Vill inte ha snö i helgen

Veckan har gått alldeles för fort. Jag är trött och seg. Alltså önskar jag lite energi. Någon som har till övers?

Hoppas det blir fint och varmt i helgen. Jag vill börja att städa ur vårt uterum. Vara ute i god tid för en gång skull. Men någon har sagt att det ska snöa i helgen. Ska man tro på det? Fast det skulle inte förvåna mig. I krukorna på trappan har det i alla fall kommit ner några Penséer. Det gör mig glad att se dem och lite energi får jag.


Musslor åt fanders

Ofta tänker jag att "det ska jag skriva om i bloggen" , sen är det borta. Vad var det jag tänkte? Det kommer väl tillbaka får vi hoppas. Just nu får Ni klara Er utan mitt uppslag för jag minns inte vad det var.

Vi har matkasse denna vecka. Varannan vecka hämtar vi en färdig packad kasse, eller två, hos en Ica-handlare. Där finns recept på fem rätter komplett med ingredienser så det är bara hem och ställa sig vid spisen.

MUSSLOR!!!! Aldrig i livet. Inte en chans att jag lagar det. Ännu mindre chans att jag eller någon annan i familjen äter det. Därför gav jag snabbt bort paketet med musslorna. Vill inte ens ha hem eländet.

Däremot kan jag varmt rekommendera detta!!
Mmmm så himla gott.


Pork teriyaki med rostad broccoli, sesam och kimchi 

Ingredienser

Sås

Kimchi

Gör så här

 

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sås: Koka ingredienserna till såsen ett par minuter och red av med Maizena.
  3. Kimchi: Strimla kålen och blanda med sambal oelek, limesaft, olja, salt och peppar.
  4. Strimla löken och skär broccolin i små buketter.
  5. Stek köttet i en het panna i oljan tills det fått fi n färg, lägg i broccolin och sist löken.
  6. Hällll på såsen och koka någon minut.
  7. Strö sesamfröna på köttet och servera med nudlarna och kimchi.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: Byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

 

Tips

Blir det för starkt kan mängden sambal oelek minskas och så kan den som önskar fylla på vid bordet.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna för att få en nötigare smak.


Blått är flott

Titta vad som står på vårt köksbord!


Bilden är tagen av Tolvåringen.

Att vilja var en nolla

Om man är agilityförare vill man vara en nolla på sina race tillsammans med hunden. Tolvåringen har en tid jobbat hårt för att kunna få till denna nolla. Hon har en hund som kanske inte alla gången rör sig som en Border collie på agilitybanan och därför slåss hon mot tiden. Nike kan röra sig snabbt men då gäller det också att hinna med. Det är svårare än vad det ser ut att vara. 

 
I lördags gjorde hon det! Noll fel på hinder, inga rivningar eller vägran alltså och tiden inom referenstiden som räknas ut av domaren. Hur tänker jag inte förklara här.
Hon var alltså nollad och vi höll tummarna så det gjorde ont, där uppe på läktare. Det började lukta uppflyttningspinne och måååånga ekipage gick inte ens i mål.


Då gick tolvåringens klubbkompis in på banan och nollade hon också. Dessutom gick hennes färd sju sekunder snabbare (Border collie) och där rök den sista pinnen. Tre pinnar delades ut och tolvåringen och Nike slutade på fjärde plats. Snopet, surt men ändå så himla roligt för det var helt igenom en fantastisk helg. Placeringar fyra, fem och tolv av fyra starter.


Nike har tävlat i två dagar och är trött.

Energigivande dag

Helgen står i annalkande. Säger man så? Det är snart helg, kanske man säger på vanlig svenska. Förstår inte varför jag vill krångla till det.
Idag, fredag har jag inga hundar inbokade. Bestämde att jag måste ta hand om mig själv och smutsen här hemma.

Alltså städar jag. Solen skiner som aldrig förr och jag skulle nog, om jag kunde välja, vara ute. Först ska jag ta hand om golven och dammtussar. Det är inget dam, det är hundhår. Hinner inte bli så dammigt här mellan damsugningarna. Men hundhår hinner det bli och bli över. Suck!!

Har satt på en gammal Ted Gärdestad skiva. Jag är ju all ätare av musik som Ni vet. Känner mig glad och fylld av energi. Det är bra och tänkte därför dela med mig av en låt som inte hörs så mycket men som jag gillar. Hittade ingen på YouTube men just Ted men låten är bra en då, eller vad tycker Ni?

