Bättre idag, tror jag?

Idag känns det bättre. Är inte så trött och därför kastar jag mig genast över lite bokföring.
Nej då, så är det inte men sanningen är att jag faktiskt måste ta itu med pappersgörat. Vi räcker ut tungan åt "Fru Stress" och hennes "kusin Trött".
Hade inte en aning om att det var hennes kusin men hon har ju varit och hälsat på hos många av mina bloggvänner, så nu vet jag.

Vill bara att Ni alla ska veta, att Ni skänker mig mycket tröst i Ert förstående och snälla ord. Tack snälla Ni!

Min kära Puma hjälper mig att räcka ut tungan åt Fru Stress och Kusin Trött.

Lillan har färgat håret. Jag kanske också ska ta itu med mina grå jag också. (Jag menar inte hjärncellerna).
Det piggar alltid upp lite när man ser sej i spegeln och ser annat än en håglös gråhårig tant (ja, jag känner mig så när jag är i en dalgång).

Bläää!

Så trött, så trött

Ni som hängt med här ett tag vet vad jag menar när jag skrivet om "fru trött" och min "glas kula". Jag har mina dalar som jag brukar besöka ibland och min glaskula kan krackelera. I sprickorna i glaset kan det sippra ut irritationsgas och om kulan spricker kommer det arghet ur den.

Något har hänt. "Fru Stress" kommer inte och hälsar på så ofta längre. I stället har hon skaffat sig en kompis som heter "Trött".

Nu när "Fru Stress" inte är här och ställer till besvär för mej, vill jag ju så gärna göra saker. Ni vet, jobba i trädgården, trimma någon trevlig hund, vara aktiv mamma och var glad och pigg. Men jag orkar inte! Sover och sover och försöker vara alert men då kommer "Fru Stress" och hjälper "Trött."  Nej, här får man minsann inte spela teater och låtsas inte.

Därför kära vänner, håller jag just nu en låg profil. Mina dalgångar känns oftast som långa och oändliga för mej, men jag vet att det bara handlar om någon dag eller så.

Njut av sommaren, det ska jag försöka göra.

Om Ni anstränger Er riktigt ordentligt, kan Ni känna doften av sommaren.

Vallmo och Akilea


Fyra ord.

Vilka fyra ord hatar en man att höra när han har sex?

- Älskling! Jag är hemma nu!!


------------------------------------------------------------------------------------------
Ha en trevlig helg allihopa!

Singel.......igen!

Hon är singel igen sen några veckor tillbaka.

Mamma säger: " Ta det lugnt nu med de små (små?) pojkarna (pojkar?). Det är väl skönt att var ledig över sommaren?"
Haha, jag tror inte på det själv, men det behöver jag inte säga.
Tonåringen undrar: "Varför det?"

Vad ska jag svara? Att det är för att jag tycker synd om dem, som med hela registret försöker att snärja denna unga dam. Hon låter dem nämligen få jobba för att lyckas. De flesta lyckas inte.

Va Gööör du??
Va vill du? Har inte tid nu, sms:ar med Joppe, Shoppe och Floppe.

Sluta nu då! Lägg av!
Nej, lägg av nu. Jag har ju inte ens smikat mej.

Hm, nya bud, va vill han nu då?
Okej, nya bud. Hur gör vi nu då vad händer ikväll och vad hände igår?

Gör inget att jag är osminkad. Jag är ju söt en då säger min mamma.
Aamen shit asså. Lägg av nu!

Ätstörningar

Ganska nyligen hittade jag till en blogg som snabbt hamnade under mina favoriter. Just nu skriver hon om sitt liv med ätstörningar och allt vad det har inneburit för henne. Besök SANNA Ni också och läs några läsvärda och berörande rader.
Jag har ju själv ofta önskat att jag skulle kunna vända magsäcken i toaletten men har inte klarat av det. Är man rund, har alltid varit och kommer förmodligen alltid att vara, så känns vikten som en hopplös hemsk börda. Jag är ännu idag fixerad och ligger hela tiden och jämför magar och rumpor när jag ligger på stranden. Ja då, den är minsann tjockare än jag. Hm ungefär så är jag nog, kanske inte så farligt..... Tur jag inte ser ut SÅ med den rumpan!!! osv.

