Valborg har inte namnsdag idag.

Ute skiner solen och ikväll ska våren eldas in. Min mamma har namnsdag imorgon. Hon heter Valborg i ett av sina många andranamn. Visste Ni att Valborg har namnsdag på just första Maj och inte på Valborgsmäss. Lite konstigt tycker jag. Varför det är så har jag ingen aning om och tänker inte ta reda på heller. Det finns väsentligare saker att bry sig om tycker jag. Men lite undra jag faktiskt. Någon som vet?

En annan oväsentlig fråga är, varför vi har andra namn? Är det för att vi ska kunna fira namnsdag många gånger eller är det för att man behöver ett andranamn i fall man tappar bort det första?
Jag heter Magdalena i andra namn, har bara ett andra, totalt två alltså och det räcker så bra. Jag har aldrig behövt använda det andra och det första räcker så bra. Har Ni fått några roliga andranamn?

World´s Children´s Prize fortsätter

Nu sitter jag här och väntar. Elvaåringen är påväg hem med båten just nu och jag har lovat att vänta på henne, vaken. Det har varit en lång och spännande dag för henne och kompisarna från skolan som också är med. Jag har tyvärr inte fått några detaljer och vet inte vad de fick uppleva.
Strax innan sex i morse begav de sig iväg och kommer hem efter midnatt.  i morgon är det skola igen, men lite sovmorgon har de fått lov att ta. Men arbetet om World´s Children´s Prize forsätter och pristagaren Murhabazi Namegab kommer på besök till deras skola. Så det blir inte att ligga och dra sig för länge i sänghalmen.


Murhabazi Namegab

Världspris och drottningmat

Jag har en nervös elvaåring som skruvar sig i sin säng i kväll. I morgon ska hon bege sig med båten tidigt, tillsammans med två vuxna och två barn till från skolan, till Gripsholms slott för att tillsammans med Drottning Silvia dela ut priset för World´s Children´s Prize.

Ni förstår säkert hur stort det är för min lilla tjej. Ja, jag är en mycket stolt mamma och väldigt glad för att hon fick lotten på sig att få åka iväg på den här grejen. I går var det presskonferens här inne i Visby och idag kunde vi läsa om henne i tidningen och här.

Men i morgon bär det alltså av och finkläder har packats ner för det ska ätas en Bankett tillsammans med kungligheter.

Men störst är ändå att möta pristagarna. Barnen har fått läsa på och redovisat de nominerade i skolan för de andra klasserna. Jag tycker det är väldigt viktigt att de får förstå vilket enormt arbete som pågår i det tysta ute i världen. Att barn inte alltid har det så bra som barn har det här i Sverige. Gå in på World´s Children´s Prize och läs mera.

Jul - Påsk - Sommarlov

Julen vara änn till Påska!

Ja, och nu är Påsken slut och vad kommer då?

Det är visst sju veckor kvar av terminen till sommarlovet, upplyste reservebarnets pappa mig om i dag. VA! SJU??
Kan det vara möjligt? Kanske men jag vågar inte titta efter i almanackan.

"Va, är allt påskgodis slut?" frustar elvaåringen förfärat idag.
"Japp, helt slut och Påsken också", sa jag.
"Men du köpte ju flera kilo, ju?"

Ja, det gjorde jag faktiskt. 39,-/kilot på Maxi! Vem kan motstå att lassa i påsarna då? Inte jag i alla fall. Det som finns kvar finns väl förvarat lååångt in i ett skåp så att ingen kan nå eller hitta det. Sparas! (Snåljåp!)
Jag har dessutom nitat ihop påsen väl så att inte ens jag kan tjuväta.


MysPys

Det är otroligt vilket härligt väder vi har och ledig är jag! Påskmys skulle man kunna kalla det. Jag myser i solen och fixar och donar. Uterummet har äntligen blivit urstädat och i kväll ska vi ha grillpremiär.Det är häktiska dagar som väntar för mej nu framöver. Framför allt är det hundutställning som hägrar. Där är jag och tre hundar plus elvaåringen involverad. Hoppas få med maken som bärhjälp och mentalt stöd. Men innan dess är det en intensiv Agilityhelg där elvaåringen och Nike ska vara med. Ingen tävling (än) men träning och jag hoppas på solig helg så att jag kan sitta i gröngräset och sola.
Fast jag vet att jag inte kommer få någon vila. Det brukar finnas att göra för mammor också. Bära hinder och vara godisautomat.


Elvåringen med Nike i utställningsringen i fjol 2010.

