Nej!!

Tioåringen och Nike tränar "brytkommando" hemma i köket. 

Korv som man INTE får ta!?
Hon placerar en skål på golvet med frestande korv i. Sen ska Nike och hon passera skålen utan att han "norpar" något.

Nej, jag ska inte ta!


Belöning får man i stället hos matte.


De är snälla och lugna när de sover.

Jag vaknar sakta till och ett vaket medvetande sveper över mig. Det är varm och skönt i sängen och jag vill sjunka tillbaka i sömnen.
Det är då jag plötsligt förstår att något inte är som det ska. Jag öppnar ögonen och tittar på klockan som lyser med sina siffror i taket 07.10. Det betyder att maken åkt till jobbet.
Det är tyst, mycket TYST. Samtidigt som jag förstår vad som är fel, reagerar min kropp och jag flyger upp på båda benen med ögonen uppspärrade.

Hundarna borde höras. Någons andning genom springan mellan dörren och golvet eller någon som ligger och piper utanför i ett försök att få komma in. Eller så borde hundarna vara i sovrummet och tassar runt i väntan på att jag ska röra på mej och vakna.  

Inget av det stämmer och jag öppnar sakta dörren och kikar ut. Jag är övertygad om att de små rackarna har hittat på något bus, frågan är bara vad?

Puma ligger två meter utanför sovrumsdörren men huvudet mellan båda tassarna. Han tittar upp på mej utan att höja huvudet. Sen, utan att röra huvudet tittar han åt höger, precis som han ville nicka åt det hållet och säga, "se va de gör!"

Jag vrider på huvudet och där ser jag Nike och Benji. Båda har stannat upp och fryst sina positioner. Nike har en bit plast som sticker ut ur ena mungipan och hans blick säger mig, "Oh oh, nu drar vi!"
Benji däremot har en mer ödmjuk blick som säger, "jag har inget gjort, det va inte jag." Han är dock avslöjad då en stor bit plast sitter kilad mellan hans tassar.

På soffbordet har det legat en påse med schackpjäser. Själva schackbrädan ligger kvar men påsen med pjäserna har spridits över vardagsrums golvet. Pjäserna är till min stora glädja intakta men påsen har förvandlats till ett plastludd som ligger spritt över golvet i sjutusen delar.

Det finns olika sätt att börja en dag på, hur har Er morgon varit?


Lata dagar

Sol, vind och vatten..................................

Puma vilar ut efter långa simturer i havet.

Benji vilar ut i sanden.

Nioåringar kan också bli trötta av strandlivet.
 De lata dagarna är förbi, nu har skolan börjat och vindarna har blivit kallare.

Tioåring

Min nioåring blir tio i dag.
Grattis lillstumpan!


Det är en konst att se in i framtiden men jag tror,  det är det hon gör.


Hon räknar ner

Snart dyker hon upp.
Snart dyker hon upp som en tioåring.

Liten blir stor

Idag fyller min tonåring hela 18-år. Fattar inte vard de åren tagit vägen. Nyss var hon en liten tjej som gjorde som mamma så och nu.......................gör hon ibland som mamma säger.

Myndig, vuxen och ska ut i det riktiga livet, nja, vänta lite till. Jag lovar det är ingen brådska.

Puss på dej!
Benji ger henne en födelsedags puss och vi också!

Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis, Grattis!

Sylt

Jag har för första gången i mitt liv kokat sylt. Det blev sylt med sötningsmedel då vi upptäckt att utbudet i affärshyllorna är ganska tråkigt.
Nej, jag har inte plockat bären själv. Kommer en lastbil från Norrland och säljer färdigplockade blåbär och hallon. Smidigt och faktiskt inte dyrt allts.


Blåbärssylt, Blåbär/hallon och resten av bären ligger i frysen.
Jättegott som "Mat Tina" säger.


Vill hålla sommaren kvar lite till

Mina båda döttrar fyller snart år och det brukar betyda att sommaren snart är slut.
Det känns väldigt vemodigt för jag har inte fått tillräckligt av sommaren. Den började så konstigt för oss med sjukhusvistelse. Vi missade liksom början och när vi väl var utskrivna så hade halva sommaren redan passerat.

Jag tänkte bjuda på lite bilder från nioåringens första permission från sjukhuset. Vi fick gå en liten promenad och ta insulin utanför sjukhusväggarna.