Med den snedvridna insikten är det lätt att hamna fel i tankesättet. Jag har nog trotts allt haft tur som har behållit mitt förnuft och inte hamnat på ett felspår.

Läs hennes berättelse!

Jag och min hund Puma.
Precis så som vi är, jag och min hund Puma.


TelefonförsäljareDet var på midsommarafton som det ringde i telefonen. Klockan var 12.30 och åttaåringen sträcker över luren till mej, samtidigt som hon rycker på axlarna.
Jag svara med mitt namn och innan jag hunnit säga efternamnen till slut börjar en röst i andra ändan.

"Hejsan, det här är från Telia, ursäkta att vi stör så här på midsommarafton".
Jag känner irritationen smyga sig upp i huvudet. Vi väntar gäster och håller på att förbereda och göra fint så jag vill minst av allt prata med en försäljare. Därför svara jag bara,
"Jaha".
"Vi har just nu ett erbjudande till dej som har Telia som operatör och du har just nu möjlighet att....för visst har Ni bredband med Telia?"
"Ja, det har vi ,men jag tänker inte stå här på midsommarafton och ta del av Era erbjudande. Jag har gäster som väntar".

Nu är jag inte så trevlig längre, men va fanken. På midsommarafton mitt i lunchtid. Vi kunde lika gärna suttit till bords med nypotatisen på tallriken.  Kan det vara möjligt att de får någon att teckna avtal med dem då? Eller så kanske de chansar på att nubben redan var svald så att de snabbt skulle kunna övertala oss?

Fy skäms Telia. Nu ligger Ni inte bra till hos mej och TV via bredband kommer jag definitivt inte teckna efter det här.

Ormbunke

Visst har den ett fantastiskt mönster, Ormbunken?
Jag har en idé om att rita upp ett blad på en av väggarna i köket. 

Denna gör skäl för sitt namn.


Midsommarafton i mitt minne

Det var bland de första åren som jag och Maken levde ihop. Vi skulle fira midsommarafton med hans familj.  Det var min då, kommande svärmor (underbara) och svärfar, syster yster, bror duktig och svägerska (kort och gott) med en liten dotter på några år.  Regnet stod som spön i backen och det var kallt som på kylavdelningen på Ica Maxi. Vi åt sill och drack nubbe och väntade på att regnet skulle ge sig av så att vi kunde binda en midsommarstång. Men, icke. Det regnade som aldrig förr.

Det var jag som kom på idén. Vi tog fram kritor och papper och började tillverka en midsommarstång av papper. Vi klistrade och ritade blommor. Slutligen hängde vi upp hela härligheten i en takplafond i hallen och dansade "små grodorna" som aldrig förr.

Varje år vid tiden för midsommar börjas det pratas om denna härliga midsommarstång som vi aldrig kommer att glömma. Tyvärr finns inga digitala kort.

Jättevalmo i min rabatt.

Utmaning

JA, jag lever men det har krävts en återhämtning för min del, men nu är jag på banan igen.Jag har blivit utamanad av "Medaljongen" , tacks snälla du det är så roligt när man blir hedrad på det sättet.


1. Vad gjorde du för 10 år sedan?

     Jobbade i en El-butik där jag skötte ruljansen. Höll på att slita ut mig för första gången, (nu har jag ju slitit ut mig på riktigt för andra gången). Vi hade så när som, exakt bestämt oss, jag och maken, att vi trotts allt ville ha ett barn till. (Hon fyller 9år i Augusti.)


2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag? 
     
      * Ut med Puma.
      * Besöka Arbetsförmedlingen. (min första dag utan arbete. Är ju sjukskriven så inget förändras men jag måste
        skriva in mig där enligt Försäkringskassans normer.
     * Tvätta någon eller några maskiner tvätt.
     * Rasta min nya bekantskap, en svart Labbe som bor i ett grannhus.
     * Klippa en Cocker Spaniel
3. Godis jag gillar: 
     Choklad! Fast det finns inte många onyttiga saker som jag inte gillar.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär? 
     Investera i hus.

