Latmanshelg

Hjulhuset har stått kvar på södra Gotland och när fredagens sista kund var avklarad begav vi oss iväg.
Vi behöver verkligen ladda. Både batterier och själar behöver fyllas på.

Mobilens batteri behöver också fyllas på. Därför har jag nu (äntligen) inhandlat en bil laddare till mobben. men att ladda upp en blogg från obyggden verkar stört omöjligt. Har försökt hela helgen men det är så segt så segt.

Men nu är jag hemma igen och nu vill jag bjuda på några bilder från mitt paradis.


Snabbskor!

När det ska köpas nya gympadojor, svider det i Pernillas snålbok.
När jag hittar skor som passar, är bra, snygga och dessutom på rea, är livet på topp, liksom. Jag knatar ju runt en hel del i mina skor så jag vill ha "bra skor". Då brukar de också kosta. Då förstår ni att jag jublade när jag hittade dessa. 399,- på Team Sportia. Hoppas nu det är riktiga "snabbskor" för jag gå fort!


Opium odling?

Det är redan torsdag i morgon!! Jisses så fort de här dagarna har gått. Jag trodde att de två veckor jag har kvar att jobba innan semester skulle vara sega. Nu är det bara en vecka och två dagar kvar. Heja, heja!

Jag bjuder på bilder från en otroligt röd åker som vi körde förbi igår. Helt otroligt så mycket Vallmo!
Sen är det några bilder från vägkanten jag går förbi varje morgon. Rena rama rabatten!


Gubbar i massor

Läste i tidningen att det redan var självplockning av jordgubbar på en av de stora jordgubbsgårdarna. Jag och trettonåringen störtade dit och plockade och plockade. Massor fanns det! Goda och röda var de. Men det bästa av allt, de växte under tak så när det började regna kunde vi lugnt plocka vidare. Nu är frysen fylld och några liter står och väntar i kylen tills frukostyoghurten ska intas.

Älskar verkligen dessa bär!!


Fina modeller

De är tåliga och för det mesta lydiga. Puma tröttnar dock ganska fort och lägger sig ner.
Men visst är de fina, fotografen och modellerna?


Ett hjulhus

Efter tävlingen på midsommarafton drog vi iväg ut till obygden. Där har vi nämligen ställt vårt hjulhus. Hjul på ett hus = hjulhus.
I obygden finns ingen el. Bara gasol och vatten i dunk. Den trådlösa teckningen är dålig och att blogga med mobilen är bara att glömma om man inte äger en mobilladdare till cigarettuttaget i bilen.
Det gör jag inte, ännu.

Men nu är vi tillbaka i hemmet igen. Imorgon väntar jobb och nu när vi besökt obygden, längtar jag till semester. Nedräkningen har börjat!

Helgen har nämligen varit helt underbar. Vila, sol och härlig natur. Vågornas skvalp och moln som far över himlen.

Trettonåringen och Nike plockade inte med sig några uppflyttningspinnar hem från helgens tävling, men två andraplats rosetter. En rivning och lite strul i ingången till slalomet gav lite oförargliga fel men när inte fler gör bättre lopp kan det ändå räcka till "pallplats". Så var det i det här fallet. Nöjda och glada åkte vi alltså till obygden och där har vi ätit färsk potatis och sill. Gjort en midsommarstång och ätit jordgubbar. Kan det bli bättre?
Hoppas ni också haft en skön helg.


Fira Midsommar!

Varför fira Midsommar på traditionellt sett när man kan ägna Midsommarafton till att se på agility?

Hur firar ni?


Butter

Puma heter egentligen "Rindi's Butter". Han är född i en kull med en tik och sju dvärgar, förlåt, hanar menar jag. Jag köpte Butter-dvärgen och visst kan han vara butter men för det mesta är han bara min Puma.
På den tiden vi tävlade i lydnad var det inte alltid roligt med en "butter-hund". De flesta tror hans namn ska läsas på engelska. Hur roligt tror ni det är att ha en smör-hund?

En annan "butter" som jag flitigt använder just nu är Body Shops Body Butter. Just den här ramlade ner i shoppingkorgen på Åhléns. Halva priser och nu luktar jag som en hallon odling.


Djurvård

Det började med att en fågel flög rakt in i vår terassdörr. Den stackarn låg kvar på terassen och maken barmhärtigade sig över den så att inte någon stygg hund skulle få tag på den.
Efter någon timma hade den rest på sig men såg inte så pigg ut.
Den fick hålla mig sällskap när jag skulle plantera lite. Jag såg till att den hade vatten och flyttade in den i skuggan.