Nioåringen liten och späd
Hon ser så liten och späd ut på bilden ändå hade hon gått upp många av sina tappade kilon när bilden togs.


Allt hade varit som en dimma, en overklig mardröm.

Nyponros på Gotland
Det gäller kunna se det vackra och jag tycker att vi lyckades med det på vår första korta promenad.


Nyponros


Klöverblomma

Nioåringen
Lycka är att kunna orka klättra upp på en stor sten.


Det var i början av Juli. Känns som en hel evighet sen, samtidigt som det känns som om det vore igår. Konstigt, men det är kanske så när man inte riktigt förstår vad det är som händer.

Sommaren är ljuvlig

Det är så varmt och skönt. Familjen har planat ut, i alla blodsocker värden och insulinsprutor och har börjat slappna av en smula. De som inte slappnar av är "Bröderna bus". Hej och hå så de kan hålla på! (Där fick jag till det igen).

Bilden är tagen den 22 Juli så pojkarna har växt till sig något sedan dess.
De växer så det knakar, gräver så det sprutar och busar där i mellan.

Bifftomat
Tomaterna har börjat rodna i växthuset och det finns fullt av vindruvor. Nu väntar vi bara på att druvorna ska mogna. De är så söta och goda, går inte att jämföra med något annat.I helgen har vi varit en tur med vår husbil. Det är så avkopplande och härligt. Maken pratade med en gammal jobbarkompis som också är lycklig ägare av en äldre husbil. Tillsammans åkte vi ut i naturen för att grilla, slappa och dricka vin. Jag fick träffa jobbarkompisens nya sambo och hör och häpnat, hon tar emot och rehabiliterar hundar som hon sedan lyckas hitta lyckliga hem till. Gissa om vi pratat hund? Absolut! Det gick så långt att männen tog sina stolar och flyttade från bordet för att det blev för mycket hundsnack. Då skärpte vi oss en smula men jag erkänner att det var svårt.

Bajspåsar

Nioåringen tycker ofta att det är ytterst pinsamt när mamma går runt med bajspåsar i alla fickor och väskor. Det finns bajspåsar i bilens handsfack och i mammas handväska trängs plåster, huvudvärkstabletter, tuggummi, nycklar och minst 5 bajspåsar tillsammans med allt annat skräp (skräp eller ytterst nöjdvändiga ting, typ bra-att-ha-saker). Men på något konstigt vis brukar påsarna inte vilja infinna sig när man som mest behöver dem. Ofta går jag och Puma en liten bit i kvarteret innan vi når skogen. Just dem gångerna som jag inte har bajspåsar i fickorna kan Puma inte hålla sig ett enda steg till och måste sätta sig utanför någon grannes staket. Suck! Jag tittar mig omkring, nappar en pinne och gräver lite i kanten på diket (om jag har tur och det finns ett dike just där) och begraver eländet.

Tillbaka till påsarna. Nioåringen tycker alltså att de svarta påsarna är pinsamma därför blev jag glad och upprymd när jag hittade rosa jättegulliga bajspåsar. Nioåringen blev jätteglad och nu kan hon av misstag rycka upp en påse ur fickan utan att behöva skämmas. Perfekt, eller?

Rosa hundbajspåsar

Nja, det visade sig att påsarna är ganska genomskinliga. Hur trevligt tror Ni det är att fylla påsen med dess tänkta innehåll?
Men det spelar ingen roll, säger Nioåringen, bara den inte är svart.

Genomskinliga hundbajspåsar

En Gotländs sommarkväll

En Julikväll på östra Gotland. 

Kom igen brorsan, det är mysigt och kul i vattnet!


Jaha, vart ska Ni då, till fastlandet eller?


Nej men vi tänker ta ett litet kvällsdopp, ska du med eller?Okej, okej jag kommer.....tror jag.Det är djupt och det är vått.


Det är inte så långt till land, en bit till vågar jag nog.


Japp, nu har jag badat ända upp till magen men nu får det räcka.


I gröngräset på ängen

Vad kan gömma sig i gräset en soliga dag?
Rindi´s Highland Hope and Glory
En liten Springer spaniel som döljer sig för matte eller möjligen en skalbagge som gömmer sig för en Springer spaniel.

RSS 2.0