Får jag lova att presentera.........

Hallå, jag heter Nike!!!

Jag ska bli en champion när jag blir stor!
Rindi´s Highland Hope and Glory
Jag är 8 veckor gammal och har nyss flyttat ifrån mamma och mina syskon.
När jag blir stor ska jag bli en Champion, precis som min nya storebror.

Jag har fått en storebror.
Här på ny stället finns alltså en storebror. Han är snäll och go, leker med mej och jag får sova bredvid honom.

Höger sida.
Det är jobbigt att posera för kamera. Höger sida ser ut så här!

Vänster sida.
Vänster sida ser ut så här!

Söt som socker.
Jag är söt när jag sover......också.

Hemse hunddag

Grannklubben firade "Hemse hunddag" på Kristi himmelsfärds dag. Uppvisningar i Agillity, Fristyle och sedvanlig Utställning stod på schemat. Puma var anmäld och nioåringen anmälde sig till "Barn med hund".

Barn med hund på Hemse hunddag
Först ut i utställningsringen var Puma och nioåringen. Ett strålande jobb utförde de (så klart!). Puma "flaschade" riktigt i ringen och såg ut att stortrivas. Konkuransen var stenhård och domaren utsåg en vinnare och de andra fick dela på andraplatsen. Nioåringen var mycket nöjd med sin andra placering. Alla kan ju inte vinna, eller hur?

Puma och nioåringen på Hemse hunddag.
Ont i ryggen men med en ny rosett i bagaget. Lycklig och trött.

Eng Springer Spaniel. LP1 SVCH Rinidi´s Butter.
Sen var det dags för stormatte att inta ringen och visa upp Puma. Domaren Ann Gistedt, gillade honom och vi gick glad därifrån med ett HP och BIR vinst som senare blev en BIG vinst. Hurra!

I väntan på att få visa upp sig i finalen.
Här väntar vi på att få springa in i finalringen i BIS-finalen. Bakom står en ståtlig Stor Pudel som senare tog hem hela Showen som vinnare. Grattis Hanna!


"Och vinnare i grupp 8, Engelsk Springer Spaniel, Rindi´s Butter".

Det är jobbigt att vara vacker.
Sen tog resan slut. Som sagt, alla kan ju inte vinna.

Det är skönt att få vila ut sig i skuggan.
Vårens varmaste dag tar på krafterna.

BIR= Bäst i ras
BIG= Bäst i grupp
BIS= Bäst in show
HP= Heders pris

Hundutställningar

Vi har de senaste veckorna besökt två hundutställningar. Den första, i början av månaden, besökte vi enbart som besökare. Men när speakern annonserade att de ännu tog emot anmälningar till "Barn med hund" vaknade nioåringen. Vi fick ringa maken som fick köra dit Puma.

Barn med hund är en tävling för barn i hur man visar upp en hund på hundutställning. Ja, jag vet att många av Er höjer ett och annat ögonbryn nu och ler men Ni ska veta att det är en konst att visa upp en hund på rätt sätt. Punkt slut!

Nioåring och Puma tillsammans i

Det var många barn som tävlade och nioåringen hade inget lätt jobb med en stor hanhund att visa. Men vilket strålande jobb de gjorde. En blev vinnare och resten av barnen fick dela på andraplatsen. Rosett och pris ficka alla. Nioåringen var mycket nöjd med deras andraplats.

En fin rosett att pryda väggen med.
Ytterligare en rosett till samlingen.

Snart, snart.......

Tiden rusar ifrån mej. Jag har arbetstränat färdigt och varit på två hundutställningar. Heldagsutflykt med nioåringens klass har också hunnits med och köravslutning i kyrkan. Nioåringen sjöng solo inför en fullsatt kyrka så att både mamma och pappa satt stolta med tårar i ögonen. Där emellan smiter vi iväg till valphagen så ofta vi hinner. Snart är det dags!! Han kommer på fredag den lilla parveln.

Så väldigt söt och så väldigt vassa tänder. Pirraja och Haj på en och samma gång.
I går satt jag i gräset hos Kennelmamman när alla sju små sötingar anföll mig på samma gång. Man försöker att inte skrika AJ allt för högt. Sen skrattar man och tjuter sen högt av smärta igen när någon försöker äta upp en tå. Samtidigt drar två stycken nästan söder ens tröja och en fjärde slickar en i näsan.  Den femte försöker febrilt att komma upp högre på ens rygg och de två sista sitter ohjälpligt fast i armen och försöker att få loss ett stycke.

Så söta och så underbart härliga!

Hundar, hundar

Filmen får tala för sig själv.


Vatten

 Vårt livsviktiga vatten!

Vårt livsvikta vatten!
Ibland krusar vinden vattenytan.

Spegelblankt
Ibland speglar det ljuset.

Dripp dropp
Ibland färdas det  mot marken.

Vatten är gott.
Ibland samlas det i pölar och släcker törsten på en hund.

