Årets sista dag

Solen skiner och det är kallt. Frost alltså. Kors i taket!! Väderleksprognosen har lovat klart väder i nästen hela landet och jag kan tro att raketerna kommer att dansa på himlen vid tolvslaget.Själv bojkottar jag smällare och raketer. Jag jobbar ju med hundar och vet så många som blivit skrämda. Bojkotten räcker sig inte så långt dock, för jag går med ut på tolvslaget och tittar. Men jag köper inte och smäller inga själv. Hur andra gör, får de avgöra själva. Hoppas bara att alla hundägare är kloka nog och lämnar sina hundar inomhus med musik att lyssna på. De rädda hundarna hoppas jag har sällskap.

Mina hundar är inte skotträdda och berörda och jag hoppas det ska så förbli.

Jag önskar Er alla ett Gott Nytt År.

Sol, vind och vatten

Det är en härlig dag och jag tog för en gångs skull kameran med ut på promenaden.
Negativ tystnad

Lugnet har lags sig över huset och allt är som vanligt. Positivt? Nja, det är en saknadsklump som sitter i mitt bröst. Även om jag och tjugoåringen inte alltid drar jämt, saknar jag dem otroligt redan. Största saknaden är av den minsta. Tänk att en så liten varelse kan ta så stor plats, synas så mycket och låta så högt. Det har varit en fröjd att få ha lilla H här och jag önskar att jag kunde få krama henne idag också. Men idag är hon hemma igen och har varit på dagis. Jag hoppas att mina planer går i lås för då åker jag och träffar dem igen om några veckor.


God Jul!

Familjen är samlad och jag tillbringar varje ledig minut till att umgås. Önskar Er alla en God Jul!


Snart, snart

Nu är det nära!
I morgon kommer de!!!!
Jag har väntat, längtat och räknat ner och nu, nu är de snart här, tjugoåringen, Herr D och Lilla H.

Tjugoåringen klagar alltid på två saker. Dels att jag är SÅ gråhårig och borde färga det. Dels att frysen är full av is och att jag borde frosta av den.

Jag har färgat håret men inte frostat av frysen. Hoppas hon inte hittar något nytt att klaga över. Och jag ska minsann kolla hennes frys nästa gång jag är uppe hos dem.


Nej, det är inte min frys.

Kyla

Helgen kom och försvann. Som vanligt alltså. Söndags eftermiddan och delar av kvällen tillbringade jag frysande på en läktare i ett svinkallt ridhus. Varför gör man så?
Jo, för att tolvåringen tävlade agility. En inofficiell träningstävling men, på största allvar.

När vi väl hemma i soffan skulle försöka tina upp sa min kropp ifrån. Gud så jag frös. Jag var övertygad om att nu, NU kommer influensan som lilla mamsen hade för någon vecka sen. Under fyra yllefiltar och halsduk runt halsen kunde jag inte hålla ögonen öppna.
Tolvåringen stoppade en termometer i munnen på mig och den visad.........36,0!

Ni ska tro att jag frös. Några timmar senare vaknade jag och, jo, nu hade jag blivit varm. Ingen influensa alltså. Bara ridhuskyla.


Lördagsdrink

Jag önskar Er alla en trevlig lördag. Det ska jag ha.
Har Ni smakat årets glögg?
Nu har jag gjort det. Den är godkänd men jag har smakat godare. Jag har haft turen att få en flaska av en kund, eller kanske inte av själva kunden, utan av kundens husse och matte. Lika snälla var de i fjol då jag fick 2010 års glögg men jag kommer inte ihåg vad den smakade. Hur som helst har jag helt underbara kunder som jag får presenter av.

Detta kalla jag inte onödigt


På väg in genom dörren. Paniken stiger, kommer jag att hinna? Bråttom, bråttom. Kastar av mej jackan på hallgolvet. Nöden har ingen lag, heter det ju. Vad gör det att jackan hamnat bland grus och hundhår? Sen kastar jag mig mot dörren och vräker ner dörrhandtaget. Väl inne står jag och trampar runt, runt och sliter i knappar och dragkedja. Att det ska vara så svårt att få av sig byxorna! Upp men locket och sätter mig på ringen med en sådan kraft att stolen nästan sviktar. Åhhhhhhhh!


Sankta Lucia

Har nyss varit i skolan och tittat på det traditionella Luciatåget. I år är det våra sexor som lussar för skolan sexor som och de föräldrar som vill komma och titta. Som jag redan berättat har de fler uppdrag och har redan varit iväg på två vändor tidigare och har några kvar innan det blir jul på riktigt. Jag kunde faktiskt hålla tårarna i styr i år. Jag har ju varit och tjuvtittat, Ni kommer ihåg?

Tjejerna har delat upp Lucia uppdraget mellan sig, de som vill och min tolvåring var Lucia vid första tillfället. Då såg det ut så här precis innan ljusen skulle tändas.


