Vårbild v.18

Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lid.
Kom med kom med på vandringsfärd i vårens glada tid.
Trallalla!

Vårbilden för v 18.
image350


Hjärnan mellan knäskålarna.

Jag har ont. Jätte ont, faktiskt. Ont i mitt lillfinger. Skratta inte, det gör ont och det är blått. Jag tar allt från början.

Jag ska erkänna, jag hade hjärnan mellan knäskålarna. Fattar inte hur det kunde hända men det hände.
Skulle nå översta hyllan och tog den lilla vita pallen som är ca: 30cm hög. Men jag är inte så lång och nådde inte i alla fall. Tog en annan pall, hög som en vanlig stol. Där står jag och hämtar det jag ska på översta hyllan och.........

Det var här det hände. Jag vänder mig om, tror att jag står på den vita pallen och tar ett steg ut i luften. Gissa om jag stod på huvud? Japp, bokstavligen. Där låg jag och sa bokstaven Aaaaaaa, högt för mej själv. Hunden flydde, undrade varför jag försökte anfalla honom uppifrån. Läskigt!
Först tror man att man ska dö, sen känner man att man nog brutit minst 15 ben. Knät gjorde ont, handen gjorde ont och halva högra handen, lillfinger och inåt surrade upp till armbågen. Lillfingret gick inte att böja men det går över.
image348

Det var i söndags det hände och det har inte gått över. Har blivit blå i ena leden på lillfingret. Tejpade fast det med ringfingret för att inte "råka" använda fingret av misstag, för det gör ont, jätte ont. Kör musen med vänster handen och pekfingervalsen på tangentbordet.

Men nu har det vilat färdigt. Höger hand är "sax och bästa plockhanden". I morgon kommer en hund och fler kommer efter den. Nästa helg är det utställning och jag ska göra vovvarna så vackra jag bara förmår. Går inte att ha ont i ett finger då inte.


Tror Ni att det hjälper med Zon?
image349

En förmiddag i solskenet

Idag startade jag med att lämna åttaåringen vid skolan, som jag alltid brukar göra. Sen åkte jag och Puma vidare till "grannklubben" och tränade lite på deras appellplan. Ett stopp på vägen för att köpa frukostfrallor och sen vidare till U-B.
Hon har en helt underbar terrass där vi satt i solskenet hela förmiddagen och njöt av solen. Först frukost, sen försökte jag att fixa till Pumas mamma som hade en "för dagen något yvig nacke". Sen serverades det kaffe med god kaka.
Skulle som vanligt inte vara där så länge men det blev hela fyra timmar, hur nu det gick till?

Hinner inte mer än hem och slår igång burken, datorn alltså, då jag får se att hon skrivit en blogg till mej.

Jag är så himla glad att jag och Maken åkte ut till Kennel Rindi för snart elva år sedan. Det var ett av de bästa beslut vi gjort i hela vårt liv. Jag fick inte bara en, sen två, underbara hundar. Utan jag fick också en underbar vän. Tack för att du finns, U-B.

Min älskling!

Kraftig maskulin hanhund i sina bästa år.
Utm pälskvalite, krafigt huvud. Välvinklad fram och bak.
Bra färg på ögon, fina tassar.
För dagen något sned i nacken.

image340

image341


Stängde in mig i badrummet

Igår var jag trött och "fru stress" knackade på. Jag gick utan att säga ett ord till någon och låste in mig i badrummet. Tappade upp ett varmt bad och kände att lugnet började återvända.
Det gick ganska länge innan någon började sakna mej. Men efter tio minuter hör jag hur tonåringen börjar prata med mej. Hon börjar prata när hon kommer ner för trappan, "du mamma, du, ikväll ju......"osv. Jag hör henne går förbi badrumsdörren och ut mot köket, fortfarande pratande. När hon kommer till köket tystnar hon tvärt. "Mamma?"
Jag svarar inte, jag är inte här.
Då hör jag hur hon ändrar taktik, "pappa, vart är mamma?"
I en hel minut är det lite förbrydda, vart är jag?  Sen knäcker maken gåtans lösning. Jag hör hur han säger, "där Puma är, är matte också."