Att se det positiva i det negativa.

Det positiva med magsjuka är att man inser hur bra man egentligen mår, när allt är över.
Det positiva med magsjuka är att man sjunker något i vikt.Annars är det svårt att se positiva saker i magsjuka, tycker jag. Men nu står jag på benen igen, ska bara återhämta mej lite.


Strävan uppåt

Vi strävar ofta efter mer här i livet.
Jag strävar just nu bara uppåt. Jag vill resa mig till min fulla längd och stå kvar där, stabilt och stadigt. Det är kanske så man känner efter ett magplask så som jag har gjort.

Murgröna i en Gotländs skog.

Visa våren v.20

Det blommar och grönskar över allt. Våren är här och nu, mitt i den är vi!

I grönskans rika dräkt.
Späda Björar som kämpar på mitt inne i skogen.

Diket är åter fyllt efter ett hastigt och rikligt vårregn.
Ett rikligt vårregn fyllde dikena på nytt. Vitsipporna kämpar på i de mörkaste skogspartierna och Kabbelekan blommar.

Kabbeleka på Gotland.
Kabbeleka i ett Gotländskt dike.

Knappt två veckor kvar

Ska det bli du? '
Han?
Eller ska det bli du?
Eller ska det bli han, eller någon av de andra?

Det är fem snygga småkillar som ska få sina hem. En av dem ska till oss. Man tittar, kritiserar (försöker i alla fall), lyssnar på vad andra tycker och tittar igen.
Jag har bärt med mig en i mitt hjärta hela tiden och jag kan inte släppa honom även om jag försökt att vara kritisk och låta de andra få plats. Sista ordet är uppfödarens och det är tur.

Kuponger

Klipper Ni ur kuponger och tar med till affären?
Eller gör Ni som jag, klipper ur och lämnar dem på köksbordet. Sen när jag står där i affären kommer jag på att jag kunde ha tagit med kupongen.

Eller så lägger jag dem i plånboken med det samma, så att samma misstag inte ska hända igen. När jag sen är i affären har jag glömt bort erbjudandet och  köper jag inte produkten.

När jag nästa gång hittar kupongen har den gått ut i datum för flera veckor sen.

Tid för förändring

Idag har jag fått nosa på valparna. Matte säger att en kommer hit. Hur ska det gå då?
Idag har jag fått nosa på valparna. De är släkt, absolut, det luktar jag lång väg. Min mamma har blivit gammelmormor. Alltså, min halvsyster har blivit mormor. Ibland går det fort i hundvärlden för jag är ju inte så gammal! Matte säger att en valp kommer hit. Hur ska det gå då med min vattenskål?

Min vattenskål är ganska stor. Så stor så valpen kommer att kunna bada i den om han når över kanten. Sen har vi minimattes jackor. De kommer den lilla parveln att käka upp.
Min vattenskål är ganska stor. Så stor så valpen kommer att kunna bada i den om han når över kanten. Den är stor för att jag slabbar så mycket säger matte. Jag vet inte vad det betyder.
Sen har vi minimattes jackor. De kommer den lilla parveln att käka upp.

Jag vet att det kan finnas godis i en del fickor som man inte får ta. Undrar om valpar kan sådant?
Jag vet att det kan finnas godis i en del fickor som man inte får ta. Undrar om valpar kan sådant?

Alla skor då? Dem gillade jag att tugga på, det minns jag!
Alla skor då? Dem gillade jag att tugga på, det minns jag!

Jag undrar hur det blir? Matte säger att den kommer att hänga i mina öron. Är det, det som kallas örhängen?
Jag undrar hur det blir? Det är några veckor kvar tills den kommer. Matte säger att den kommer att hänga i mina öron. Är det, det som kallas örhängen?


Jag undrar sa flundran?

Jag undra om min nyinköpt Yes-flaska ska räcka i ett halvår?
Jag undrar hur effektiv Gillette kan göra en rakhyvel, egentligen?
Jag undrar om Gillette gör en effektivare, bättre rakhyvel, vad ska den heta, Power Mach Max, kanske?

En del undrar hur det ska gå i EU-valet, men det gör inte jag.


Visa våren v.19

Oj så fort det går! Nyss kämpade jag i motvind i vinterns sista (och enda) snöstorm och nu grönskar det i naturen så man nästan blir förblindad.

Körsbärsträdet står i full blom.
Körsbärsträden blommar för fullt.


Tulpanerna lyser gula i rabatten.

Vet tyvärr inte vad den heter.

En bukett Gullvivor att pryda köksbänken med.
Jag har plockat Gullvivor och hört Göken två gånger och det är 43 dagar kvar till Midsommarafton.


Att köra rakt fram med släp är väl ingen konst, men att backa!!