Nu ska jag dansa vidare med kvasten!!


Bakslag!

Jag fick ett bakslag!

Det är så löjligt men jag drabbades av ångest och fick svårt att andas. Över en natt kunde jag inte sova, låg och ältade om och om igen precis som då, då när jag mådde som sämst.

Vad hände? Jo, det var så här:
Tolvåringens klubb ska i helgen ordna en tävling och jag fick förfrågan om jag kunde vara funktionär. Vad sa jag då? Jag sa NEJ!!
Duktiga jag! Nej, jag måste finnas tillhands för tolvåringen, sa jag. Men egentligen borde jag ha sagt att jag var en före detta utbränd 40+:are som inte klarar av att lägga på mig ansvar och uppgifter. Men det sa jag inte.

Jag är stolt över att jag ändå sa nej. Sen kom det funktionärslistor. Alla måste hjälpas åt då det är en ganska stor tävling men jag är ändå bara mamma, inte med och tävlar inte med som arrangör. Hm, Ni fattar nog vad jag menar?
Där på listan stod jag uppsatt att stå i kaffet. Det var då jag kände bakslaget som just ett slag i bakhuvudet. Phu så jobbigt det blev. Jag vill ju inte, orkar inte, klarar inte av det. Mer jag tänkt på det, värre blev det.

Självklart måste jag krypa till korset och bekänna. Vad? Att jag är en odugling som inte vill jobba. Att jag är en lat mamma som bara vill åka med. Att jag är vek och låter andra slita.

Det var så det kändes.

I söndags på den vanliga agility-träningen förklarade jag för den stackarn som satt upp mig på listan. Hon ville ju vara snäll och låta mig finnas till hands för min tolvåring genom att finnas i kaffet. Hur skulle hon kunna veta? När jag förklarat hela historien för henne fick hon, den stackarn, dåligt samvete. Det skulle hon ju inte ha. Jag
var så lättad att jag gråt. Om det var för att jag fick en sådan förståelse eller om det var för att var så modig som vågade säga som det var, har jag ingen aning om. Lättad är jag i alla fall och nu känns allt som vanligt igen.

På lördag är det agility tävling och jag finns på läktaren. 100% tillhands för min tolvåring.

Hemlig ungdomsförälskelse

 När jag satt där i bänkraden på musikalen Dirty Dancing, (ja, jag lever ännu på det) kom jag på att jag egentligen alltid varit lite kär i Linus Wahlgren. Ända sen han dök upp i Rederiet har jag tycket att han är……söt, typ. Kommer Ni ihåg Rederiet och FN, som Linus spelade? 


 

Jag vågade aldrig säga något till kompisarna. Har man inte fått en ”mes stämpel” på sig innan så hade det nog skett då. Jo, jag var nog lite osäker som tonåring, och  det här var ju när hans syrra Pernilla (snyggt namn) var i ropet och skrek om Piccadilly Circus. Tur att det aldrig blev något mellan honom och mej. Jag tror inte Sverige skulle klarat av en Pernilla Wahlgren till, i fall vi hade gift oss alltså.

  

Snygga är han fortfarande, eller snyggare. Eller vad tycker Ni?

 Bilden lånad här!


Viktigt!

Fick en länk skickad till mej från en av mina kunder. Jag blev som så många andra, illa berörd och vill dela med mig även till Er.

Klicka in på denna blogg och läs!

DET ÄR VIKTIGT ATT VI BRY OSS!

Ingen Italienare i mig, inte!

"Pappa, jag vill ha en Italienare" sjöng Galenskaparen After Shave en gång i tiden.Matkassen från Ica är hem buren och denna vecka är det Italiens inspiration. Gillar jag Italiensk mat? Svar efter två dagar: NEJ!
Jag vill inte ha någon Italienare. Den som gjort recepten är Bo Hagström från Solens mat men vi har nog inte riktigt samma smak. Jag tycker det är smaklöst och tråkigt.
 
Idag lagade vi Matvete pudding och Italienska köttbullar i tomatsås. Jag stekte köttbullarna och hade tomatsås bredvid. Kan liksom inte med, kokta köttbullar. Jag insåg också att en del av familjen skulle slå bakut om det skulle ätas pudding till så jag kokte även några potatisar, tur!
Nu står resten av puddingen ute på bänken. Hoppas hundarna tycker om den. Vi kommer i alla fall inte äta upp det som blev över. Köttbullarna var helt okej när det var stekyta på dem och tomatsåsen fick jag krydda till lite extra, sen gick den också att äta.  
Det är nog kanske så att jag inte KAN laga Italiensk mat.

