En underbar helg

Nu är utställningshelgen över och jag är trött, trött men mycket lycklig. Det är så underbart roligt att få träffa gamla  och även nya bekantskaper. Vi har återigen fått ägna en helg vid utställningstältet tillsammans med vår Kennelmamma. Det är hon som har fört oss samman, alla vi "Springermänniskor", med samma intresse. Tack snälla U-B.

Hur det har gått? Jag har ju inte ställt upp med min egen Puma utan jag har hjälp till med andra. Jag visade en hund på lördagen och fick till ett Hp (hederspris). Tonåringen visade en tik och blev 3:e bästa tik.
Idag, söndag fick jag rycka in med två vackra hundar. 3:e bästa juniorhane och en tik som fick ett CK (certifikatkvalitet).

En ettåring på span.
En Juniorhane med Hp, dessutom fyllde han ett år i lördags. Grattis Isak!

Bilden är lånad av matte BF


Jag har också träffat en bloggbekant, Tina, (U-B är även här den som är kopplerskan) som lyckades övertygat mig om hur bra Puma är och hur jag ska få honom ännu vackrare på rätt sätt. Det är sådana ord som får en att blir så där jättepeppad och glad. Nu är jag så pass pigg och redo så jag tror jag skulle klara av att anmäla oss för kommande utställningar.

En värld som kan vara svår att förstå sig på.

Denna helg stavas H U N D U T S T Ä L L N I N G.
Det var för ungefär elva år sen som jag steg in i denna speciella värld. Ringar som är fyrkantiga, termer som är i det närmaste oförstå bara för den som inte har varit med tidigare. BIS, BIM, CK, CACIB är bara några termer som jag då, för elva år sen, inte hade en aning om vad de betydde eller innebar.

Idag är utsällaren 9år.
Bilden är tagen 2002.  Hunden heter Selma och är en släkting till mina hundar. Det är nioåringen som är handler.  

Nu är det annorlunda. Jag blev en i gänget runt den fyrkantiga ringen och har lyckats lära mig det mesta om hur det fungerar och det är så jätte kul! Att får umgås med folk som har samma intresse som jag, att få vara fåfänga och fixa och putsa på våra fyrbenta älsklingar så att de blir så vackra. Sen att få glädjas över någons framgång eller få gräma sig över hur dåligt det gått och varför. Det spelar ingen roll vem i gänget som fått framgången eller rosetten, det är sammanhållningen och allas glädje som är det viktiga för mej.

Juniorer som poserar inför en fotografering till en bok.                      
Här poserar ett gäng Juniorer inför en fotografering till en bok som Mia Sandgren har skrivit. Det är min tonåring som står som första ekipage tillsammans med sin Marwin.

En bok om att visa hund på utställning av Mia Sandgren.
Bokomlaget.


Den här helgen kommer vi inte bli så många i "vårt" gäng och det är tråkigt. Själv deltar jag inte med någon egen hund. Puma får stanna hemma och ta det lugnt.  Men jag har blivit ombedd att visa två hundar. Ni kan inte ana vilken ära det är att bli tillfrågad om man vill vara Handler, som det heter. Jag ska göra det roliga jobbet och visa en hane och en tik och jag hoppas verkligen att jag håller motten och gör jobbet så proffsig som jag vill att det ska vara.

Vår gamla hund Marwin och tonåringen som poserar inför en bokfotografering.
Återigen en äldre bild på radarparet Marwin och tonåringen. Marwin finns tyvärr inte med oss längre men han lever i våra hjärtan.

Har ni sätt reklamen?

Han ska byta däck på bilen och däcket rullar iväg. Det brinner, sprutar vatten det studsar genom glas........
Nu har vi sätt nog av den reklamen tycker jag, även om de gjort om slutet på filmen. En flicka sitter och äter i baksätet på en bil när bilen tvärbromsar då däcket rullar framför. Maten rinner i en enda gegga över sätet. Mysigt!

Igår kväll kom det en kommentar från högra soffhörnet när reklamsnutter rullade på TV:n.
Djup suck, "Kan någon köpa det där däcket av honom?"

Nominerad igen!

Hur glad kan man bli?