När jag skulle ta min trasiga hink, för att hämta lite mer jord, får jag se att jag fått ytterligare besök. En ödla simmade omkring i en skvätt regnvatten i hinken. Den kilade iväg lite senare. Den skulle säkert hem till sin mamma. Så sa jag alltid till barnen när de va små. Ni vet hur barn är? De ska fånga fjärilar och plocka gråsuggor. Helt okej, bara de släpps ut igen. Själv fångade jag just ödlor, när jag var liten. Hua!
Hade hinkar med vattenödlor och grodyngel. Jag försökte plantera in grodor i vår trädgård. Kan berätta att vi inte hade någon damm eller så och ni förstår säkert vilket öde de stackarna gick till mötes.

Jag har blivit mer klok och djurvänligt förnuftig och småkryp ska släppas så att de kan gå hem till sina mammor.

Ödlan i den gröna hinken sprang hem till sin familj men fågeln den flög till himlen i form av en ängel. Den hade brutit benet och klarade inte natten.


Gröna fingrar eller svarta naglar?

Sorgkanter kallade, eller snarare kallar, min mamma lortiga naglar. I helgen som var fixade jag några omplanteringar av blommor och de sista plantorna kom ner i jorden i växthuset.
Så, väx nu!!


Himmel och pannkaka!

Redan söndagskväll och fyra dagar kvar till midsommar. Ikväll har det varit så kalla vindar att jag satte på mig halsduk när jag gick kvällspromenaden.
Brr! Men de säger att det ska bli varmt igen. De, på SMHI. Jag försöker att lita på dem.

Bröllopsdag

Vi brukar vara ganska dåliga på att komma ihåg vår bröllopsdag. Det gäller både mej och maken. Men i år hade vi faktiskt koll, båda två.
Det är idag, söndag, som det magiska datumet är men vi firade lite redan igår.

Då vi blev ensamma (utan tonåring) satsade vi stort och tog cyklarna till den närliggande Pizzerian. Halleluja!!

Maken förslog restaurangbesök i stan men jag kontrade snabbt och sa att "du kör".
Taxi? Åhh så snåla vi är. Alkoholfritt? Nej fan heller. Ett glas vin till maten vill jag ha. Alltså cyklades det till Pizzerian som har Al a carte också, vill jag tillägga.

Oxfilen var utsökt men på något konstigt vis beställdes inget vin. Däremot hamnade två stora öl på bordet innan maten. Törstiga efter cykelturen, kan vi skylla på. Den var så stor så den räckte både före, under och efter maten. Det kändes inte som lämpligt att beställa in vin då.

Nu vill jag inte braka iväg mer i vikt, tvärtom och de flesta vet ju hur mycket alkohol en öl innehåller. Mycket!
Plus potatisgratäng som simmade i grädde.
Så den verkliga bröllopsdagen startade med megaprommis i rask takt.


Blå, blå himlar och vatten

Jag har verkligen snöat in mig på låt-texter. Förlåt mig! Det här ska bli den sista, på ett tag i alla fall.
Blåeld! Varför heter den blå- eld. Den är blå, det ser till och med jag, men eld?
Någon som vet? Soffie, du är duktigt på sådant här!


....så var sommaren igång!

Hallå där!
Igår gick den Gotländska sommarens startskott, skolavslutningen.
Därför förvånade det inte mej att sommarens första dagar bjuder på väta.

"Dripp dropp, dripp dropp, dripp dropp, vad är det som droppar ner från skyn?"


Lov! Men inte för mej.

"Den blomstertid nu kommer"
Fast jag tycker det redan blommar så in i denn.
"Jag gör så att blommorna blommar"
Ja, det stämmer, det blommar, överallt. Höet är slaget och jag har badat. Det blev ett dopp i poolen när temperaturen nått 27 grader. Riktigt skönt!
Myggor finns så det räcker och blir över. De älskar mej men jag älskar inte dem.

"Schools Out for summer"
Idag ringde det ut för trettonåringen och hennes klasskompisar. Sista ringningen i sjuan. Åttondeklassare nästa år alltså. HJÄLP!! Vart tar tiden vägen. Hon fick ju nyss cykla till skolan själv, för allra första gången.
Hade köpt ny rygga och lysande gympaskor. Idag köpes det Bh och högklackat. Man säger "typ" och bor i mobilen.
Typ som jag alltså! Vad hade jag väntat nig? Att hon skulle stanna vid 10?