Tomten, jag önskar mig en slapparhelg

Hade önskat att det varit en slappar helg men, inte!
Gamla mamsen har varit sjuk och jag har åkt skyttetrafik (känns det som) mellan henne och mej. Men jag vet att jag överdriver för hon var faktiskt hjälpligt på benen redan igår. Men några vändor har det blivit. En 80-årig dam med feber ska man ta hand om!
Idag fyller svärfar 75 och det väntas kaffekalas. Men jag hade önskat att få sjunka ner i soffhörnet och bara slappat.
Men, ICKE! För sen är det mat och Agility-träning. Ibland känns det som om det aldrig tar slut.


En av mina favoriter som slappar hela dagarna.

Elva dagar kvar

Elva nätter före jul, brukar Lusselelle sjunga. Men vi räknar ner tills Lilla H och hennes familj kommer. Det är elva dagar kvar. Jag längtar så det nästan gör ont. Det är snart två månader sen jag såg dem sist och jag är lite rädd att Lilla H inte kommer ihåg mej. Sådant får man ta. En hel vecka ska tjugoåringen, Lilla H och Herr D vara hos oss. Hunden Tilly såg till att börja löpa så hon får nog stanna på andra sidan Östersjön och fira jul där. Skulle nog inte vara någon hit att komma hit i hög löp till våra tre killar. Jag har en aning om att det skulle bli ett himla kalas då. Puma skulle förmodligen ligga och pipa så att ingen i huset får någon sömn och några Rott/Spring valpar vill vi INTE ha!

Julblommor

Jag har köpt några Jultazetter.

De är bra på gång och slår snart ut.

Värre är det med några Amaryllisar. Det var i och för sej gamla lökar som jag sparat.  
Men jag har inte gett upp hoppet än, även om det ser hopplöst ut.

Hallåååå! Dags att vakna!

Lussehundar

Lussekatter i all ära, men inte hemma hos mej!

Klart!!

Nu är det klart!
Vad tycks? Kan Ni se vad det är?
Pepparkakshus, eller så

Tack för Era idéer angående pepparkakshusbak. (Det var ett långt ord!)
Slott har jag gjort en gång tidigare så den idén är förbrukad men många andra idéer var bra. Jag tror dock jag har kommit på en idé själv (ibland fungerar kontoret där uppe!). Jag tänker inte avslöja något än. Som vanligt måste jag kolla om det går att genomföra först. Men några delar bakades igår så Ni ska snart få se bilder.


Nike undrar om pepparkakorna är klara snart. Luktar gott!


In nästlad i slutna sällskapIdag har tolvåringens klass haft sitt första lucia framträdande. Sjätteklassarna i skolan står alltid för lussandet och de får ofta olika uppdrag att lussa på andra ställen och på så sätt lite extra pengar att göra något kul för.

Tolvåringens klass har fem framträdanden att göra och det första idag. Det var ett slutet sällskap som hade en advent gudstjänst i en av stadens kyrkor. Några föräldrar, med mej, hade nästlats sig in och ville självklart tjuvtitta. Tanten jämte mig började prata. "Var du med i fjol?"
Nej, det var jag inte, svarade jag och lyssnade sen på tantens berättelse om fjolåret.
"Jag heter Svea Olsson (eller hur det var?) men jag minns inte vad du heter?"
Jag berättar vad jag heter, lite kort och funderar en stund på hur jag bör veta vem hon är, eller tvärtom.

Sen frågar hon om jag varit med länge? Aha, hon tror självklart att jag är med i sällskapet. Hur ska jag nu komma ut detta?
Jag svarar att NEJ, det har jag INTE! (Sen får hon tolka svaret som hon vill, tänker jag.)
Då kommer Lucia tåget opch räddar mig ur situationen, med tolvåringens i spetsen. När lussandet är klart reser jag mig diskret och försvinner ut genom dörren för att hjälpa Lucia med eventuell stearin i håret.


Det är typ, på gång!

Ja ha, då kom tiden i fatt mig. Det går inte att neka tiden längre utan det är bara att inse att det är dags. Men jag har ett problem. Jag har inget tema, inga ideér och inte så mycket lust. Fel! Lust finns men inte tid.

Det var mammakero som frågade om pepparkaksbygget. Vad ska jag svara? Det är, typ, på gång, eller något?


Tomten gömmer sig

Den fina brodyren träder sakta fram dag för dag. Lagom till jul kan man se hela. Måste vara någon smart som tänkt ut det?


Broderat har snälla mormor gjort. Köpt paketen har snälla mamma gjort. 


Hem gjort! Siffrorna är trädda guldpärlor. Så här såg den ut i lördags, just nu brinner ettan på soffbordet. Inte ettan, utan ljuset med ettan. Ja, Ni är ju inte dumma.


RSS 2.0