Hitta bollen

Även idag är det kanonväder. Men, jag får nöja mig med att se det vackra vädret inifrån. Arbete väntar. Armarna känns lite möra idag efter all räfsning igår. Räknade att jag hittade hela sju bollar i trädgården. Tennisbillar, fotbollar och andra plastbollar. Våra hundarna är inte direkt  bolltokiga men bär gjärna omkring på dem och leker när tillfälle ges.


Städat

Det är så härligt att med trötta tunga armar och en stel rygg, titta på den städade fina trädgården. Det blir liksom så fint!


Och nu sänker sig solen sakta i horisonten.


Hundutställning hemma i soffan

Jag satte mig i soffan och tolvåringen startade som vanligt sin dator som oftast stor på soffans breda armstöd. Men i stället för att chatta eller spela halkar hon in på Crufts live kanal på You Tube. Gissa vad jag har tittat på till nu? Jepp, finalen från London.
En sådan lyx att kunna sitta i soffan och se hundutställning. Hunden som jag tyckte skulle vinna kom i alla fall på tredje plats. Helt fel ute var jag alltså inte. Känns skönt för egot.

Nu ska jag tillbaka och kolla agilityn. Vill Ni också se så klicka in på Crufts kanal här.


I Svenska mott sedd

I dag är det onsdag och i morgon är det torsdag. Så brukar ju veckorna se ut. I morgon är det precis en vecka sen jag och tolvåringen var och såg musikalen Dirty Dancing. För mej, som inte är så rutinerad i teatersalongerna, var det en helt fantastiska musikal.

När jag i pausen blev tillfrågad av damen bredvid, om vad jag tyckte, svarade jag att jag tyckte den var kanon. Hon svarade då att ” i svenska mott sedd, var den väldigt bra”. I svenska mott sedd! Lite blygt sa jag då, att jag bara sett svenska och att vi här hemma på Gotland inte har så stort utbud utan att det i själva verket är obefintligt. Damen berättade då att hon ofta var i London, men att denna musikal VAR bra gjord. Skönt, då är jag inte helt från åkt, tänkte jag.


Att en liten lapp kan irritera mig så mycket

Något som irriterar mig oerhört är de små plastlapparna som sitter på apelsiner och annan frukt. Kan det vara miljövänligt att sätta en plastlapp på varje liten apelsin eller äpple?
Vi komposterar och dessa små lappar blir inte till jord, det kan jag lova.
Att inte ligga efter

Det är vår, vår, vår på Gotland. Härligt att vara hemma igen och dessutom till detta fantastiska väder.När det handlar om trädgårdsarbete brukar jag alltid vara så sent ute. På hösten väntar jag alltid för länge med att rensa upp i rabatter och räfsningen. Hupp, så har det blivit snö och kallt och jag intalar mig om att det är ganska fint med gamla fröstänglar i rabatten (i alla fall när snö ligger på dem).På våren väntar jag alltid för länge med att sätta ner frön. Hupp, så har det blivit för varmt och jag får gå och köpa färdiga plantor i stället. Då intalar jag mig om att det i alla fall, kanske, inte hade blivit något av mina egen sådda plantor.Alltså! det är dags att ändra på det, tycker jag. Därför tog jag tillfället i akt, i det fina vädret och gick ut med trädgårdskrattan och började samla upp hösten löv (som självklart inte räfsades upp i fjol). Det är fruset i skuggan och snö ligger kvar här och där. Men där det är soligt går det att kratta, erfor jag idag.Bilderna är inte tagna i min trädgård utan i den härliga Gotländska naturen.

Stockholm, Stockholm värld i stad

Andra dagen i storstan. Jag sammanfattar det med ett, fel, två ord. ONT I FÖTTERNA. Det blev tre ord. Trött i huvudet är en annan sammanfattning. Vill man få pengar i rullning, ta då med en tolvåring till storstaden.
Nej, nu ska jag vara snäll. Hon har handlat mycket, det har hon, men hon har betalat mycket själv också. Hon är duktig, min tolvåring.

I kväll ska vi och se musikalen Dirty Dancing. Det jag fram emot och hoppas den är så bra som jag tror.


RSS 2.0