5. Städer som jag bott i? 
     Hjälp va tråkig jag är........Visby.

Jag skickar vidare utmaningen till den som har lust!

Trevlig Midsommar

Hoppas solen skiner på oss och att alla får smaka sill och nubbe, om man vill det. Små grodorna ska dansas även de som inte vill och jordgubbar ska ätas för alla som tål.

Ha en underbar helg, alla mina vänner!

Blåeld växer och blommar just nu överallt.Midsommarblomser som dessvärre nästan blommat ut nu när midsommaren är kommen.

Vallomo och blåklint. Svensksommar på en åker.

Vad händer nu?

Vet i sjutton vad som händer men jag, JAG, alltså JAG sitter och ser  på fotboll och svär när det inte går bra. Måste ha med åttaåringens fotbollsskola att göra.
Har inte tid, nu har andra halvlek börjat.

Hmmm, åttaåringar!

Åttaåringen kallar mig datanörd. Sen gillar jag Adam Tensta med "My Cool". Jag tror inte att man ska göra det om man är mamma OCH JÄTTEGAMMAL, enligt henne. Varje gång jag försöker rocka loss till My cool, skakar hon på huvudet och himlar med ögonen. Fast jag vet ju att man inte kan Rocka till en Hipp Hopp låt.
Jag längtar tillbaka....

Jag läser ett inlägg på "Fröken Evans" blogg. De har haft friskvårdsdag med hundarna och fått prova på agility och lite annat.
Jag blinkar bort det våta i mina ögon och flyttar mig otåligt på stolen. Lutar mig närmare skärmen och läser vidare. Jag ler när jag läser om hur den ena hunden gladeligen hoppar över hinder men inte gillar tunneln. Den andra hunden gillar tunneln men inte hindren. Sen skriver hon vidare om att de tränat inkallning.
Nu kommer vi ju till "MITT" område. Lydnadsträning är ju så himla kul.

Plötsligt känner jag hur jag får kolsyra i hela kroppen samtidigt som jag blir gråtfärdig. Jag saknar ju det livet så enormt. Jag älskar ju att hålla kurs och lära ut det jag kan och är duktig på. Varför blev det så här? Varför orkade inte jag? Är det tillfälligt eller kommer jag någonsin komma tillbaka och få lära ut?

Jag har fått påringningar och förfrågan om jag skulle kunna tänka mig att hjälpa ett gäng hundägare. Ständigt säger jag nej. Jag orkar inte, det blir för mycket och jag vet att jag kommer att gå igång i 390 bara för att braka igen. Inte NU! Men kanske i framtiden. Jag hoppas, i framtiden eller ska jag sätta upp det som ett av mina långsiktiga mål?

(I framtiden har jag startat ett företag som heter "Klipp och Klapp". Allt från pälsvård, kurser och rastning" ). Kanske? 

Puma, hopp över hinder med apportering.

Språkligt

Åttaåringen står i duschen och sjunger. Hon diktar ihop en egen låt på en välkänd melodi.

Att tvätta sig med tvål, att tvätta sig och så
Det är bra, det är braaaaa
Jättebra för hyyynen.

Blöt åttaåring
Fotbollskola

Åttaåringen ska gå på fotbollskola denna vecka. Då det är midsommarveckan och det kommer att fattas en dag, startade träningen redan igår.
De blev indelade i grupper och fick sina tränare. Åttaåringens grupp fick gå ner till en mindre fotbollsplan i skogen som kallas 7-mannaplanen, då IFK:s stora planer inte räckte till. Det är hela 87 ungar som är med så ni förstår att det behövs ordentligt med plats.

När hon kom hem igår och berättade om allt som hänt var hon speciellt uppspelt över att "killens" grupp också hade blivit hänvisade till 7-mannaplnen. Jippi! Så nu får hon se honom hela veckan.
Jag har tre hjärtan. Tonåringen, åttaåringen och Puma. Maken då? Ja, men han är mer än ett hjärta för mej.


