Semester stängt!

Regnet vräker ner och till och med Puma tyckte att vi skulle gå hem när vi i morse gav oss ut på en tur i skogen.  Idag är det verkligen höst och gissa om jag tycker det ska bli skönt med semester och värme?

Sitter här vid skrivbordet och fixar det sista........ni vet, det där som alltid ska fixas INNAN! Det lustiga är, att när man är hemma så kan saker och ting få vänta på sin tur i fler veckor. Jag menar då saker som bör göras. Städa undan papper som blivit liggande. Ta itu med att laga den där tröjan som har spruckit i sömmen. Ja, Ni känner säkert igen Er. Men när man ska resa bort eller om någon annat stort ska hända, då måste man fixa allt det där INNAN.

Min make är ju i byggbranschen och där är just det här ett fenomen, INNAN! Det finns tillfällen under året som är mera magiska än andra, i alla fall när det gäller att bygga om eller renovera. INNAN Jul, INNAN Midsommar. Det slår aldrig fel.

Hinner Ni färdigt innan jul? Vi skulle vilja ha om tapetserat innan Midsommar.

Så är det och nu ska jag bara göra några sista inbetalningar INNAN vi åker.

Ha det gott, på återseende om två veckor.

Saker som Ni inte visste

Hade Ni en aning? Antagligen inte. Är Ni känsliga så råder jag till att Ni slutar läsa nu.
1) Efter en timmes simmande i en allmän pool har du fått i dig en halv liter urin.

2) Under en genomsnittlig dag har du indirekt kommit i kontakt med 15 penisar, till
exempel genom att ta i dörrhandtag.

3) En genomsnittlig persons årliga intag av snabbmat innehåller 12 könshår.

4) Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.

5) Under ett år skakar du hand med 11 kvinnor som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.

6) Under ett år skakar du hand med 6 män som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.

7) De flesta män tvättar överhuvudtaget inte händerna efter att de varit på toaletten.
Tänk på det nästa gång du är på krogen och äter jordnötter från skålen på bardisken.

8) Under en genomsnittlig bröllopsmottagning har du en hundradels chans att bli smittad med
munherpes från en av gästerna.

9) Du andas dagligen in en liter av andra människors anala gaser.

10) Tandläkare har rekommenderat att tandborstar bör hållas på ett avstånd av minst 2 meter
ifrån toalettstolen för att undvika att luftburna partiklar härrörande från spolningen
fastnar på dem.

11) Du tillbringar sex månader av ditt liv på toaletten.

12) Att bita på naglarna är som att slicka rent toalettstolen.


Trötthet och resväskor

Jag är trött och har en envis förkylning som inte riktigt vill ge med sig. Helgens aktiviteter tog hårdare på mig än jag trodde och det är väl meningen att jag ska vila. Varför skulle jag annars vara sjukskriven?

Det är endast två dagar kvar till vi åker på semester och resväskorna har blivit framtagna från sina gömställen. Puma tittar misstänksamt på dem men verkar ändå inte bry sig nämnvärt. Annat hade det varit om vår gamla Marwin hade funnits kvar. Han började tjura när väskorna kom fram, han visste ju att han inte fick åka med, när just de väskorna skulle andvändas.
Nu återstår bara att fylla väskorna med ett passande innehåll. Hur blir vädret? Kan det bli kyliga kvällar eller behöver vi inga långärmade tröjor? SMHI spår fint väder, sol och 22 grader på fredag och det låter utmärkt tycker jag.

Bild från 2007 års semester i Icmeler.
Bilden är tagen i en Turkisk dal 2007.


Bilden är tagen från semestern i Turkiet 2007.

Utställningsdag

När jag igår, vaknade på morgonen trodde jag att jag hade kontroll på allt. När jag en stund senare gick på skogsstigen med Puma skuttande bakom mig så började jag få andnöd. Trycket i bröstet ökade och jag kände hur min puls inte slog i takt med hjärtat.
HJÄLP! Vad är det jag gett mig in på? Fokuserade på att andas djupa andetag och övervägde starkt på att hoppa av tåget och strunta i hela grejen.

Jag tog mig samman och insåg att jag inte kunde strunta i utställningen för jag har lovat nioåringen att hon skulle få vara med i "Barn med hund" sen skulle ju tonåringen med och visa en annan hund.
På något sett lyckades jag dra täcket över allt ihop och stänga inne kaoset inne i mig. Det yttre kändes ganska lugnt och en fejkad kontroll kan säkert lura omgivningen.

Då kom jag på att jag glömt att kolla tandsten på Puma. Upp men honom på trimbordet och skrapa bort det lilla, lilla som blivit och sen in och äta frukost. Pust!

När tonåringen kommer ur sängen visar det sig att hon är omåttligt nervös och all min energi går åt att försöka att få allt att avlöpa utan några större katastrofer eller gräl. Det var nog det som räddade mig för sen var jag lugn som en filbunke.


Hur gick det då?
Som enda Springerhane blev Puma då bästa hane efter att ha fått HP = Hederspris av domaren. Bäst hane tävlar mot bästa tiken och där vann Puma. Bäst i ras = BIR får sen tävla mot andra BIR-hundar i grupp 8 där Springern ingår. Där plockade domarna ut en Flat som vinnare och vi andra hundar ägnades inte många blickar. Flaten vann senare hela tillställningen och blev BIS = Bäst in show.