Jag har fått nomineringen igen. Att bli uppskattad för det man skriver är en oerhörd drivkraft för mitt bloggande. Det är Annica som nomineringen kommer ifrån. Tack snälla du!


Nu ska nomineringen skickas vidare till 7 stycken. Jag väljer 7 stycken som jag inte nominerat tidigare. Jag har valt bloggar som jag försöker att hinna besöka varje dag.
Fnilla
Ejmis
Galanthus
Soffie
susihus
Fröken Evans

Men guuuud så jä_la pinsammmt!

Vi har en granne, nåja, många hus bort bor de, men vi kallar dem grannar. Pappan i familjen har en snarlikt namn som tonåringen. Det skiljer endast ett A i förnamnet och en ring i efternamnet. A i ställer för ett Å. Posten uppmärksammar inte alltid att adresserna är olika utan går på namnet, men ser fel och lägger då vår post hos dem och tvärtom. En period kom tonåringens Bamsetidning (hon var inte tonåring på den tiden)  till Herr M och det hade vi lite roligt åt. Han brukade berätta att han läst den innan han lämnade den vidare.

Igår fick tonåringen ett brev från Skatteverket. hon öppnar och undrar efter stor förvirring vad det är för ett brev. Jag tittar på det men börjar att läsa på sista bladet och längst ner. Hm, återbetalning ca: 2000 kronor?  Tonåringen har ju sommarjobbat men varför ska hon ha tillbaka skatt, hon betar ju ingen skatt? Jag var lika förbryllad men fortsätter att läsa. Inkomst, ett sexsiffrigt belopp dyker upp och då tittar jag på adressen. Aha, det var visst inte vi som skulle ha det här brevet.

Fick ringa, förklara och ursäkta att vi just hade studerat Herr M:s skattebesked mycket ingående. Som tur är, är de förstående människor och de tyckte inte att det gjorde något att vi nu vet exakt vad han tjänar och skattar.

Gubben med blå näsa

Jag vet inte vilket som faschinerar mig mest. Att det är en stor sten som ser ut som en gubbe eller att så väldigt, väldigt många turister och andra åker långt för att se denna gubbe.

En märklig Gotländs rauk
Hoburgsgubben hittar man på Gotlands, så långt söder ut man kan komma med bil.

Gråtmild

För några veckor sen blev jag bjuden på bio av min tonåring. Hon ville att vi skulle gå och se "Mamma Mia" och det gjorde vi. Även åttaåringen fick följa med men maken lämnade vi hemma. Han skulle ändå somnat i halva filmen. Inte hans typ av film, om jag säger så.
"Mamma Mia" är ingen direkt sorlig film men både jag och tonåringen satt på varsin sida om åttaåringen och försökte snörvla tyst men det lyckades inte. Åttaåringen tittar på mig sen tittar hon på tonåringen sen skakar hon på huvudet. Det måste vara för att hon är för liten för att förstå handlingen, eller något?

Mamma Mia på bio.


Åttaåringen är borta

Idag fyller min ena skrotunge nio år. Nu har jag inte längre någon åttaåring utan en nioåring.

Grattis och hipp, hipp, hurra, hurra, hurra, hurrraaaaa!

Nioåring och Puma

Förändringens tid

En del har så svårt för förändringar. Jag har jobbat tillsammans med några "sådana" och det är ett helt projekt att genomföra några som helst förändringar. På ett jobb föreslog jag en effektivisering där en gammalmodig lista skulle tas bort. Den gjorde ingen som helst nytta men den hade prickats av varje dag i alla tider och så tyckte min medarbetare att det skulle förbli. När hon vägrade att lyssna flyttade jag bort pärmen till hennes skrivbord, där fick den stå.

Jag själv älskar förändring åtminstone i min omgivning. En ny buske i trädgården eller såga ner en annan. Möblera om, ofta och gärna. Måla om byta färg eller köpa nytt.

Maken har det inte lika lätt för förändringar som jag och har svårare att förstå varför saker ska förändras. Nu förändras ju en del i vårt hem i alla fall, men det kräver att jag ägnar en del energi åt att få idén att gå igenom (inte konstigt att jag är utbränd).