Jag läste hos Malin för några dagar sen, om en händelse om att backa med  hästtransport. Då dök det upp ett liten roligt minne hos mej.
Det var på den tiden som jag ägnade mer tid på hästryggen än på marken. Jag och min kompis A tävlade en del i hoppning och det stora bekymret var alltid hur vi skulle komma till tävlingarna. Jag själv hade ju ingen pappa som kunde ställa upp och köra och A:s pappa ville inte blir utnyttjat jämt. Men det blev han ändå, ända tills A fick körkort.

Det var inte med glädje vi hängde transporten efter pappans volvo och körde iväg med två stora hästar. Men det gick och vi lärde oss vissa tekniska möjligheter. Det stora problemet var BACKNIGEN!

Vid det flesta ridhus kunde man köra in på ena håller och ut på andra. Alltså slapp vi (vi? jag körde inte) backa men det finns ett ridhus på södra Gotland som inte har den möjligheten.

Men vi fixade det! Två tonårstjejer i vita ridbyxor. Glada om det blivit någon rosett i bagaget, enbart trötta och besvikna om det gått si och så. Där stod vi när vi skulle åka hem och en och annan "pappa" kunde komma förbi och lite försiktigt fråga om "Vi behövde hjälp med att få runt släpet".

Nix, vi hade kommit på det.
Jag tog en häst i var hand och gick åt sidan. A kopplade loss släpet och sköt det bakåt med armkraft. Sen backade hon runt bilen, sköt fram släpet och kopplade på det på bilen. Ner med rampen, på med hästarna och iväg!!

Varje gång blev det stillestånd på parkeringen. Alla stod och tittade helt förundrat på oss och de som sett oss tidigare började ta tid och se om vi kunde slå den tidigare tiden.

Som sagt, det är inte lätt att backa med släp, så varför riskera att göra bort sig?

Valp kavalkad

Så var vi där igen, i Kennel Rindi´s valplåda. De små liven har nu passerat fyra veckor. Halvtid alltså, de kommer att vara åtta veckor då de flyttar hemifrån.
Nioåringen i valplådan.
De är så goa och härliga så ord räcker inte till.

Hur söt kan man bli?
Frågan är hur söta valpar kan bli?


Ska jag hoppa eller bita?

Ole Dole Doff....
Jag försöker att hålla mej neutral men det är svårt att inte skaffa sig favoriter.


Så lycklig hon är! En av dem är ju hennes.


Mätt och belåten, nu är det dags att vila.

Kennel Rindi´s valpar
Helt plötsligt sover de.

Kennel Rindi´s
Så söt så det borde vara förbjudet!

Sniff, sniff
Väl hemma igen är Puma så sniffig och nyfiken på den spännande lukten vi har med oss.

Vart har du varit matte?
Puma sitter som ett plåster. Det luktar SÅ spännande.
Ja du, vänta bara, snart hänger han i dina öron.

Jag har varit förnuftig igen

Lång helg och många saker på schemat. Så har Valborgsmässohelgen sett ut för min del.

Eld och bortbjudna till goda vänner. Många var inbjudna och Pernilla var med på festen i många timmar. Det var mycket trevligt och jag höll mig inom stressramen. Hurra! 

Dansskolan har haft stor dansshow och båda mina tjejer har stått på scenen och vi vuxna har suttit i publiken. Sen har jag pressat in det roligaste jag vet, hundklippning och fixat med projekt här hemma. Ett besök i Kennel Rindi´s valplåda har vi också hunnit med. Titta Ni också!

Hej och Hå va det går.............sen sov jag ur uselt i natt.

Det var ett bra tag sen det hände, att jag sovit så dåligt och det visar enbart på att hjulen snurrar lite för fört. Därför beslutade jag mig snabbt att ta en vilodag. Det är fördelen med att arbetsträna, att jag får känna efter och göra som kroppen säger till mej.

Efter prommis med Puma drog jag täcket över huvudet och har nu sovit hela förmiddagen. Nu är jag tipp topp och fräsch och är redo för en något lugnare vecka.

Jag har varit förnuftig igen och Ni ska veta att jag är både stolt och glad över mig själv.
Men det är frustrerande när orken och viljan inte vill dra jämt.


Aftnar och Muffinsar

Det är kul med svenska språket och dess upplägg tycker jag, även om jag inte är duktig på det.  Vissa saker är så konstigt, orealistiskt i vårt språk så att det blir roligt av det. Roligt är det nog inte att som utlänning lära sig svenskan.
Igår var det Valborgsmässoafton. En afton, flera aftnar. Smaka på det. AFTNAR!

Skulle vara gott med lite aftnar nu, eller, hur mår dina aftnar idag då?

En annan sak jag hakat upp mig över, är "muffins".
En muffins, flera.........muffins.....ar, muffins......or eller heter det flera muffins?
Hur säger man då om man vill ha de muffins(arna) som finns längst fram eller längst bak. Just DE muffins(arna).

Men en ska är säker, jag gillar både muffins och aftnar.

RSS 2.0