Vem ligger utanför badrumsdörren tror Ni? Ja självklart, Puma.

Nostalgisk

image342
Det var här vi hade möhippa i augusti.  Den blivande bruden fick leka "Mulle". När hon samlat ved och gjort upp eld fick hon tälja grillspett. Röda kinder, fräknar på näsan och klassisk Mullestrut på huvudet. Svans hade hon också och Mullevisan kom hon ihåg.

Sen grillade vi och åt gott. Vi drack gott vin och hade mycket trevligt.

image344

Visst skiner solen på oss!

Huden i ansiktet har blivit ett nummer för litet. Det stramar från pannan till hakspetsen. Solen har strålat på huden hela dagen och det känns. Men, SÅ härligt!

Dagen har stavats "KANINHOPPNING". Det är en ganska charmig och rofylld sport. Inget fart och fläkt att tala om utan gosiga kaniner som får hoppa när dom vill. När de inte vill lyfter den snälla föraren över sin lilla älskling över hindret och får också ett fel. Men i kaninhoppningens värld betyder ett fel ingenting.

Gänget i Stenkyrka kaninhoppare är det mysigaste barngäng jag träffat på. De är i olika åldrar, alla tar hand om varandra och har så himla kul i hop. Alltsammans styrs med fast hand av eldskälen själv "fru I" som lär ut allt hon kan och vet och har full disciplin på alla fyr- och tvåfota.

Själv är jag mycket nöjd med mig själv som varit social nästan hela dagen. Jag har pratat med andra föräldrar och skrattat och haft kul i solens sken.
Bara en liten stund smet jag undan, behövde andas och lugna "fru stress" lite. Jag gick ut ett ganska långt spår till Puma som vi lite senare spårade. Det var länge sen vi spårade, men näsan fungerar fortfarande, självklart.

image347
Kortet är från i September-07 då klubben hade uppvisning i Visby.
Här hoppas "längdhopp". Hindret är lågt men över en meter långt.


Ingen fräckis....men kul!

Den trötta mamman med tolv ica-kassar blev mycket smickrad när en ung man reste sig på tunnelbanan och erbjöd sin plats.
- Tack så mycket, sa hon och sjönk ner. Det är inte så vanligt med artiga, unga män nu för tiden.
- Nej, sa killen. De flesta reser sig bara för unga, snygga brudar. Men jag tycker man ska vara artig mot tjocka, gamla käringar också!


Klipp klipp

Nu har jag gjort nytta idag också. Luktar hund, har hundhår i näsan, i munnen och i bh:n känns det som. Jag har blossand kinder lite ont i pekfinger och tumme (plockfingrarna, när man rycker päls).

Men jag är så lycklig för att jag får ÄRAN att låna alla dessa trevliga härliga hundar en lite stund för att göra de fina. Mattarna och Hussarna blir också glada när de ser förändringen. Glädjen är alltid delad när Matte/Husse återvänder och hämtar sin älskling. Förvåningen är också ett återkommande vid varje hämtning, "Oj va hår det blev", säger de och tittar storögt på högen under trimbordet.

Solen skiner och det är varmt ute, men vad är det mot att få tillbringa ett par timmar vid trimbordet med en trevlig hund?
image346


Vad ska man säga?

Hela familjen (kors i taket) åkte ut till stugan som maken håller på att bygga. Bygger till en kund alltså.  Vi har inhandlat en engångsgrill och hamburgare med tillbehör. Mysigt, jättemysigt är det, ända tills solen försvinner bakom tallarna. Hua vad kallt det blev. Tonåringen, som naturligtvis har minst på sig av oss alla, går och sätter sig i bilen. Snart dunkar musiken och jag ser hur hon sitter vid ratten och tar kort på sig själv. Hon vrider och vänder sig och poserar för kameran. Sen ser jag henne sätta på sig mina solglasögon och fortsätter sen att plåta sig själv.