Så har såg det ut i det forna sovrummet. Väggen mot det gamla köket har rivits och taket har också rivits ner.
Här har vi en stor förändring som jag fick vänta på länge, länge innan den
blev genomförd. För Er som undrar, nej köket är inte helt färdigt, suck. Kakel
är det som fattas. Det ligger i garaget och väntar på att maken ska få
mindre att göra på firman, så att han har tid att jobba hemma.

Så här ser det ut idag.
Så här ser det ut idag och jag stormtrivs.

Nu är det förändring på gång igen. Barnprogrammen i svt ska flytta till barnkanalen. Maken sätter sig upp i soffan, ja, han sätter sig upp, så förfärad blir han, och utbrister förvirrat.
"Varför då? Vad då flytta, bara så där, det kan de väl inte?"


Jag har fått en nominering


Tänk att få börja en fredag med att få en nominering av någon som gillar att läsa det man skriver. Bättre kan det väl inte bli?
Det är Annica som nominerat min blogg. Tack snälla du, det värmer ett Gotlandshjärta.
Nu ska nomineringen "bara" delas ut till sex av mina favoritbloggar. En svår uppgift och jag utesluter några som jag redan vet att de fått bli uppmärksammade.

En nominering ger jag till mammakero
En pigg och glad tjej som skriver
varierande om vardag och jobb, om
roligt och tråkigt och annat smått och gott.

En nominering går till Sanna
En tjej som gått igenom mycket mer än
vad en 40-åring ska behöva. Hon skriver
om sitt liv som varit och är, sina barn och
familj.

Näst nominering ska Ulla
Hon är en underbar fotograf som alltid får
passande text med tänkvärda ord till
sina bilder.

Så tilldelar jag en till Malin
En tjej som jag följt ganska länge. Hon
skriver att "blogg ett sätt att umgås!" och
det är lite så det känns med Malin, lätt att
umgås med. Hästar, familj och hunden
står Malin varmt om hjärtat.


Min varmaste nominering går till Dikesgrisen
Hon går just nu igenom en stor och svår
förlust men jobbar sig vidare i livet tillsammans
med sina söner.
Kram på dej!

Den sista men inte minsta går till Medaljongen
Jag älskar att se hennes hem i bild och alla
rolig tips och idéer man får genom hennes blogg.
Jag förverkligar ofta inte idéerna men jag
drömmer om hur snyggt mitt hem skulle
kunna vara........om.....Nu har jag valt ut några och jag känner mig som en marodör. Ni är ju så många som skulle platsat som nominerade, men nu är det som det är. 
Norges brons

Har konstiga känslor i kroppen. Känslorna beror på att Norge har tagit OS-brons i hoppning. Nu pratar vi hästar, inte höjdhopp, stavhopp eller längdhopp. Egentligen bryr jag mig inte om det Norska laget eller deras hästar utan det är deras tränare som orsakat mina känslor. Vår Svenske och Gotländska Sylve som tränat och först Norgmännen till bronset. Så klart att det ligger en Sylve med i framgångarna och klart att lilla jag faktiskt har ridit för honom!!!
Mallig? Ja, lite faktiskt, fast det var ungefär 200 år sen och det finns inte en chans att han kommer ihåg mej. Jag är en av många tusen ponnyryttare som passerat och jag red inte speciellt länge för honom.

Nu lyckades ju han ju inte göra mig till någon framgångsrik tävlingsryttare och inga medaljer har jag vunnit. Någon enstaka rosett lyckades jag dock ta med mig från några tävlingar men i jämförelse med hur många tävlingar jag faktiskt startat i, så är statistiken låg.

Men vad gör det? Han har fått brons och jag har ett svagt band till honom eller en sliten sytråd kanske det är.

Norska bronslaget med tränare Sylve Söderstrand i mitten.

Bilden hämtad från http://www.helagotland.se/nyheter/


Giftdag

Kommentar av åttaåringen i måndags.


"Mamma, idag har J och J sin giftdag"
"Ja, kära du, men det heter bröllopsdag"


Reflektion

Jag har fått en utmaning eller rättare sagt en reflektion av Sanna. Detta var tänkvärt och det är nog viktigt att vi blir påminda om vad som är viktigt i våra liv.

