbetsförmedlingen om mina 25% som jag är arbetsförd har slutat i att jag ska/har börjat arbetsträna 10 timmar i veckan.
Ett möte där jag bestämde mig, ett nytt möte med en "arbetstränarhandläggare" och hipp som happ hade hon föreslagit Gotlands katthem som arbetsplats. Jag tyckte att det lät bra och dagen efter var allt klar och katt hemmet ville träffa mig. Det var i fredags och vi bestämde att jag skulle börja på måndag, idag alltså.

Sen tog förkylningen vid och jag trodde att jag skulle missa min första "arbetsdag" på grund av sjukdom.
Hur säger man då?
"Hej! det är jag som skulle börja hos Er idag men jag kommer inte........"
"Pinsamt alltså", som tonåringen skulle ha sagt.

Med hjälp av min vän Alvedon tog jag mig till katterna och har avhjälpt mina första timmar hos dem. Det kommer att bli en bra arbetsträning, det är jag övertygad om. Tre dagar i veckan fördelat på Tre och en halv timma, ungefär.

Jag kan mycket om husdjur. Har fött upp Chin Chillor, haft kanin, marsvin, hamster, möss, hund och häst. Men jag har aldrig ägt en katt.
Liten chinchilla
ChinChilla tillhör harmöss.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Lodrcaalveert´s kennel. En uppfödare av den underbara rasen Engelsk Springer Spanil, vad annars?
Jag ska berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

Jag har förlovat mig med mannen jag fortfarande älskar. Det gjorde vi på nyårsafton för snart 100 år sen i ett badkar fullt med bubblor. Champagne glasen stod på badkarskanten och allt finns dokumenterat på film.

Jag tycker om att skriva och har ungefär en halv bok som ligger i ett dokument i datorn.

Varje höst köper jag nya tulpanlökar. Olika sorter varje gång men jag har ingen koll på vart jag sätter ner dem så det är en överraskning varje vår.

En hopplös kund vid frissan är jag. Klipper hels mitt eget hår men vet att det blir bedrövligt. Färgar det helst själv men vet med mig att det antagligen inte ser klokt ut. Jag skyller på att jag är snål.

Har kört motorcykel i FMCK i min ungdom. Var dessutom ganska duktig, eller dumdristigt fartblind. Kanske var det så att jag ville imponera på killarna.

Hade ett kanon år 2000 tillsammans med min gamla hund Marwin. Vi vann bland annat, klubb och distriktsmästerskap (dock i lydnadsklass 1) det året. Hemligheten är att vi hade pinsamt dåligt motstånd.

Jag är hopplös med att starta projekt som jag aldrig slutför.
Jag utmanar i min tur de som känner sig manade.

Tänk att ringa gratis till 4,4 miljoner mobiler?

Nu har jag tittat lite för mycket på TV antagligen....


Om jag köper Telia refillkort till mobilen, kan jag ringa gratis till 4,4 miljoner andra Telia kontantmobiler.
Tänk va jobbigt det kommer att bli! Jag skulle vara så trött på att prata i telefonen så att jag inte skulle orka ringa min familj och mina vänner som har andra operatörer. Det skulle vara tråkigt. Därför behåller jag mitt nuvarande abonnemang.

Skönhetssömn
Jag är antagligen inte riktigt klok som lägger ut den här bilden.
Men det bjuder jag på. Fotograf är min egen nioåring.


Jag är med och tävlar

För en gång skull är jag med och tävlar hos Förken Evans. Man kan vinna ett läppbalsam som ska vara världens bästa. Jag som är beroende av Lypsyl, tänkte att detta måste vara något för mej. Va med du också! Erkänner.......

Har gjort om lite här på bloggen. Ja, det stämmer men jag ska erkänna att det var inte meningen.
Jag skulle försöka att lägga in en bild i headern. Båda jag och tonåringen försökte begripa oss på koden men det ville inte fungera. Vi gav upp men nästa dag tänkte jag att, "men det var väl då ändå f..n".
En gång i tiden lästa jag faktiskt ett par poäng och knackade lite kod. Minns inte så mycket idag men man kan ju prova sig fram..........

Ja då, jag provade och det slutade med att allt blev helt konstigt. Texten flyttad, färgen försvann och bilder blev svart/vita.
Jag hade kopierat den ursprungliga koden men det gick inte att lägga in den heller. Jag är eentligen inte så förvånad. Om någon ska lyckas med något sådant så är det väl jag.

Det är därför jag fått göra om lite.


Honom jag aldrig fick lära känna.

Idag är det farsdag. Det är nog inte så många som missat det. Medierna brukar vara duktiga på att berätta för oss vad våra pappor behöver från just deras affär. Min pappa lämnade mig 1975 då jag nyligen fyllt åtta år. Det var cancern som tog honom i från oss. Många gånger undrar jag hur det hade varit idag om han fått leva? Hur hade han varit som morfar till mina barn? Hade han varit en fixarpappa som hjälpt till med än det ena, än det andra, eller hade han varit en tjurskalle som suttit och tittat på grannarna och svurit åt dem innanför glasrutan?Ibland kan man sakna dem som man aldrig fick lära känna.