Nu är det nära

Har ni badat, utomhus får jag väl tillägga?
I år alltså! Lite si och så med skrivbarheten idag.

För mej är det nära. 26 grader visade termometern och det är väl helt okej. Jag badar ju inte under 25 strecket men vill helst upp till 28. Havet?
Nehej! Inte en chans, inte ännu i alla fall.


Se men inte röra

Jag tycker Gullregnet är så vackert. Vi har inget eget träd men jag njuter av andras i stället. Gullregnet tillhört "ärtväxter" men man ska akta sig för att stoppa ärterna i munnen. De är giftiga och det har hänt att barn som ätit av fröna har dött.
Se men inte röra!


Jag har mina favoriter

Det finns en konstnär som tillhör en av mina favoriter och det är Tove Adman. För många år sen fick vi denna fantastiska ljusstake till julklapp från arbetsplatsen jag jobbade på. Men jag erkänner att jag inte var så förtjust i den då, konstigt nog. Det har växt fram och nu skulle jag vilja ha två till. Skulle liksom passa perfekt. 
Nu har jag hittat ytterligare en favorit av henne.
 
 
 
Snåla Pernilla säger: den kostar 625,- är 13cm hög och väger nästan 4kg.
Vill HAAA!
Mer av Tove Adman kan Ni hitta här och det går att webshopa.

Vad i hela....?

Vad kan få en Pernilla vild och galen på det här viset?
Svar: en bra låt!

 

Jag älskar denna underbara låt och den gör mig såå glad!

Jag är lite tokig, jag vet men det bjuder jag på. Hoppas ni också bjuder någon på ett skratt eller leénde idag? 

 


Sol, hopp och en flaska Dooley's

Vilken dag jag haft! Suttit i solen (på agilityplan) och myst ( varit "ögon" =att hjälpa till med att förmedla domarens bedömning, på träningstävling). Vad kan man mer önska?
Solan har gjort sitt, känner jag i ansiktet. Riktig sommarvärme har det varit.

Vi har satt igång poolen men det är många grader kvar innan jag sticker tårna i vattnet. Trettonåringen har invigt vattnet som bjudit på 22 grader. ELLER HUR!? Manipulerad termometer, heter det. Hur som, jag håller mig på land.

Sen hittade jag en skatt. En flaska Dooley's !!
Mmm, gott! Fullt med kalorier men jag går av det imorgon, typ två mil eller så.
Gillar ni Dooley's, med is??


Behövs det några ord?

Vad ska man säga?
De är Gotländska, har en härlig syra. Doftar underbart och med grädde gifter det sig perfekt i min gom.
Har ni också smakat?


Låtom oss fröjdas

Idag tar Visbys gymnasister studenten. Solen skiner, det är varmt och nästan vindstilla. Kan det bli mer perfekt? " "Fröjdas i ungdomens vår". Fast idag är det försommar. Men fröjdas kommer de att göra, ungdomarna.

Jag har ingen "nära" student som jag ska fira. Ett studentfirande har vi blivit bjudna till men fått tacka nej. Här är det nämligen vanlig skoldag för högstadie eleverna och studenten i fråga bor i Gnesta. Att ta ledigt för trettonåringen var inte att tänka på. Hon har tappat så många, många skoldagar med alla läkarbesök, den här terminen.
Vi hälsar på "bästisen" med student och familj vid ett annat tillfälle.

Önskar alla studenter lycka idag och "den ljusnande framtid är Er"!
Särskilda kramar vill jag sända "agility tjejerna" som lämnar hundarna hemma idag och åker på vagnflak. Hoppas ni får det riktigt härligt.


Minnen att skratta åt

Idag är det Svenska flaggansdag eller Nationaldagen som man visst säger för det mesta.
Vi svenskar verkar inte fira vårt Sverige så mycket, känns det som? Det är säkert fult? Rasistiskt och egenkärt!

Jag ska i alla fall inte fira så mycket. Bara åka med trettonåringen på en kvaltävling i agility. Doggy Profersonal Cup.

Men en gång var jag med på ett firande. Som vanligt, hundra år sen, eller så....
Ung och vacker var jag, eller bara ung? Lite galen och orädd var jag i alla fall och körde motorcykel i försvarets frivilliga motorcykel klubb, FMCK.
Vi skulle vara med på något jippo och köra en uppvisning. Vi hade tränat och tränat och skulle köra slalom, höga balanser, över däck och bråte och sist men inte minst, köra över en Folkabubbla. En bil alltså, Wolksvagen!