1. Skriver du att göra listor på allt du "måste göra"?
Jag planerar hela tiden att jag ska göra listor men det blir sällan några. Om jag åstadkommer någon lista, blir den liggande på något ställe där jag glömmer bort den.

2. Om du bara skulle skriva tre saker som är viktiga (privat eller jobb väljer du själv) vilka vore det?
a. min familj och hund
b. att komma ut i naturen och bara vara.
c. att påminna mig om att jag själv måste ta det lugn för att må bättre.

3. Nämn en sak som du anser att du måste göra och varför du måste!
Så som mitt liv är just nu, måste jag påminna mig om mitt eget välbefinnande och inte ta på mig uppgifter som jag inte orkar med.

4. Formulera om samma måste som om du ville göra det!
Jag vill påminna mig om mitt eget välbefinnande och jag vill inte ta på mig uppgifter som jag inte orkar med just nu.

5. Vad är det viktigaste i ditt liv?
Att min familj mår bra.

6. Beskriv hur du kan ägna mer tid åt det som är viktigt.
Att jag själv tar det lugnt, inte stressar och koncentrerar mig på det som är viktigt, inte allt annat.

Gör så här!

•1. Skriv ett inlägg och svara på ovanstående oavsett om du blivit inbjuden eller ej.

•2. Kopiera texten och skriv dina egna svar.

•3. Gå till den som startade reflektionen, http://enbart.blogg.se/ och till den du fick inbjudan ifrån och ge en kommentar.

•4. Innan du svarar med ett eget inlägg på din sida så sätt dig ner och fundera en stund. Ta några djupa andetag, koppla av och först när du känner dig lite avslappnad så svarar du.

•5. Välj ut några personer och länka till dem som du vill skall svara.

•6. Gå till dem du utmanat och skriv en kommentar att du utmanat dem.

Jag skickar vidare reflektionen till:

Åsa

Dottern

JennyPenny

Fnilla


Att hyra samma film två gånger

Jag har gjort det fler än en gång. Förmodligen kommer jag att göra det igen. Jag har alltså gått in i en videobutik och valt ut en film. När jag sen kommit hem har maken tittat på fodralet och med ett stort stön och meddelat att "den här har vi ju redan sett!"

För att undvika att hyra samma film två gånger brukar jag alltid välja en film från "nyhets hyllan". Filmerna försvinner ju därifrån ganska snart och risken är då, att jag inte hinner ta den två gånger. Så ofta hyr vi nämligen inte film.

Alla har vi våra fel och brister och ett av mina är alltså bristen på intresse på filmtitlar. Jag vet helt sonika inte vad de heter och jag orkar inte bry mig om det heller.
Just därför, att det är en av mina brister, kan jag inte låta blir att bli lite skadeglad när maken kommer hem med en film. Han berättar att det är 2:an av den film som vi såg förra månaden, den som var så bra.
Jag minns svagt att vi sett en film men kan inte dra mig till minnes exakt hur handlingen var. Det erkänner jag dock inte, utan håller bara med min make. Men sen, 5 minuter in i filmen minns jag vilken film han menade. Det är då det slår mig att handlingen började exakt likadant..................!

Det var inte jag som hyrde, den här gången.


20.00 den 17/8, 17 tillbaka i tiden

För exakt 17 år sen satt, låg eller gick jag omkring på Visby BB. Jag hade redan varit där i en hel evighet, eller 15 timmar, i alla fall. Än skulle jag få var kvar där lite till men det började dra ihop sig, om man så säger. Konsigt ordval jag valde, dra ihop sig, helt fel, det skulle vidga sig.


Bilderna är från 2001 och framåt.
Bilder tillsammans med lillasystern. 2001-2008

00.08 den 18/8 behagade du, unga dam, ge upp din första utdragna kamp med din mor. Vi har haft många duster efter det men jag älskar dej än lika mycket.
GRATTIS min bästa och älskade 17-åring.

60-talen och 80-talet

Ni vet 80-talet, det var då jag hade min, ja, hur ska man säga, min storhetstid?  Jag hade glansiga storskjortor med axelvaddar och  med skärp om höfterna och upp tuperat hår. Bilderna i albumet chockar ofta min bekanta. "Är det du??"