Hopp genom rockring

"Mamma, får jag låna Puma och träna lite?"
"Okej, men inga tävlingsmoment, du får träna på dina konster som du lärt honom."
"Okej, tack!"

Åttaåringen och Puma.
"Nu ska du får göra något nytt Puma,  hoppa genom ringen."

Åttaåringen och Puma.
"Hm, vad menar hon? Ska jag kliva upp på den? "

Åttaåringen och Puma.
"Menar du så här?"

Åttaåringen och Puma.
"Jasså, ska jag igenom ringen!"

Åttaåringen och Puma.
"Japp, jag fattar nu. Det var ju kul ju!"

Midsommar planer

Min vän A ringer en dag till mej och undrar vad vi ska göra på midsommarafton.
Jag svarar att vi prata lite löst med S och S men att inget är fastslaget.
A berättar då att de blivit erbjudna att fira midsommar i sina svärföräldrars stuga. A är smickrad då svärföräldrarna inte står högst på hennes "tio i topp lista". Sanningen är den att familjerna har svårt för varandra då de unga tycker att de gamla lägger sig i och aldrig ställer upp när det behövs. Det är faktiskt värre än det låter. 

Stugan är en mysig stuga på östra sidan. Lagom avskilt för att ha hundarna lösa och för oss, att kunna festa till med midsommarstång, små grodorna och nubbe. 

Härligt! Jag pratar med maken och vi bestämmer oss för att tacka JA till erbjudandet. Vi pratar med S och S som också är välkomna men de avstår dock då de har barn i känsliga åldrar och vill hålla sig nära staden, i fall att........

Några dagar går och vi ser verkligen fram emot att åka iväg. Då ringer A till mej. Hon stammar och säger att hon inte vet hur hon ska börja. 
Saken är den att svärmodern (mamman) har ringt upp sonen och frågat som i förbigående om hur de ska göra i midsommar.  
Sonen, svar, "Ja, vi tänker fira midsommarafton i stugan och det är okej för Er alltså? "
"Ja då, det är helt okej, vem ska Ni fira med då?" frågar hon.
"Med Pernilla och ........(maken)"  
"Ja men va roligt, det tycker kommer ju pappa också tycka är väldigt roligt". 

Han sitter där med luren i handen och det känns som om han fått en kalldusch. 


När A berättade för mej med stammande stämma, skrattade jag. Vad kan man göra? 
A säger då "men Pernilla, jag åker inte, inte en chans, jag åker inte. Aldrig i livet att jag firar tillsammans med dem, jag gör det bara inte!"
Jag sitter med luren i handen och skrattar så jag får ont i magen. A lugnar sig till slut och ser det komiska i det hela. 

Midsommar afton får firas hos oss i stället. S och S har också tackat JA och det kommer att bli väldigt trevligt det också, det är jag övertygad om.

 Nu är frågan om jag kommer att fixa det? Mina båda vänner S och A är de som närmast följt mig genom min sjukskrivning och jag kommer att lämna över till dem. De får låna mitt kök så dricker jag öl med grabbarna (gubbarna). Fast jag gillar ju inte öl så värst. 

Blommor vid vår trappa.


Fredagsfräckis.....på bordet!

En kvinna kom in hos doktorn och berättade att hennes sexliv var dåligt eftersom hennes make inte verkade intresserad av att ha sex längre. Doktorn undrade om hon testat viagra, och hon svarade att hennes make inte ville veta av några piller. Han tog inte ens Panodil mot huvudvärk. Doktorn sa att hon kunde smyga ner pillret i hans kaffe, eftersom det inte lämnar någon eftersmak. Kvinnan lovade att hon skulle prova detta.
Två veckor senare var hon tillbaka på läkarmottagningen och doktorn frågade hur det hade gått. Hon svarade att det hade varit en hemsk upplevelse.
- På vilket sätt? undrade doktorn.
- Jo, jag gjorde som du sa, stoppade pillret i hans kaffe och det gav omedelbar effekt. Han slet undan allting på bordet, slängde upp mig på det och älskade passionerat med mig. Det var fruktansvärt.
- Var sexet så dåligt? undrade doktorn.
- Nej, nej, svarade kvinnan. Sexet var det bästa jag haft på 25 år, men jag kan aldrig mer visa mig på McDonalds igen...


