Plötsligt händer det!

Det har blivit ljust redan klockan 06.00
Det är ljust. Ja, på riktigt! Det är inte bara snön eller min tjusiga pannlampa som lyser upp skogstigen på morgonturen med Puma, utan det är ljust en då. Nu är det så här, jag känner mig inte så himla snygg i min pannlampa och då allra helst inte när jag går runt med den på huvudet när det är ljust. Ibland är det ju mörkt när man går hemifrån och ljust när man kommer hem. Därför jublar jag! Det betyder att jag kan lägga in den lååångt in i skåpet och lämna den där tills nästa höst. 

Jag tänker inte byta batterier i den trots att jag vet att det skulle behövas. Nej, det har blivit lite av en tradition att svära lite över det varje höst. Ni vet, den första mörka morgonprommisen med lampa på huvudet då man upptäcker mitt i skogen att ljuset liksom försvinner...........svagare och svagare.
Sen, morgonen därpå, när man kommer på att man glömt att byta batterier, för det gjorde man ju inte dagen innan, nej det glömmer man.
Just då på morgonen har man inte tid att byta för man ska hitta en skruvmejsel och det finns inte inom räckhåll. Ingen vanlig i alla fall, bara stjärnskruvmejsel och den passar inte. Då får man ta en vanlig handficklampa. Och vem vet, nästa höst kanske vi har två hundar igen och då kommer jag förmodligen inte kunna hålla handficklampan utan kommer att tappa den så att lampan går sönder.

Eller ska jag byta batteri i pannlampan nu?


Kommentarer
Postat av: ejmis

Byt nu när du ändå är "på gång".

Ha en fin fredag!

2009-02-20 @ 12:16:30
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: My

Visst är det skönt nu när det ljusnar tidigare..och även på kvällen, är nästan dagsljus framåt 18-tiden ju...Iallafall i SMåland :)

2009-02-20 @ 12:51:26
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: Malin B

Jag som älskar min pannlampa!

Min tös försöker få mig att förstå att det är fult med en på huvudet men jag slår bara dövörat till.

Min pannlampa hör ihop med mig. ;)

Den är superbra, sätter lampan direkt i laddaren, behöver aldrig skruva. Men den laddas flera gånger i veckan under den mörka tiden. =)

Jag tittade faktiskt på en ny i går på Intersport, den skulle räcka 70 METER!!! Wow liksom. Synd bara att jag inte hade 1.700:- till "roligheter".

2009-02-20 @ 14:24:07
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Maria

Ja, äntligen är det ljust igen hela vägen hem från jobbet. Kan till och med ta en snabb sväng i skogen med hundarna när jag kommer hem, utan pannlampa. Jippi!

2009-02-20 @ 18:25:40
URL: http://tootoolah.blogg.se/
Postat av: soffie

det är så underbart nu när dagarna är så ljusa ååå va mysigt det är inte långt kvar nu är det snart vår,

må gott

2009-02-20 @ 18:54:18
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Nillan

Ja visst är det härligt nu när det ljusnar...idag hade vi en kanondag sol lite kallt men sol

2009-02-20 @ 22:52:50
URL: http://fnilla.blogg.se/
Postat av: Lillan

Ja det är så skönt att det inte är kolsvart klockan tre längre..Man börjar se en ljusning på vintern:)

2009-02-21 @ 06:59:15
URL: http://lillanslilla.blogg.se/
Postat av: Ulla

Vilket bra och roligt inlägg. Jag log lite sädår igenkännade. Vad bra att du har pannlampa, så du inte ramlar och slår ihjäl dig på promenaderna med Puma. Strunta i att du kanske inte ser klok ut L

2009-02-21 @ 07:40:55
URL: http://ulla67.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0