Gubbar i massor

Läste i tidningen att det redan var självplockning av jordgubbar på en av de stora jordgubbsgårdarna. Jag och trettonåringen störtade dit och plockade och plockade. Massor fanns det! Goda och röda var de. Men det bästa av allt, de växte under tak så när det började regna kunde vi lugnt plocka vidare. Nu är frysen fylld och några liter står och väntar i kylen tills frukostyoghurten ska intas.

Älskar verkligen dessa bär!!


Kommentarer
Postat av: Linda/Candygirl

men mums så smarrigt. Är det bra pris när det är självplock?

2013-06-26 @ 00:42:37
URL: http://www.candygirl.nu
Postat av: bara anna

Så duktiga ni är som plockar och fyller frysen!
I dag fyller min käre make år och jag tänker inte göra någon tårta utan vi festar loss på jordgubbar istället. Varför krångla till det?

Tack för din fina kommentar hos mig om barnen!

Kram

2013-06-26 @ 09:12:12
URL: http://annacecar.blogspot.com
Postat av: Decdia

Då kommer det att saftas och syltas!
Vi gjorde det nåt år med, men sen kom vi på att vi inte dricker saft eller äter sylt. Haha! Men det är skoj att göra ändå. :)

2013-06-26 @ 10:08:24
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Jag har bara köpt tre liter jordgubbar än i år. De två första var till midsommarafton, och de kunde allt ha varit sötare än vad de var... <:-) Den tredje litern köpte vi på vägen hem från Hornborgasjön, och de var riktigt mumsiga! Åtminstone de som växer på friland brukar smaka betydligt bättre en bit efter midsommar, så jag räknar kallt med att jag kommer att konsumera åtskilliga liter till innan sommaren är över. :-) Men några i frysen blir det nog inte - jag är ingen sylt & saft-människa... Ska därför ge bort mina fläderblommor till svärmor, så kan hon istället göra godsaker av dem (gärna i kombination med jordgubbar!) framöver. :-)

Svar: Ja, det är ju helt galet vad dyrt det är att ta sej till/från Gotland med båtarna. Särskilt då om man reser med en "mer än vanlig" bil... :-( Men nån gång bara ska jag ha sparat ihop till en tur & retur-biljett, för jag har inte varit på Gotland sedan jag var bebis och det har i åravis varit en dröm att få återkomma dit! :-) Skulle gärna resa dit på höstkanten, kanske i september... Dock inte detta år. :-)

2013-06-26 @ 12:38:58
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: mammakero

Jordgubbar!! Så gott det ser ut!

2013-06-26 @ 14:16:57
URL: http://mammakero.blogg.se
Postat av: Pia

Gah så gott!!!! Jag fullkomligt älskar jordgubbar ;) Synd bara att den här skröpliga kroppen inte fixar att plocka en massa :( Men det finns att köpa i affären så det gör jag såklart!! Ska ha några plantor här hemma när vi kommit i ordning.
sv: Jo du, vem blir inte trött..... ;)

2013-06-26 @ 16:07:37
URL: http://www.marlonzacco.blogg.se
Postat av: susihus

Mmm va gott och så duktiga ni är!

2013-06-27 @ 10:44:30
URL: http://susihus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0