Inget regn

Nu har jag städat ur vårt "uterum" (bättre sent än aldrig).
Nu har jag tagit ihjäl så många spindlar så det skulle kunna ösregna i flera veckor.
Kommer det något regn?
Nej, inte en enda droppe.
Det stämmer alltså inte, att det blir regn om man dödar en spindel. (Om Ni inte visste det, redan).

Ful!

Vacker att beskåda.

Borta i tvätten?

När tonåringen var mindre hade hon en rosa tröja med halvkort arm. Hon mer än älskade den tröjan och den andvändes väldigt mycket. Jag tror att vi har två skolfoto två år i rad med samma tröja.
Tillslut var den så pass sliten, vind och skev så jag lyckades trolla bort den i tvätten. Borta, vet inte vart? 

Jag är lite feg och har viss respekt för vad som kan hända när jag trollar bort kläder. Alltså hade jag gömt undan den på ett mycket bra ställe. Några månader senare kom tröjan tillbaka i form av ett paket. Jag hade fodrat det slitna och gjort en kudde av den. 
Än i dag ligger kudden i tonåringens säng och jag har sett henne ta den och slå "kuddarmarna" om sig när hon är ledsen, olyckligt kär eller något annat som tillhör en snart sjuttonårig tjej.

En älsklings tröja som fick stoppning.

Den blomstertid nu kommer

Idag är det skolavslutning för åttaåringen. Nu börjar sommaren på riktigt. Jag hoppas att det blir ett skönt och bra sommarlov både för henne och för mej.
Förra sommaren liksom försvann, jag kommer inte ihåg så mycket av den. Det är sant. Jag brakade ihop i slutet av augusti och på något vis måste jag ha levt i ett stressat och förvirrat töcken. Jag vet att min kära vän U-B gick på cellgifter och att vi hade gamla hunden Dora här som reservhund. Vår egen gamla hund hade ont i frambenet och vi medicinerade i hopp om att det skulle hjälpa. Men mer? Var vi och badade mycket? Hur var dagarna? När hade jag semester? Hade vi mycket på jobbet?

Jag  vet inte hur det var men jag vet att minnet kommer tillbaka. Just nu är det oväsentligt för mej hur det var. Jag vill bara kocentrera mig hur det ÄR.

Sommaren börjar idag och jag ska göra den till en härligt sommar. Titta och njut!

Den gröna säden vajar i vinden.

Blåeld vid ett fårstängsel. Kan det bli mer Gotlandssommar?

Vackrare än kyrkohejdens krage, eller hur?

Betande Gotlandslamm.

Hemma hos mej.


Nu börjar sommaren på riktigt

Idag cyklade åttaåringen iväg till sin sist skoldag i klass 2. Imorgon sitter vi i skolans park och lyssnar på "Den blomstertid nu kommer".
Det ligger torrt nyslaget hö på åkrarna och jag mår just nu väldigt bra.

Nyslaget hö som luktar underbart.


En bok till mamma

Min mamma fyllde år för ett tag sen. Hon vill inte fira några födelsedagar längre men hon blev ändå glad när jag hade en liten gullig bok med mig till henne.
Fina bilder och tänkvärda och roliga citat. En bra present till mamma tyckte jag och det tyckte mamma också även fast hon inget vill ha.


Citat och fina bilder till mamma.

Myggor

De är långbenta och har snabel, eller stickmojäng, som är hur lång som helst. De är överallt hela tiden. Mitt på dagen, mitt i solen och inomhus. Det surrar inte utan är helt tysta och de sticker mig. HELA TIDEN!
Vem har odlat fram dessa myggor?
Har försökt att säga till dem att de åtminstone får hålla sig till att sticka på kvällarna men nej då. Mitt i solen mitt på dagen.  
Känner att jag har ett stor behov av att ge någon skulden just nu, för det kliar överallt!

