Visa våren v.18

Vi har kommit ända till Valborgsmässoafton. Det är väl vår om något, eller hur?

Rabatten väntar på nästa blomning.
Min rabatt väntar på nästa blomning. Så är det varje år. Alla krokus och andra tidiga vårblommor har gjort sitt och tulpanerna väntar otåligt på att få slå ut.

Hyacinter är inte bara till julen.
På ett annat ställe i trädgården ser det ut så här. Undrar om lökarna kommer att finnas kvar till nästa år eller om det har varit en lite valp där och grävt upp dem?

Tidig vårtulpan

Slånbärsbuske
Slånbärsbuskarna har börjat blomma.

Kejsarkrona
Kejsarkronan trivs inte hemma hos mej. Varför? Har ingen aning, de vill inte växa där bara. Men min kompis K har vackra, ståtliga mot sin vägg.

Sjuårsbarnet

Idag fyller min bästa killen sju år. Han föddes i en kull som bestod av en tik och sju hanar. Kennel mamman U-B döpte dem efter Snövit och de sju dvärgarna. Frågan va vem som skulle heta Butter, Glader och Kloker. De andra var redan klara med det var tre präktiga hanar kvar däribland vår. U-B tyckte att min tonåring skulle dra lapp om vilket namn som vår valp skulle ha. Hon drog.......Butter!
"Nej vänta" sa U-B, "bäst av tre" sen vek hon ihop lappen igen och blandade igen. Tonåringen drog namnet Butter tre gånger. Klar att han ska heta Rindi´s Butter, så glad och tillgiven han än är. Till vardags kallas han Puma.

Underbara födelsedags barnet  LP1 Svch Rindi´s Butter.
Hej! Jag heter LP1 Svch Rindi´s Butter, men jag kallas för Puma.

Juni 2007
Kasta, kasta, kasta!

En dag vid stranden sommaren 2007
Ett skönt bad i Östersjön i Juni 2007.

Trimbordet är inte det stället Puma väljer i första taget.
Så ska man då vara så där fin igen........jämt, alltid, ideligen. Men matte tycker att det är kul.

Vad ska vi äta idag?

Samma visa varje dag, vad ska vi ha till mat ikväll?

Ibland blir man inspirerad av någon godhjärtat bloggare som tipsar om något gott. Det är kul tycker jag, först. Sen öppnar jag kylskåpet eller frysen och upptäcker att just den roliga maträtten kräver sin planering i form av inköp. Suck!

Vi har försökt det där med att skriva matsedel för en hel vecka. Det är jättesmart, vi har provat med mycket gott resultat ända tills veckan är slut. Det är då idén kollapsar. Det finns ingen som skriver någon ny lista och därför står jag där i affären och har ingen aning om vad jag ska handla, igen. Planlöst plockar jag i korv, billig kassler och lite köttfärs. Alltihop hamnar i frysen utom korven som blir tillbehör till makaronerna som serveras med ketchup till middag. Hurra, den dagen räddad!
Nästa dag har jag samma elände igen.
Vad ska vi äta ikväll då?

Jag frågar familjen och får ständigt  samma svar, "spelar ingen roll".
Hur skjutton lagar man det?

Aj, aj, aj. Ska man skratta eller gråta?


Visa våren v.17

Det är tidig morgon och frosten ligger ännu kvar i skuggan. Det är kallt på nätterna men solen värmer gott på dagarna och solen lyser nästan varje dag.
Lövskog på Gotland en tidig morgon i April.
På långt håll ser det inte ut som om lövskogen har vaknat. Kala grenar och stammar möter oss men på marken har vitsipporna vaknat.

Hassel
Men visst har lövträd och buskar vaknat.

När knoppar brister.

Snart är det grönt och frodigt.
Man kan nästan höra hur knopparna brister.


Frostkanterna förgyller blommorna i skuggan.

En frostbiten Svarlört.

Att få en bukett blommor

I mars fick jag helt oväntat en härlig vårbukett med blommor. Visst är det roligt att få blommor? Jag önskar att man kunder föreviga dem på något sett.
Det är kanske det  som är charmen med blommor, att man vet, att de lyser upp vår tillvaro en kort tid.


Så komplicerad.

Tack snälla rara U-B och Rolf!


Majblomma

Idag börjar majblomman att säljas. Majblomman sälj av barn för barn.  Man kan läsa mer här om majblomma. 