Jag står roat och bara tittar. Hon har ända sen hon var liten älskat att se på sig själv. Tänk om man ändå kunde det?
Efter en stund ser jag hur hon stelnar till och tittar på mig.
Hon vevar ner rutan och ropar frågade,"vad?"
Ja, vad ska man svara?


Bilden har jag stulit från
http://dottern.blogg.se/

Racerbil eller racerbil?

image337
Sällan min bil är så ren och fin.
image289

Ha en bra dag allihopa. Nu ska jag gå och måla.

Inte längre aktiv

image337

Nu har jag lämnat ifrån mej nyckeln till klubbstugan. Känns som om jag gjort slut med klubben för gott. Det är ju ett år sen som jag var med och tränade aktivt med "de andra" och jag har inte varit på ett enda möte sen i somras. Jag brukar åka upp till appellplan och träna på morgnarna då inga andra är där. Lugnt och skönt, det är det jag behöver.

Jag fick ett mail från den som är nyckelansvarig. Det förklarades att klubben hade ett stort svinn och att enbart de som är aktiva fick ha nycklar. Självklart, men ändå sved det lite i egot. Ok, nu är jag "ute" alltså?

Men sen vände jag på det, jag hade faktiskt tänkt ta reda på vem som hade hand om nycklarna, för att lämna den åter.

Nu är jag ute, jag behöver inte längre tänka på att jag inte hållit lydnadskurs på mycket länge. Eller att jag inte jobbar och drar mitt strå till klubben på något annat sett. Nej nu är jag UTE och ska inte bry mig om något annat än min egen hund när det gäller träning och tävling. Det var faktiskt inte jag som valde att lämna in den sista svaga länken, det var klubben som begärde tillbaka den. Skönt för mitt samvete.


image339


Mera vår

Det är så härligt och vackert ute att jag bara måste få visa några fler promenadbilder.

image331
Morgonsolens strålar är starka och härliga.

image335
Om Ni anstränger riktigt ordentligt kan Ni känna dofter.

image332
Vitsippor, vitsippor.

image333
Flämt, varmt i solen och vinterpälsen har inte hamnat på mattes köksgolv ännu.

image334
Ännu mera vitsippor som gör mej så glad.

Push-up BH

image336
Att pusha upp och pusha till är ett måste om man ska ha en snygg tröja. För ett tag sen såg jag desperat hur min BH (helt plötsligt) inte räcker till?! Det liksom pushar över och en begynnande valk lyser genom tröjan över bh-kanten. 
SNYGGT? Nej!!
Det är alltså inte bara runt midjan och höfterna som kilona lägger sig.

Annat är det med tonåringen som jublar när hon vuxit ur en bh. Som dansande tjej har hon ju inte riktigt kunnat skryta med någon D-kupa precis. Nu har hon trappat ner ordentligt på dansen och till hennes stora glädje har hon fått en liknande push-up valk över bh kanten. Den är inte stor och jag skulle inte ha brytt mej, men hon är jublande glad.

image242

Vårbild v.17

Det växer så det knakar och grönskar som aldrig förr. Tulpanerna står i knopp och det är snart dags att ta fram gräsklipparen.

image328

image329
En närbild på tulpanknopparna i mitten av rabatten.

image330
Gissa vad det här är?
Jo, en Gullviva i knopp som jag hittade på morgonpromenaden.

Hår på benen

image327
Åttaåringen:
"Mamma, va hår jag har på benen."
Mamman:
"Gör inget när man är åtta år"

Mer blommor

Jag har en speciell kärlek till vårens blommor. 
image291
Narciser och Punchia.

image292
Minipåskliljor, en Narcis.

image293
En annan Narcis.

image294
Snart blommar det mer här också.

Utmanad igen

Jag har blivit utmanad av "Plogflickan".

Se dig omkring där hemma finns det något speciellt du inte gillar /  gillar hos dig just nu?
Utmaningen skickas sen vidare till tre nya.