När jag då, på den tiden, befann mig på 80-talet sa min mamma ofta, " ja du, på 60-talen då hade........"
Men guuud, 60-talet, det var ju en hel evighet sen, tyckte jag då. Herregud, jag tyckte min mamma pratade om forntiden. Forntiden då hon var ung och tältade med min pappa och mina syskon som var små. Hon hade konstig frisyr och urfula solglasögon. Jag hade minsann sett kort.

Vad är det då för skillnad på 20 år mellan 60-talet och 80-talet eller 20 år mellan 80-talet och 2000-talet? Det ska jag svara på. Det är mycket stor skillnad för 80-talet det var alldeles nyss.

Kort från 80-talet på mej? Nej Ni, så kul ska vi inte ha det.


Dalar och toppar

Jag vet att jag tog en risk, men jag måste ju testa hur långt jag kan gå. Jag har hjälp tre stycken denna vecka med sina hundar. Alla tre var lika viktiga och angelägna om att pälsvården skedde just nu. Den tredje hunden var här igår och när jag var färdig, glad och nöjd, kom tröttheten.
Jag var förnuftig, jag gick och vilade. Somnade till och med, men det hjälpte inte mycket. Det ska mer till för att skrämma iväg min trötthet när den väl kommer.  När en kompis till mej ringde senare på kvällen hörde hon direkt hur det var ställt. "Du låter nästan drogad," var hennes kommentar.

I morse var det tyvärr inte mycket bättre. Tröttheten hängde i, men jag hade ändå kontroll över läget. Droppen kom när vi fick se att vi inbjudningar till åttaåringens årsfest saknade datum. Vi hade glömt att skriva när festen skulle gå av stapeln och alla var naturligt vis redan skickade. Hela klassen ska bli bjudna på en äventyrsfest i skogen, alla 35 barnen. (Jag ska inte hålla i det själv, så dum är jag INTE!)

I de trötta och utpumpade lägenen tål jag inga motgångar, gräl eller arga röster.
Herre gud, säger jag bara! Jag trodde jag skulle få panik i morse och naturligtvis slutade det med att jag grälade med tonåringen.
Nu sitter jag här och skrattar åt hela spektaklet. Det är ju nästan kul, faktiskt, men det tyckte jag inte i morse.

Nu har vi nästan fått fatt i alla inbjudna per telefon och förklarat att det är nästa lördag som de är bjudna. Jag är fortfarande trött men har läget under kontroll igen och ska snart sätta mig och dricka en fredagscider tillsammans med maken. Solen skiner på vår altan och vi tänker senare tända grillen.

En underbar blomma.

Hur många?

"Mamma, hur många chanser ska man ge en kille?"
Jag ger ett snabbt svar, "  En".
"Neeej, ge fler svar........"

För alla utnyttjade barn

Jag har adopterat en droppe från Annica jag tyckte att det var en så fin gest åt alla barn som inte har det så bra som våra egna.Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg,
så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord.

Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet ...

För alla utnyttjad barn på vår jord.

Gör som jag, adoptera!!!
Tag med droppen !!

OS, varför då?

Maken kommer hem efter en dag tillsammans med sin hammare (nu ljög jag, han använder spikpistol). Han sätter sig framför TV:n och ser sammandrag (tror jag) från OS. När han frågar om jag lyssnat på radion idag, tittar jag väldigt frågande på honom. "Nej", svarar jag, "vad var det då jag skulle lyssnat på?" "OS så klart", svarar han som om jag inte är klok någonstans. Sen fortsätter han irriterat, "du är ju hemma och kan kolla hela dagarna, du har ju alla möjligheter".

Jag försöker att hålla ett dumt leende dolt, nickar sakta och svara kort, "jaha". 
Nu undrar jag bara, varför tror han att jag skulle vilja sitta och titta på OS ensam mitt på dagen när jag aldrig gjort det förut? Det skulle vara hästhoppningen i så fall om det sänds, för hundsport finns väl inte med?

Summa sumarum, intresset ligger inte på topp.

Sommaren är kort

En vecka kvar tills skolan börjar.
Tonåringen stönar av vemod och lite ångestvarning är det.
Åttaåringen räknar ner med glädje.