Jag tycker ändå att majblomman har kommit i skymundan nu för tiden. Förr knackades det dörr och såldes överallt. Här knackar ingen på för att sälja längre men det kanske bara är här? Jag vet faktiskt inte vart jag skulle kunna få tag på någon blomma.

Jag minns min kompis i barndomen som hade föräldrar som tapetserade sin bil med blommor. Hela kofångaren fram var klädd med olika blommor från många år tillbaka. Vet inte riktigt om jag tycker det är lika snyggt nu som jag tyckte då.

Jag har två, hur många har Ni?

Jag är lyckligt lottad för jag har två karlar. En som har hår på bröstet och en utan. De behöver klippas båda två, dock inte brösthåret, men jag är bättre på att klippa den ena än den andra.
Jag valde dock den andra. Han var i störts behov av klippning, ansåg han själv och jag tror att den med hår på bröstet höll med, för att slippa sin klippning ett tag till. 

Nej, jag är inte bra på att klippa människors hår och gör det endast i familjärt syfte. Jag vet att det finns bloggar som är "människoklippare" men som brukar ge sig på att klippa sin egen hund. Det är ungefär likadant för mej, fast tvärtom.

Hur som helst så tog jag i ordentligt med saxen den här gången så att det dröjer tills nästa. Det är väl så man ska göra, ta i ordentligt när man ändå är igång? Jag gör dock aldrig så med hunden. Icke, han ska vara snygg och proper! (Tolka det som Ni vill gentemot den andra.)

Mycket hår blev det (och snyggt) men klagan kom. Kepsen är ju på tok för stor NU! Ack, ack. Hunden klagar i alla fall aldrig efteråt en trimning. Han är bara överlycklig över att få komma ner från trimbordet men maken, phu, maken till make!

Lp1 Svch Rindi´s Butter
Lite spretigt på öronen, det ska snart åtgärdas.
Det här är ena av mina karlar, den med hår på bröstet och som slapp klippning den här gången. 

Blogg & personlighets Award!!

Tänk att bli så barnsligt glad över att någon utmärker en till en "Blogg & personlighets Award". Jag har fått en av mammakero, tack snälla, söta rara.

Så här skrev hon om mej:
En härlig Gotlandstös, som trots sin mödosamma väg tillbaka från stress och utbrändhet, skildrar sin vardag där familjeliv och hundliv berättas med glimten i ögat och förgyller min vardag med igenkännande skratt!

Hur glad kan man bli?


Jag har tagit ut 5 bloggar/personligheter som jag nu skickar vidare Awarden till och dessa 5 skickar den vidare till 5 andra bloggare...
Jag har kopierat bilden och valt ut 5 st, som jag länkar till i detta inlägg. Därefter kommer jag att gå in på deras bloggar och tala om att de har en Award att hämta hos mej!Medaljongen
En härlig tjej som ofta visar något vackert från sitt hem eller berättar något roligt som hänt i vardagen.

Malin B
Hon skriver om det vanliga livet men med mycket glimt i ögat. Golden killen och dotterhästen är ofta med på ett hörn.

Ulla
Så vackra bilder och så finurlig text. Tack för att du delar med dej!

Susihus
En sida som jag ofta besöker och beundrar. Hon har vackra och duktiga hundar och ett vackert hem.

Valpbloggen
En av mina absoluta favoriter just nu då jag följer valparna med mycket stort intresse. En av härligheterna kommer att flytta hem till oss om sex veckor. Vad kan bli mer personligt än att få komma ner i Kennel Rindi´s valplåda? Jag vet dock att valpbloggen inte kommer att skicka awarden vidare med det struntar jag i.

En hög valpar från Kennel Rindi´s.

I väntan på utökning av flocken

Har man bara en hund själv och längtar efter fler, kan man alltid åka ut till Kennenlmamman och lånar några, i väntan på den egna utökningen av flocken, menar jag. Det gjorde jag och nioåringen. Sen efter promenaden dök vi med huvudet före ner i valplådan.

Många koppel att hålla redan på.
En, två, tre, fyr, fem och sex och sju. Ut i skogen ska vi tåga nu.

En härlig vårdag med surrande humlor, skinande sol och massor av vårblommor.
Får jag presentera, Sally och Mocha som är Kennelhusses hundar. Kinna som är och hälsar på då matte jobbar lång dag, mamma Bonnie och vår egen Puma......och så jag så klart.

mamma Stella med sina barn.
Efter promenaden hamnade vi vid valplådan. Barnen har nyss ätit och har spridit ut sig för att få en tupplur.
Stora runda magar har de allihop. Igår var de två veckor gamla.