Vi körde försvarets stora höga Huskvarna cyklar 258:or automat. Höga så att lilla jag inte hade en chans att nå ner om jag inte hängde i knäveck över sadeln, men vad gjorde det? Man ska ju inte ha fötterna i marken när man kör!

Platsen var på Strandgärdet och massor av folk, blåsorkester och folkdansare uppträdde. Då var det vår tur, vi dundrade in med rusande motorer och jag körde runt bland balanser slalom. Någon gjorde några konster och publiken jublade. Då var det dags för Pernilla att köra över bilen. Jag tog sats och tappade lite balans på själva "uppåt körandet". Jag hängde mig fast i handtaget med resultat att jag gasade lite mer än nödvändigt. Jag flög upp över bakluckan, upp på taket. Jag minns att allt var tyst, publiken höll andan och motorcykelns motor rusade. I den höga farten flög jag ut över taket och bakhjulet slog i bilens huv och vips var jag nere. Minns att jag inte fattade hur det gick till men på två hjul stod jag och med ett leende körde jag vidare under publikens vilda applåder.

Den gången slutade färden lyckligt men det finns andra färder som slutat på Sjukhusets akutavdelning. De tar vi en annan gång.


Försommarvisby

Det är kalla vindar som drar runt vår ö. Kalla havsvindar skulle jag tro att det är? Jag vill också ha varmt och över 25 grader. Men min termometer visade 13 i dag på eftermiddagen. Men Visby andas ändå sommar.
Jag hade en stund över, nåja, väntade på trettonåringen och gick en runda i innerstan. Det luktar underbart, det är otroliga färger och en och annan turist har dykt upp.


Ni ser strandpromenaden, Gullregn i en korsning och jag som värmer mig i solen vid Kruttornet.


Underbara doft!

Gissa om det luktar gott i mitt kök idag?


Ser jag ut som en trädgårdsmästare?

Jag skulle ju bara, snabbt in förbi ÖoB för att köpa kopieringspapper. Men vad får jag se?
Palmer, stora fina palmer för 99,-
Oj, oj, OJ!
Ner med två stycken i kundvagnen. Jag ser hur snygga de kommer att bli i uterummet och känner mig riktigt nöjd när jag styr kundvagnen mot kopieringspappers-hyllan.
Jag kunde knappt se vart jag körde, så stora var palmerna där de stod och svajade i vagnen.
Då känner jag en arm på axeln.
"Ursäkta, tror du de där skulle klara sig ute?"
"Ehh, ja varför inte", svarar jag. Tjejen i fråga, ser lycklig ut och vänder för att hämta palmer hon också.

Jag hämtar papper och banar vägen mot kassan.
Då står plötsligt en äldre dam framför mig och blockerar vägen.
"Tror du sådana där skulle klara sig ute? Jag skulle vilja ha dem vid vår dam".
"Ehh, ja, de står ju utomhus i andra länder så de klarar nog sommaren här också", svarar jag.

Alltså, ser jag ut som en trädgårdsmästare? Nu börjar jag få dåligt samvete, tänk om jag lurat dem?


Färdig fixat

Nu är det planterat och fixat på terrassen. Jag har planterat Sallad och Spenat tillsammans med lite kryddor och blommor.
Amplarna ser inte mycket ut för världen idag, men vänta bara, om några veckor har det frodats, får vi hoppas.


Söndag idag!

Söndag morgon!
Jag vaknade och kände att kroppen var på G!
Jag har inte orkat med några promenader på flera dagar då förkylningen tagit all ork. Men idag kände jag att jag skulle orka. Hade först en plan på en lång runda men jag fick vika mig.
Nu är jag hemma efter 40 min och känner mig som disktrasan vid diskbänken. Äcklig, svettig och tunn.

Solen skiner i alla fall och det är riktigt sommarväder ute. Jag ska plantera blommor och fixa på terrassen.

Det hade jag tänkt igår också men då regnade det nästan hela dagen.
Vad ska ni gör?


Sen promenad

Förra helgen var jag och trettonåringen ensamma hemma. På fredagskvällen gav vi oss iväg på en sen långpromenad tillsammans med våra tre musketörer.
Riktigt skönt var det och man borde faktiskt göra fler sena promenader. Jag går oftast på förmiddagen eller morgonen. På kvällen sjunker jag ner i soffan. Lite "latmans varning".

Och så.... lite bilder från turen.RSS 2.0