Saknad?

Datorn drog tillslut sin sista suck och har nu intagit sin plats i datahimlen. Men jag har nog igång den nya om några dagar. Håll till godo och njut av försommaren så länge.

Sommar lovet hägrar

Elvaåringen upplyste mej om att det endast är sex skoldagar kvar att gå, innan sommarlov. Skrämmande tycker jag. Det var ju nyss Valborg, ju!
Sommar är det i alla fall om man ska tro temperaturen. Det är så varmt att jag höll på att smälta bort bland allt hundhår i trimmet idag. Härligt, eller?
Härligt med värme men inte att svettas. Tur det finns dusch.

Elvaåringen har nu blivit anmäld till sin första agility tävling. Den går av stapeln den 3/7 så hon har några veckor på sig att ladda och träna. Det är en stor tävling som går av stapeln här i Visby. I tre dagar tävlas det men Nike får nöja sig med en dag. Jag tycker det räcker, så här i början.

Jag har lovat att åka till Bruks på onsdagar så att de får träna tillsammans med andra, då det är öppen träning då. Det betyder kanske att det är dags för mej och Benji att sätta igång med lydnadsträningen. Den som aldrig kommer igång. Ibland kan det vara svårt. Agility kommer jag nog aldrig att börja med. Man ska kunna så himla mycket och det på en och samma gång som man själv ska springa och hålla ordning på hunden och försöka att inte krocka med något hinder. Nej, lättare med lydnad. Det gäller bara att komma igång.


80-åringar och agilityavslutning

Vilken värme det varit i helgen!! Skönt är det men jobbigt. Kroppen har liksom inte hunnit vänja sig vid sommarvärme än.
I helgen har mamsen fyllt jämna år. Det blev en trevlig dag med smörgåstårta, vin och jordgubbstårta efter. Min mams är en bit över 25 år och orkar inte så mycket längre. Därför stannade jag och elvaåringen kvar hela dagen och servade med kaffe och såg till att disken blev ren.

Idag har det varit agilityavslutning på schemat. Elvaåringen och Nike har slutfört en fortsättningskurs och nu är det världigt sugna på en tävling. De är inte riktigt "klara" men en tävling kan också bli en träning, bara man inte har för stora förhoppningar.

Jag som så klumpigt glömde kameran på den sista utställningen, fick en trevlig överraskning i mailkorgen för några dagar sen. En snäll och trevlig utställare hade tagit kort på BIS ekipaget och skickat till mej. Tack snälla Ulla-Britt!


Foto: Ulla-Britt Bandinger

Men i dag på agilityn hade mamma en kamera i väskan (elvaåringens som låg kvar sen ett tidigare tillfälle).

Rindi´s Highland Hope And Glory

Rindi´s Highland Hope And Glory


Att glömma kameran borde vara förbjudet

Dagen har skördat framgångar. Vi är trötta och solen har märkbart gassat på oss hela dagen. Jag har fått en "bondrand" på armen och jag vågar inte tänka på hur solglasögonen gjort märken efter sig i ansikten.

Så är det ofta på vårens hundutställningar, att solen bränner på och det är ju härligt. Hundutställningar är så mycket trevligare med sol. Ni förstår nog varför?

Det är grannklubben som haft sin årliga "Hemse hunddag" med uppvisningar och inofficiell hundutställning. 86 hundar visats idag för domaren Sickan Beckmann. Jag beundrar verkligen domaren som orkar igenom alla dessa hundar och tillslut lyckas plocka ut sina favoriter som vinnare.

Elvaåringen anmälde sig först till "Barn med hund". En tävling där det gäller att visa upp sin hund på bästa sett. Barnen var indelade i två ålders grupper och min "pluttunge" tog hem segern i den äldre gruppen av tio stycken. (Nu är jag så där stolt igen, men det får man vara när det gäller sina barn).

Det var tre Eng Springer Spaniels representerade. Våra två ungtuppar (Puma fick vara hemma) och en yngre hane. Även på denna utställning var det Nike som drog längsta stråt och föll domaren i smaken. Han vann i ras, BIR och blev även vinnaren i grupp 8, BIG för att slutligen bli placerad som BIS-4. Att sluta som 4:a i Bäst In Show av över 80 hundar gör mig ännu stoltare. Elvaåringen, som visade sin Nike, gjorde ett strålande jobb och jag är så glad.

Men tror Ni att jag fick ta ett enda kort? Nix, kameran låg kvar hemma.

RSS 2.0