Jag gillar julpynt

Vi låg där nere i Turkiet och solade och lekte i vågorna när jag plötsligt kläckte ur mig något väldigt väsentligt.
 "Det är bara fyra veckor kvar tills vi ska sätta fram adventsljusstaken".

De andra  tyckte inte att det var vidare väsentligt att prata om julbestyren när man ligger och inbillar sig att det är sommar. En vecka senare, när vi tagit flygrutten tillbaka till hösten så möts jag av julnummer av min favorittidning "Drömhem och Trädgård".
Julpynta är en av mina årliga favoritsysselsättningar. Jag vill gärna ta fram de "minst juliga" tomtarna redan till advent. Jag hinner annars inte tröttna på dem och då vill jag inte plocka in gubbarna när det är dags för det. Likadant är de med kulorna. Julgranskulorna alltså! De lägger jag i skålar och hänger i fönstren redan till advent.

I år får det bli silver, vitt, rött och grönt i köket. Guld, rött och blått i vardagsrummet. Men jag håller planerna för mig själv. Familjen vill liksom inte lyssna på mitt julprat, ännu, sen har de inte något val.

Så här såg köksfönstet ut 2007.
Så här såg vårt köksfönster ut i fjol.


Vilken hund är du?

Jag hittade en länk hos Malin B där man kan kontrollera vilken hundras man själv är.  Självklart var jag tvungen om testa och hoppades på att få bli en Stor Pudel.
Allt blir inte som man hoppas. Resultatet sa nämligen att jag var en Mops.
Mops
Mops Mopsen är barnvänlig, livlig och glad hund med charm, utstrålning och intelligens. Den passar bra med barn och andra husdjur. Mycket hund i litet format med stor personlighet som varierar från en mops till en annan. Mopsen är hundvärldens clown, fylld av energi och humor och den strålar sig gärna i uppmärksamhetsglansen. En mops vet hur man uppför sig. De är självsäkra nog att känna till sitt eget värde och är i princip orubbligt harmoniska. Mopsen älskar andra hundar, ju större desto bättre. Får den inte den uppmärksamhet den förväntar sig är det andras förlust, mopsen drar vidare till någon som bryr sig. Mopsen älskar att sitta i knäet, men är absolut ingen latmask. Tvärtom så är den oerhört energisk och med på det mesta, och det bästa dne vet är att få komma ut på galej. Mopsen har inga jaktinstinkter men den är väldigt följsam och lätt att få väluppfostrad.

Testa här!


Trevliga killar och söta blondiner

Vi har haft en mycket skön semester även fast våra tonåringar, som var med på resan, började första kvällen, natten eller rättare sagt morgonen med att vara ute till 03.30. Ja då, minsann, hade de inte träffat på några mycket trevliga Turkar som var "SÅ TREVLIGA SÅ!! NI FATTAR INTE HUR TREVLIGA DE KAN VARA!!" (Stön)
De ordinära trevliga killarna hade lotsat våra blonda sjuttonåringar till ett Disco i centrum och hade också följt dem hem till hotellet. Jag undra hur besvikna killarna var när de inte fick följa med upp till hotellrummet?

Kvällen därpå ger sig de unga damerna ut på nytt äventyr. Jag och maken sitter på balkongen på sjätte våningen och ser hur de går ner för gatan. En bil med dunkande musik svänger runt hörnet och börjar genast tuta på vår tjejer. Då ser vi till vår förfäran hur bilen stannar och blondinerna hoppar in i bilen. (Va??)
Efter några sms fick vi veta att det "BARA" var de trevliga killarna från gårkvällen.

Det är nu som min kära make träder in som familjeöverhuvud. Han förklara hur "trevliga Turkar" kan vara om de inte är trevliga längre. Han pratar om bortrövande och piller i drinkar, våldtäkter och gud med sin mormor. Resultatet blev att våra rara, söta tjejer lugnade ner sig lite och vi fick njuta av solen på dagarna i stället för att vaka över om tonåringarna hade kommit hem på nätterna.
Två sjuttonåringar på semester i Alanya.

Semester i minnet

Visst är det härligt att..........

....sitta på hotellets balkong och se utsikten från sjätte våningen, när solen sänker sig i havet.
....komma hem och upptäcka hur mycket man saknat sitt hem, egentligen.

solnedgång över Alanya

....känna stillheten runt omkring sig och solens varma brännande strålar.
....komma hem till höst och rusk och upptäcka att det faktiskt är härligt med en svensk höst.

....gå upp på morgonen och inte behöva gå ut med hunden, just under semestern.
....komma hem till sin älskade hund och med glädje ge sig ut på prommis i regnet.

....smörja in sig efter en lång dag på stranden och känna att det svider lite i skinnet.
....att se sig i spegeln och vara glad över att man fortfarande har lite färg kvar efter flygresan.

....höra försäljaren på stranden ropa ut att han säljer Aftonbladet, men inte orka bry sig.
....komma hem och upptäcka att den största händelsen som hänt är att en Abba medlem ska bygga sommarhus på ön.

....man svettades i 30 graders värme.
....man fortfarande känner sig solvarm i skinnet men ändå frysa under pläden i soffan.

Utsikt från Kleopatraklippan.


RSS 2.0