Söt som socker
Kanske är det du som får flytta hem till oss, vem vet?  Det kommer att bli en liten hane som får komma till oss men vem av dem är för tidigt att säga.

Visa våren v.16

Tidigt på morgonen är det härligt friskt och kallt men så fort solen tittat över trädtopparna blir det full aktivitet i skogsbackarna.
Det är full aktivitet i stacken.
De sliter och släpar, bygger och bär. Jag undrar hur det är att vara inne i stacken?

Skogen är full av både blåsippor och vitsippor.
Vitsipporna har verkligen fått fart.

Vitsipporna bäddar stora vita kuddar i skogen.


På många håll kan man hitta röda blåsippor.

Oj, oj stackars liten som får avbryta sin ledighet!

Mycket kan de styra över men inte allt. Nu har alltså Ohly fått avbryta sin ledighet för att vara sjuk. Oj, oj, hur ska det gå?

Expressen den 13/4-09
Expressen den 13/4-09

Fejat och stökat hela Påsken

Då har vi kommit till Påskens sista dag, Annandag Påsk. Hela helgen har jag stökat och bökat. Stökat i växthus och bökat i jorden. Nu är en STOR buske flyttad, växhuset urstädat och ny jord har kommit in, det har blivit sallat planterat där inne och nu har turen kommit till uterummet. Undertiden som jag fejar på därute med våttrasa och fönsterputs, kommer jag att tänka på en händelse för några år sen.

Tonåringen gick i högstadiet, sjuan kanske och skulle göra "operation dagsverket". Varje elev skulle jobba ihop en hundralapp och skänka till något, för året, välgörande ändamål.

Min knodd och en kompis raggade jobb och jag erbjöd dem att putsa fönster.  Frågan om hur mycket de skulle putsa, kom snabbt och jag svarade att jag betalar efter hur mycket jobb Ni gör. Allts kunde de tjäna en extra slant att skänka (stoppa i egen ficka).

Jag ställde fram allt vad de behövde på bordet och åkte på jobbet. De hade hela dagen på sig och de skulle också hem till kompisen och göra något jobb där.
När jag kom hem på eftermiddagen fick jag en smärre chock. Där stod två glada tjejer och var jätte stolta över sin prestation. De hade ju hunnit med jätte många fönster.  Problemet var bara det att de enbart smetat runt smutsen på utsidan av fönster så det inte gick att se ut. De hade tagit alla fönster i hela huset inklusive uterummet och väntade nu på att jag skulle berömma deras storverk och betala bra.

Jag kommer inte ihåg hur mycket de fick betalt av mej men jag minns att jag fick tvätta om allihop så att vi kunde se ut.

Det här, det kallar jag utsikt!

Mat, snaps och godis

Glest mellan blogginläggen har det blivit. Det är inte fel på blogglusten utan de hänger på lusten att vilja sätta på datorn, inomhus. Solen skiner nämligen och den skiner och skiner. Vem vill vara inne då? Inte jag i alla fall.
Det har blivit Påsk och medan jag byter jord i växhusen och flyttar stora buskar, har jag funderat över det där med Jesus.  Varför ska vi alltid dricka sprit och äta godis när det är helg i Jesus minne?

Vi har julen, då föddes han och vi firar helgen med att äta mat, dricka snaps och äta kopiöst med godis.

Nu har vi Påsk. Han återuppstod och det ska vi fira med att äta mat, dricka snaps och äta ännu mera godis.

Undrar om han har något med midsommar att göra också? Då äter vi ju mat, dricker snaps men vi äter inte så mycket godis då? Det har alltså med godiset att göra, eller?

Gillade Jesus godis?
jag undrar......?

Visa våren v.15

Nu har vi verkligen vår. Soligt och härligt. Blåsipporna härjar vilt i skogarna och jag har sett små, små vitsippsknoppar under en buske.

Blåsipporna härjar vilt i skogarna.
Så här såg det ut i markerna runt Fridhem idag. Fridhem ligger strax söder om Visby.

De vänder sina ansikten mot solen och njuter.
De kämpar sig fram ur det torra gräset och vänder ansiktena mot solen.