Bzzzzz

En härlig eftermiddag på Kneippbyn

När skolklasserna här på Gotland har deltagit med lag i tre olika turneringar, får de en gratis eftermiddag på Kneippbyns sommar och vattenland. Grenarna de ska delta i är fotbollscup på sportloven, innebandy på påsklovet och sen är det orientering (lillkorpen) i början av maj.
Åttaåringens klass hade deltagit i alla tre och i veckan gick "Kneippbynklassikern" av stapeln. Gratis inträde och väldigt varm och skönt. Kan det bli bättre?

Ingen badkurka här inte!
Åttaåringen skiner som solen. Vattenrutscharna på vattenland blev väl använda.

Lite kallt i vattnet!
Vårt reserv barn som tycker att det kunde vara lite varmare i vattnet.

Kompisar i vått och torrt.
Ohhh shit va kallt det är i vattnet!

Pippis klätterbana
En tur i Pippis klätterbana. Det finns mycket att göra på sommarland som är roligt.

matdags
Kvällsmat intogs i det gröna. Pastasallad, mums.

Dags att åka hem.
Så var det dags att åka hem. Klockan 20.00 körde de ut oss efter fem härliga timmar.

Reservbarnet släppte vi av hemma hos sej.
Nöjda, belåtna och mycket trötta.Sveriges Nationaldag

svenska flaggen
Svenska flaggans dag är ingen dag som jag firat, någonsin. Den bara passerar år efter år. Jag har heller inga minnen av att vi friat dag på något speciellt sett när jag var barn. Det kan också bero på att min mamma fyller år dagen innan och att det är hennes årsdag som i stället varit viktig.

Men ett minne av dagen finns och det är från det att jag själv är 17år.

Jag var med i FMCK (Försvarets motorcykel klubb) och körde hoj aktivt i skogen i många år. Grönställ, killar och gyttja var det som dominerade dessa år. Vi hade fantastiskt roligt och man lär sig mycket på att gå i grönställ. Man lär sig disciplin att köra motorcykel och att festa. (haha, men så var det ju!)

FMCK blev tillfrågade om vi ville vara med på en uppvisning på just Nationaldagen. Vi var ett gäng som blev tillfrågade av ledarna om vi ville dalta och jag blev mycket smickrad och tackade snabbt ja. Jag var en av två tjejer och sen var det tio killar. HÄFTIGT!
 
Vi tränade en del innan, körde över en hög liggande däck, balanser av olika slag som inte var roliga att ramla ner ifrån och en massa annat. Vi fick också tag i en folkvagn, en bubbla som vi körde över.  Vi skulle ha försvarets motorcyklar och jag blev tilldelad en 258:a automat. De är jättehöga och stora. Jag är 158cm och vägde då (det var då det) ca 55kg. Om jag skulle nå ner till marken fick jag hänga i ena knäet över sadeln men nu ska man ju inte nå marken när man kör så det tyckte jag var ett mindre problem. Bara jag kom iväg så var allt frid och fröjd.

På uppvisningsdagen var det packat med folk på Strandgärdet där uppvisningen gick av stapeln. Vi var gömda i Nordergravar bakom några kullar och väntade på att folkdansarna och de andra skulle bli klara med sina uppvisningar. Sen startade vi och körde som dårar över kullarna in på uppvisningsområdet. Värsta actionfilmen och det var tydligen ganska imponerande.

Uppvisningen gick bra och vi laddade för folkvagnen. En och en körde över och allt gick som smort. Många av förarna var Trailförare och hade full kontroll. MEN så kom turen till lilla jag. Jag satte fart och upp på bakpartiet på bilen. Det var halt och jag höll på att tappa fäste. Jag höll i mig i styret och det hela resulterade till att jag gasade på för fullt. Full spjärn upp på taket på bilen och for ut i luften i en flygande båge. Jag nådde marken utan att ha satt ett enda däck på folkans motorhuv. Folket höll andan och det var knäpp tyst. Mitt hjärta måste ha stått stilla men jag log och hade landat på motorcykelns hjul och körde vidare som om det var så det skulle se ut.
Utanför avspärrningarna ser jag vår Kapten och tränare som gör korstecken och skakar på huvudet.

Kan ju tillägga att jag aldrig kört över några fler bilar efter det och motorcykellivet har jag också lämnat bakom mig.