Nioåringen med Puma i
Nioåringen ställde upp i "Barn med hund" där en domare bedömer hur barnen visar sina hundar. Tre stycken togs ut i final och resterande fick en hedrande fjärdeplats med rosett och prispåse med en massa smått och gott i. "Ett koppel till min nya hund" ropar nioåringen när hon går igenom innehållet i påsen.

Vi är mycket nöjda och glada med att bli BIR och har hängt upp Hp-rosetten på väggen. Det var länge sen som rosettsamlingen fick något tillskott och jag är så himla glad och nöjd med mig själv som klarade det första steget mot en ny aktiv hundvärld.


nyans - orange

Snart lämnar vi hösten för ytterligare några veckor i solen. Nedräkningen fortsätter, sex dagar kvar till avresa. Det har börjat skrivas listor på viktiga "komihåg grejer". Solkräm, solglasögon, bikini.........
Men hösten är också bra härlig.

Härliga sol, bryt fram och vakna.
Upptaget i telefon

Förra helgen försökte nioåringen förbrilt att ringa sin kompis men det är upptaget hela tiden. Då säger plötsligt min lilla dotter,
 "Det är nog hennes mamma som pratar med sin mamma".
 "Varför tror du det?" frågar jag. 
 "Jo, för då tar det lång tid".

Vemod

Jag gillar höstens höga klara luft och vindar. Jag älskar färgerna och njuter av naturens prakt. Men jag känner också vemod och saknar sommaren.
Vem vill bli räddad?
En ensam boj på stranden där badgästerna åkt hem för länge sen.

Inbjudande
Gungan gungar ensam i vinden. Inga barnskratt eller härliga jubelrop från stranden hörs.

Danile Lundström som var den första svenska Idolvinnaren.
Ett kvarglömt anslag på anslagstavlan. Undrar om det var många där och lyssnade på Daniel?

Vindpinad

Det har blåst i helgen och det har regnat småspik. När jag igår, skulle skynda mig till bilen med två tunga matkassar i vardera hand, halkade jag på den våta asfalten. Det var säkert något slibbrigt löv som gjorde att jag halkade. Det var säkert mina klackar på stövlarna och det var säkert, som maken sa, min klumpighet som gjorde att jag halkade. Benet kanade framåt, men jag lyckades stoppa den kommande spagaten för att i stället stå  på på näsan. Bokstavligt! Jag var våt från ankeln till halsen. Tror Ni jag släppte kassarna? Icke men jag har rejält ont i knät.

Vindpinad
Den försöker att sträva uppåt men vinden från havet är stark och formar grenarna sakta men säkert. Vem vinner?

Nedräkningen har börjat

Nu räknar vi ner och idag är det 12 dagar kvar. Vi ska nämligen åka på semester till de varmare breddgraderna. Turkiet blir slut destinationen, eller rättare sagt, vi åker direkt till Turkiet och stannar där i två veckor. Med oss på resan har vi två sjuttonåriga blondiner så  jag vet ännu inte hur mycket semester det egentligen kommer att bli.

Det värsta är att jag måste lämna Puma hemma. Han ska vara hos Fammo och Faffa och han älskar dem lika mycket som de älskar honom, men vad hjälper det när det är jag som sitter i Turkiet och längtar efter honom. 

Min klippa i livet på fyra ben.
 
Innan vi åker ska vi, jag och Puma på utställning. En inofficiell utställning (bara) i och för sig, men för mig är det första steget tillbaka till den aktiva hundvärlden. Hoppas nu bara att jag håller ihop och att jag orkar.

Vad ska man ha sitt kuddar till om man inte får andvända dem?

Puma verkar i alla fall ta det hela med ro och vilar upp sig inför nästa utställningshelg.

Härlig stil han har.

"Vilken karl, se sån stil han har".

Älskade hund


Bikt

Den 20-åriga oskulden gick till prästen för att bikta sig.

Prästen: Vad är ditt problem?

-Jag är nyförälskad,och igår låg vi och kelade på mitt rum.-
-Det är ingen synd,säger prästen.
-Sen förde han handen,mellan mina lår.
-Ingen synd
-Sen började han ta av mig trosorna
-Ingen synd
-Sedan öppnade min mamma dörren,och fick se oss
-Det var synd,sa prästen.


Nu är den magiska dagen över

Så hade jag ju fel igen. Det är gårdagens inlägg jag tänker på. Som Jennypenny skriver, Lottas pappa som sjunger sången och inte Madicken. Det var i alla fall rätt författare jag syftade på. Hur som, dagen är över och tårtan är uppäten. Ett år äldre och jag går mot nya tider. Kan det bli bättre? Förmodligen inte.
Fick ett Grattiskort av maken där det stod,
 "Du börjar inte bli gammal. Du är yngre än vad du någonsin kommer att vara".
Så rätt, så rätt kära make. Tack för det!


Rosa bandet insamlingen har börjat. Ni har väl köpt band?
Själv har jag och nioåringen köpt band i form av rosabandet reflexer. Smart och nytta med nytta.

Rosa Bandet reflex

Vad är det för dag i dag?

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?

Så sjunger de i "Madicken".
Vad är det då för en dag?
Det är en dag då det regnar och hösten visar sina framfötter.
Något annat?
Eh, strunta i det!


Oxel

Surt sa räven.
Rönn

RSS 2.0