Det luktar våt jord, salt hav och lärkan hörs högt i skyn.
Trasten sitter på vårt tak på kvällarna och sjunger så vackert. Lärkan har börjat drilla högt i skyn och jag njuter i fulla drag.
Lycka är att få klättra uppåt en härlig vårda.
Vad är en vårdag utan att klättra upp i ett träd?

Vattenfallet finns på Fridhem på Gotland.
Vi besökte fallet på Fridhem och där forsade vårvattnet ut i havet.

Två av mina absoluta älsklingar. Jag har några till .
Nioåringen och Puma. Trappan leder ner till stranden.

Hasselhängen.
Hassel finns det gott om i Prinsessans Eugenias trädgård.

Prinsessan Eugenias sommarstuga.
Här ser Ni hennes sommarparadis där hon bodde på 1800-talet. Idag drivs stället som pensionat och det mesta är bevarat så det var.
Pensionat Fridhem

Valplängtan

Nu har det anlänt. De är allihop små, små grymtande, snuttande, krälande, söta underverk. SÅ söta och SÅ vackra. Det är så det gör ont i hjärtat på mej. Det allra, allra bästa är att en av dem ska flytta hem till oss om några månader.

Fem hanar och två tikar blev det och mamma Stella är en underbar mor. Nu skulle man vilja ligga i valplådan och bara titta, dagarna i ända. Just därför är det tur att det är några mil mellan mej och Kennel Rindi, så att de får lugn och ro där borta, menar jag. Ni kan få se bilder på en nystartad Valpblogg som Kennelmamman U-B har startat.


Äntligen hemma och gnälliga fruar

Jag är snickardotter och snickarfru. Trots det har jag inte fått nog av byggande och tittar mer än gärna  på inredning och byggprogram. Programmet "Bygg Lov" är slut och "Äntligen hemma" tar vid. (Byte, Matte mot Björn).

Maken gnäller, "min (min??) TV går sönder av alla (svordom) byggprogram".
Han fnyser och skakar på huvudet. Jag lägger ibland in en fråga till honom om Martin Timell visar något revolutionerande,
"Visste du det?" Jag tittar frågande på min maken i hopp om att han också lärt sig något nytt.
Blicken jag får till svar, visar att han visste och jag försöker hålla tyst resten av programmet.

Trots allt tittande och trots snickarmaken bor jag i ett, enligt mej, renoveringsobjekt eller snarare renoveringsbehov. Nej, huset rasar inte ihop men jag var lite trött på köksluckorna och sa att jag ville lacka om dem. Det var då det började.

Planeringen blev ett nytt kök. I samma veva byggde vi om det urdåliga luftburna värmesystemet. Till följd blev en riven vägg = stort nytt kök. En ny vägg i det stora vardagsrummet = nytt sovrum till oss och en otapetserad vägg mot vardagsrummet. När jag sa att jag vill sätta igång och spackla den väggen, pekade maken hotfullt på mej och sa att jag inte skulle VÅGA släpa in spacklet i vardagsrummet också. Efter det har jag inte vågat knysta om den väggen. Det är ju föresten inte bara den väggen som behöver målas, utan alla. Pianot döljer det mesta så det är inte så många som tänker på att den är ofärdig. 

Nu har jag ett nytt fint kök och ett fint sovrum.........men sen.
Hallen är i behov av en ny tapet, dessutom finns en väggsnutt där också som är tillbyggd och ofärdig.  Ingen idé säger snickaren. Mattan behöver också bytas så vi tar det senare, för först måste vi fixa badrummet. Jag håller med, badrummet är en 90-talskatastrof. Inga pengar, säger maken, för vi bygger om garaget till Hundtrim. Ja, absolut, visst vill jag ha ett Trim och visst ska vi satsa på det, min framtid, ju. Men tänk vad en ny tapet i hallen skulle kunna piffa upp. Sen har vi tvättstugan som fick sina törnar när den gamla värmehistorien bars ut. Där är liksom......tomt. Ingen tapet, inga lister. Det är ju för (svordom) ingen som ser i tvättstugan, säger maken. Jo, JAG!

Visa våren v. 14

Följ våren på Gotland och klicka här!
Den här veckan är det vår på riktigt och jag låter bilderna tala för sig själva.


Nyplanterade Penséer. Än är de små och ynkliga men vänta bara.Man kan nästan se hur de myser i solen.

Man blir nästan yr av att se på dessa underbara, efterlängtade blommor.

RSS 2.0