Ledsen, besviken och sårad "part 2"

Ni som läste inlägget Ledsen, besviken och sårad och undrade vad som hänt. Läs här så förstår Ni mer. Hon är underbar trotts allt.

Hon är ju en underbar "varelse" och jag älskar henne mer än vad som går att beskriva i ord. Att bli så väldigt sårad av en så älskad människa, gör mer ont än vanligt. Men även sårade sår går att få läkta.

Jag har tre hjärtan. Tonåringen, åttaåringen och Puma. Maken då? Ja, men han är mer än ett hjärta för mej.

Västergök är bästergök

I förra veckan när jag och S ute och knatade i skogen, fick vi höra göken. Det var första gånge i år som jag hörde den. Vi stannade till och skulle bestämma väderstrecket. Ni vet, västergök är bästergök. Frågan var om ljudet kom från söder eller väster. Det är ju inte alltid så lätt när man står mitt ute i skogen. Vi bestämde att ljudet kom från väster.

I tisdags var vi ute igen och hörde också då göken. Nu var vi på ett helt annat ställe och dessutom hörde vi göken väldigt nära oss. Heltklart kom ljudet från norr eller möjligen öster. Östergök är tröstergök och Norrgök är sorggök. Hu, en rysning sen ropar jag "sitt kvar där göken, vi kommer runt på andra sidan". Jag är inte så skrockfull av mej men när vi gått runt vår ronda och kommit till bilen, hör vi fortfarande göken på samma plats. Nu kommer ljudet från Väster, skönt!

bilden är lånad av http://www.birds.se
Bilden är lånad från http://www.birds.se

Vad va det nu jag skulle göra?

Ibland blir jag nästan rädd för mig själv. Jag vimsar runt och kommer inte ihåg vad jag gör eller skulle göra. Det är ju ett mönster som stressen avger och det har blivit bättre men ibland undrar jag hur jag kommer ihåg mig själv.

Var på stan och hade inhandlat det jag skulle på apoteket. På väg tillbaka till bilen kom jag att tänka på min kaffeburk och filterhållare hemma i mitt nya fina kök. Burken är SÅ ful och jag har letat efter en ny som ska få står framme på bänken. Jag vill också byta ut melittafilterhållaren men det har inte blivit av. Därför svängde jag in på Åhléns för att kolla vad de hade att erbjuda.
På väg bort till heminredningsavdelningen fick jag se en bikini topp som jag möjligen skulle kunna komma i och använda i sommar. Jag hamnade alltså vid bikinihyllan och så småningom i provhytten.
Nöjd och glad med inköpet av bikinitoppen gick jag till bilen.

För en stund sen skulle jag sätta på kaffe och tog fram den fula gamla kaffeburken och DÅ kom jag på att jag nog missade heminredningsavdelningen på Åhléns.Snygg burk men den är för liten.
Den här burken är snygg och den skulle jag kunna tänka mig, men den
finns bara i 350g och jag kräver att få i ett halv kilo kaffe i burken på en gång.
Den är dissad alltså, men snygg.
Tipset om den fick jag för ett tag sen av Lillan.
Är det någon som vet är snygg burk på minst 500g, så hör av Er.

Kommentar

Fick en kommentar för ett tag sen men minns inte av vem. Det stod " Jasså, du har också en sådan varelse i huset."
Japp, en varelse med hormonerna på utsidan och humöret sparas så att det räcker till att vara trevlig mot sina kompisar. Varför slösa med ett trevligt sett här hemma?

Ledsen, besviken och sårad

Hur ska jag nu göra?
Jo, jag ska försöka se saken med glimten i ögat.Ett öga blått!

Besviken
Besviknare
Besviknast

Ledsen
Ledsnare
Ledsnast  

Arg
Argare
Förbannad

Sårad
Sårad
Jätte Sådad

Ömklig
Ömkligare
Ömkligast

Tonårsmor
Tonårsmamma
Idiot

Förstår Ni?

Phu, vad hemskt!