Jag hoppar på utmaningen en gång till. Finns mycket som jag gillar eller ogillar.

Jag skickar också utmaningen vidar till:

Kennel Rindi

Medaljongen

LillanslillaGILLAR!

image318
Vårens första pensée. De pryder just nu mina krukor på trappan.

image319
Måste också få visa min orkidé som jag gillar mer än så, just nu.
Jag har nämligen fått den att blomma om. Det är dessutom ytterligare en
ny stängel på väg.  Tack U-B, jag fick den av dej ju.

OGILLAR!

image320
Jag gillar inte myrorna som ihärdigt försöker att göra en stack under
vår lekstuga. De är överallt, på väggarna och tar sig tillslut in i
stugan, de rackarna.

image321
Jag gillar inte heller vildkaniner som håller till i våran trädgård.
De gillar tydligen vår tamkanin och försöker att impa lite på honom
genom att gräva små fallgropar överallt.
Men annars gillar jag vilda djur om de håller till där de ska vara, i skogen.

En tårfylld tanke

image324

Att vara hundägare är underbart på alla sätt och vis. Men vi vet alla att vi kommer till den dagen då vi måsta ta avsked av våra älskade fyrbenta vänner.

Idag vill jag tillägna min blogg till hussarna och mattarna uppe i Sundsvallstrakten som idag fått ta avsked av sin Pennie.  En Springer vi aldrig kommer att glömma. Pumas mormor och vår bortgångne Marwins syster.

Åttaåringen vill ge henne en snöängel som hon gjorde i februari när vi hälsade på hos Pennies familj.

image325

Pennie

Fredagsfräckis!

Man (oroligt) till kvinnan bredvid sej i sängen:
- Vem var det som ringde?
Kvinnan:
- Min man, han blir sen hem ikväll. Han skulle jobba över tillsammans med dej...


Vilken fantasi Ni har

En del ser nakna karlar.......under mossan och andra igelkottar??
Det här ser vi, jag och min åttaåring.
image323
Mamma mu i keps.
image322
En drake!

Det hjälpte att klaga lite

image312

Nu är det bevisat! Jag klagade och tyckte lite synd om mej för en stund sen och se, nu mår jag mycket bättre.
Jag tog kameran i fickan och gick iväg till skogen med Puma. När jag kom hem igen var jag totalt slut men sen så hände något. Jag fick en liten kick energi tillbaka och nu mår jag faktiskt riktigt hyffsat.
Några vårbilder från skogen, varsågoda och njut.

image313
Överallt är det vitsippor. Jag älskar dessa glädjespridare.

image314
En myrstack. Här i skogen är det helt okej med myror, men för sjutton, håller Er i skogen.

image315
Flitiga är de och många!
image316
Oj, vad va det?

image317
Har ni någon fantasi?
Vad ser Ni?

Det är lite synd om oss

image311Vaknar av att jag har så ont i hela kroppen. Varenda led och muskel skriker. Vinglar upp till nässprayen, puh, känns bättre när man får luft. Jag är, i det här läget, övertygad om att jag har feber. Den är säkert hög också.

Finns det något som är så nervärderande, som när man känner sig sjuk och ynklig och tar febern och den visar 37,3?

Men, men......jag känner mig jätte sjuk!!

Nu har jag kommit igång, tagit en dusch och ätit frukost så nu går maskinen igen. Puma tittar på mig och undrar om han inte ska få komma ut på någon prommis idag?
"Ja, vi väntar till tonåringen kommer hem, då slipper åttaåringen vara hemma ensam. Snart!"
Åttaåringen är piggare idag men jag vet att tonåringen inte mår så bra. Hon har Nationellaprov idag så hon masade sig iväg bara för att göra provet men skulle komma hem sen. Stackars liten!