Helgen kom och hälsade på

Det är slut på helgen.  Familjen har gått och lagt sig tidigt och endast jag och Puma sitter uppe och ugglar lite till. Helgen har gått alldeles för fort, som vanligt. Det har varit strålande sol och jätte härligt vårväder. En hel del frisk luft och ganska mycket har blivit gjort. Skönt!


Jag och elvaåringen har äntligen tagit oss ut till djurkyrkogården. Det var alldeles för länge sen jag hälsade på Marwin och nu hade jag nästan panik över hur graven såg ut efter vintern. Men det var Krokus som stod där så fint och blommade och de fick sällskap av Penséer som vi planterade dit.Lilla H sov över från lördag till idag och i förmiddags var vi ute på en lång promenad tillsammans med hundarna. Vi såg massor av Blåsippor, Svalört, Tussilago och till och med Vitsippor. Mmm, underbara vår!


Lite mycket

Lite mycket just nu. Inte FÖR mycket men ganska mycket att göra och många aktiviteter överallt. Någon klok människa sa att, Maj är vårens motsvarighet till vinterns December.
Så sant, så sant. Mycket ska göras och hinnas med även i Maj men Maj har ju inte börjat ännu! Om April är så som den är just nu för mej, hur blir då Maj?

Som sagt, det är inte FÖR mycket men jag balanserar ibland ostadigt på en smal spång. Gäller att inte trampa över på fel sida. Jag jobbar ganska mycket och är väldigt stolt över det. Jag bokar inte på mig mer än vad jag klarar men orkar inte heller med mycket mer än just jobb och familj. Jag är klok som en gammal uggla och låter folk förstå att jag helt enkelt inte kan trolla fram någon trim tid för deras hundar fören många veckor framåt. Så är det, är det fullt så är det!

Det tuffast är dock att säga NEJ!


1-åring

Lilla H har blivit ett år. Tänk så fort det går och just går, gör hon nog snart också. Hon fick en gå-vagn av oss. En stor och bra vagn som kan fyllas med leksaker. Hoppas hon får glädje av den.Elva-åringen och jag klistrade och klippte ett paket till den lilla gumman. Synd att riva sönder, tyckte hon. Hon fick lite hjälp på traven.Tänk att vara så liten och ovetande om vad livet kommer att erbjuda.

Lycka är..........

Lycka är att få den allra första buketten Blåsippor av en elvaårig dotter.


Anemone hepatica eller Blåsippan är inte fridlyst här på Gotland. Vi har massor av den i naturen och snart kan man se våra ängen skifta i blått.


Hoppfullt

Idag regnar det, eller i alla fall just nu. Dagen har ju just börjat och det finns säker hopp för solen att få titta fram senare under dagen. Eller inte.

Min förkylning håller på att ge sig av. Nu är jag i ett sådant skede igen, nästan bra. Jag låter fortfarande som en kråka och hostar mellan varven, men annars mår jag bra. Finns hopp även för mej allts.
När förkylningen var som värst, följde jag faktiskt er bloggläsares råd och ringde Vårdcentralen. Era skrämselskott om lunginflammation och sjukhusvistelser gjorde att jag en morgon ringde.

"För att DU, ska slippa sitta i telefonkö, ringer vi i stället upp dej. Du väljer själv en ledig tid..........................Vi har en ledig tid, idag, 15,35, vill du beställa den tiden.....................

Jag beställde tiden som var sex och en halv timme senare.

"Har du feber?" frågar sköterskan i luren.
"Nej, inte nu, men jag......"
"Men du har inte feber nu?"
"Eh, nej"
"Då är det ju så att det förmodligen bara är ett virus, försök vila och hör av dej igen om det blir värre"

Men tack så mycket! Just då kändes det som om det var värre. Men hon hade väl som vanligt rätt. Nu är jag nästan bra och nåde den lilla virus som försöker härja mig kropp igen. Jag orkar inte, försök att förstå det, du lilla virus bacillusk.

Flytta in våren

Nu är jag otålig och vill skynda på. Jag plockade in några grenar från ett körsbärsträd.


Först är de inte mycket att pryda bänken med.  


Men....sakta men säkert händer något.


Man kan nästan höra hur knopparna brister.


Sen blev jag lite osäker. Tänk om det är blad?
Visst är det blommor!!!

Upptäcka världen

Okej! Den här går inte att flytta på.


Ha en trevlig helg och håller Er med båda fötterna stadigt på jorden.

RSS 2.0