Har precis läst på BF:s blogg att vinden nu blåser "rätt" och att de nog ska kunna sova lugnt i natt. Phu! Att sitta här och veta att lågorna kan svepa med det underbara huset uppe på sin puckel, gör att man är gråtfärdig.

Här sitter vi, jag och U-B i februarisolen och dricker kaffe på trappan till det hus som just nu är hotat av lågorna.
En bild på mej och U-B från februari när vi var på besök i hos B-F.

Läs mer här på Expressens hemsida.
Jättefin bild, mitt i eländet, där husse och matte finns med, med två av sina många hundar.

Lortigt tangentbord

Mitt tangentbord är dammigt och skulle behöva en ordentlig rengöring.

Kommer att tänka på............
En gång för många år sen fick jag ringa till IT-avdelningen på det jobb jag då hade. Jag fick med skam berätta att mitt tangentbort lagt av. När IT-killen undrade vilka tangenter det rörde sig om och jag svarade att det rörde sig om alla, blev det helt tyst i luren.
Jag var tvungen att bekänna, det förstod jag, men jag ville göra det på ett roligt sett. När killen kommer till min avdelning så säger jag att jag försökte tvätta rent tangentbordet med en mugg kaffe. Han tittade på mig som om jag vore helt dum i huvudet. Han tog det genomdränkta tangentbordet utan ett ord och gick.
Där satt jag och kände mig hur dum som helst. Det var ju en olyckshändelse, så klart. Men jag tror inte att killen fattade att jag skojade. Vågade aldrig mera se honom i ögonen och gick omvägar så fort jag såg honom. Han bedömde nog mig som en IQ-befriad människa.

Rätt svar:

Visst är det en vindruvsklase på gång. Det är lika spännande varje år när man ser alla kart. Sen följer man med spänning hur de växer och mognar. Vi har en så kallad "stock" i växthuset med väldigt goda druvor.

Så här kommer de att se ut när det är färdiga någon gång i augusti.

Mogna goda vindruvor. De är små, kärnfria och mycket söta och goda.

Gissa!

Vet Ni vad det här är?

Ett vindruvs kart.

Igår var det varmt!

Det var sommarvärme igår även här på Gotland. Jätte skönt och härligt.

"Hur varmt har Ni haft då?" frågar kompisen i luren igår när vi pratades vid. Kompisen bor på "fastlandet" men vill alltid ha koll på oss här på ön, förutom i Juli. Under Juli månad brukar alltid Gotland leda "solligan" och då förlorar hon. Alltså är hon inte intresserad av vädret på ön under Juli, men nu ska hon minsann skryta om hur varmt de haft jämfört med oss.

Jag har ju ingen koll på hur varmt det varit. Vem bryr sig?
"Jag har haft kjol och linne hela dagen även i skuggan", svarar jag och himlar med ögonen, men det ser hon ju inte.
Hon stönar i luren och tycker att jag är den mest värdelösa människa som inte vet hur varmt det är när hela Sverige har högtryck.
"Ok", säger jag, "jag pratar med grann tanten i morgon och då får jag veta hur varmt det varit", (vare sig jag vill eller inte!)

En härlig blomma som finns vår trädgård. Jättevallmon blommar tyvärr inte så länge utan fäller sina kronblad efter några dagar.

Lunch i gröngräset

Ibland är det så skönt att bara släppa allt och göra något helt oväntat. 
In i bilen, åkte till affären, köpte korv, bröd och engångsgrill.
In i skogen till en damm. Puma fick bada, vi fick lugn och ro och en hel del sol och grillad korv till lunch.

I väntan på att grillen ska bli grillfärdig.
Ni känner nog till dammen sedan tidigare kort. Här väntar en hungrig  åttaåringen.

Husse och Puma tog en tur runt dammen och tittade på fiskarna.
Puma tog med Husse på en tur runt dammen och tittade på fiskarna.

Puma i väntan på apportering.
Kasta då, ja men kasta!

Vattenapporterande ras som han är!
Röd boll i munnen. BÄSTA vattenapportbollen.

Skitiga ungar är lyckliga ungar.
Vad kan bli mer sommar än lortiga fötter med skrubbsår?


RSS 2.0