Om sex dagar fyller tonåringen sjutton år.
Om elva dagar fyller åttaåringen nio år.

Kvällarna är helt plötsligt mörka och daggen ligger kvart länge på morgonen.


Vart tog solen vägen?

Home sweet home

Hemma igen och allt har gått bra, jag har hållit ihop hela vägen och varit glad och munter.
Åttaåringen är nöjd och glad trotts regn och blåst. Vi höll på att blåsa bort på Öland men det hindrade oss inte från att följa planerna. Ölands djurpark fick ett besök av oss men Puman var inte hemma. Däremot en Lejon hona fick span på vår "Puma" och tyckte att han såg riktigt läcker ut. Om hon ville gifta sig eller om hon var hungrig fick vi inte riktigt kläm på, och det var kanske tur.

Maken står vid glaset och tittar på lejonen när vi kommer gående jag, åttaåringen och hunden. När vi närmar oss, ca 20 meter bort ser maken hur lejon honan lyfter huvudet och tittar intresserat på oss. Hon släpper oss inte med blicken och när vi kommit fram till glaset sänker hon öronsnibbarna och smyger fram mot glaset. Hon släpper inte hunden med blicken och stannar 20 centimeter från glaset. Puma tittar på henne, sänker hela kroppshållningen och backar sakta. Han tittar upp på mej som om han säger, "Fy f_n matte, hon är jätte stor!"
Vi lämnar henne och honan går och lägger sig igen. När vi lite  senare kommet tillbaka upprepar sig hela proceduren igen. Vi var inte ensamma vid glaset så vad det var för speciellt med Puma vet jag inte. När det lite senare kom fler hundar, brydde hon sig inte alls. Hon kanske var giftaslysten?

Nu drar vi

Ledsen men nu lämnar jag Er ett par dagar. Vi åker på en liten tur. Först till Öland och Ölands djurpark. Där ska Puma få titta på den riktiga Puman, om han är hemma. Hundens uppfödare är lite rädd att den lilla (lilla?) vovven ska få identitetskris, men jag ska försöka att förklara för honom.
Sen åker vi och hälsar på Karlsson, Emil, Madicken och alla de andra i Vimmerby. 
 
Hej så länge!

Somma och sol full av bad.


Det blev ingen drink igår

Jag hade tänkt festa till lite med en Gotländsk sommarnatt igår. Maken satte tyvärr stopp för det. Ginflaskan fick inte öppnas. Varför? Nej, den skulle sparas lite, punkt slut.
Jag tror att han själv var rädd för att innehållet skulle hamna ihop med den Tonic som fanns i kylskåpet. Han gillar ju Gin och Tonic mer än många andra drinkar nämligen.
Å andra sidan slapp ju jag att få skulden för att Ginflaskan tullades på. Nu står den oöppnad  men jag ska smuggla ner den tills vi åker på semester på måndag. Ska sitta på Öland på måndag kväll och dricka "Gotländsk sommarnatt". Känns lite mer speciellt på det viset.

Gotländsk sommarnatt

När jag satte rubriken på det här inlägget tänkte jag närmast på bilderna nerför. Gotlänsk sommarnatt är också en drink och jag tror att jag ska blanda mig en sådan i kväll.

GOTLÄNDSK SOMMARNATT
4 cl gin
2 cl Cointreau
apelsinjuice
2 cl Grenadine
Lägg några iskuber i ett högt glas.
Häll på alla ingredienser utom grenadinen
och rör om. Häll grenadinen över baksidan på
en sked så att den sjunker till botten.

( Går alldeles utmärkt att byta ut gin och Cointreau mot vodka)Så här underbart kan det vara att campa, fick jag erfara. Stilla och lugnt
och endast någon liten vindby som fick vattenytan att krusas.
Solnedgång över Karlsöarna.
Solnedgång över Karlsöarna.

Solen sänker sig sakta.
Solen sänker sig sakta och åttaåringen försöker att kasta macka i det stilla vattnet.

Snart är solen helt borta.
Solen har lämnat oss för att vila några timmar.


Endast en färgad himmel kvar.
En underbart färgad himmel försvinner med sina härliga färger för att
så småningom bli mörk.

God Natt!
Dags att gå och lägga sig.

RSS 2.0