Förkylningsklubbad

image310 


I natt fick jag förkylningsklubban i huvudet, pang. Just nu är nässpray och Alvedon mina bästa vänner. Jag är inte ensam i familjen om att vara förkyld, så jag är inte överraskad, egentligen. Maken har varit  hemma men har  kommit på benen. Åttaåringen är hemma för andra dagen och även tonåringen kom hem och berättade att hon kände sig hängig.

Men Puma är frisk och kry.
image309

En tisdag

image306Dagen började med att åttaåringen stannade i sängen. Hon är verkligen förkylningshängig med övermott. Själv skulle jag klippa en hund på förmiddagen och försvann ut i trimmet.
Efter lunch var jag ganska ordentligt uppe i varv och jag föreslog att vi skulle sätta på en film. Vi sträckte ut oss i soffan, åttaåringen på ena håller och jag på det andra.
Somnade omedelbar och har sen mått utmärkt hela eftermiddagen. Tjoho. Det är så jag alltid ska göra, att jag inte kan förstå det, eller , att jag inte kan förstå att jag måste ta mig tid att vila.

Vill ge Er några bilder också, varsågoda!

image307
Naturens egna byggnationer.

image308
Lilla Tussilago lilla tussilull.


Vårbild v.16

Här är veckans vårbild. Det har inte blivit någon större förändring på en vecka tycker jag.

image304


Övningskörning, en gång till!

image303

Sitter på passagerarsidan sidan på min Ford kombi. Bak i ena av burarna (hade ju två hundar förr) ligger Puma och på bakluckan sitter övningskörnings skylten. Tonåringen kör, solen skiner och folk är ute på stan och har plockat av sig både mössa och vantar.

Vi kör förbi några killar, ni vet såna med byxorna i knävecken och stora luvtröjor. Dottern vrider på huvudet och jag ryter,
 "Se på vägen".
Hon fnissar försynt och sneglar på mig.
När jag ser hur hon gång på gång tittar i backspegeln och upptäcker att det ligger en röd skinande bil med spoiler och kjolar bakom oss tittar jag skarpt på henne och säger,
 "Skärp dej".
 "Vadå?" säger på ett vis som bara en tonåring kan.
 "Du kan ju inte ragga med övningskörningsskylt och mamma bredvid," säger jag då. Som svar får jag bara,
 "klart jag kan!" När jag börjar skratta frågar hon,
 "Tror du jag skäms för dej?"
 "Du har inte tänkt på att det kanske är jag som skäms, känner mig inte så vacker och purung för att ragga killar", svarar jag.
 "Hm, jag är ju vacker, (självförtroende, det har hon så det räcker) tror du jag fått min skönhet från pappa eller?" Tonåringen gapflabbar full av ironi.  Det gör jag också efter en stund, rörd och road men inte av killarna i snygga bilar med spoiler.

image301

image302

Utmanad

Jag har blivit utmanad av mammakero.

Se dig omkring där hemma finns det något speciellt du gillar / inte gillar hos dig just nu?
Utmaningen skickas sen vidare till tre nya.


Det finns många saker jag skulle kunna visa Er båda vad det gäller att gilla och ogilla. Jag fick tänka till ordentligt men beslöt mig tillslut för att visa två stora dominerande saker i två olika rum.

INTE GILLAR!
image299
Jag avskyr vår hall. Jag avskyr också när min man säger
ordet "profisoriskt" och det var just vad han gjorde när vi
ställde klädskåpet i hallen i väntan på vidare ombyggnad.

GILLAR!
image300
Älskar den nya bänkskivan "mörk betong" och den nyss färdiga
bardisken. Sen gillar jag latte också, som ni ser.

Nu skickar jag denna utmaning vidare till tre nya:

malinbayard                  

galanthus

fnilla

Att inte glömma

Lagom till Påsk hade jag ett jobbigt möte med min arbetsplats. Jag meddelade dem att jag tänkte avsluta min tjänst på grund av min hälsa. Ett jobbigt steg och beslut men jag hade övervägt det länge. För att kunna bli frisk måste jag lämna den delen av mitt liv.

På kvällen när maken kom hem hade han med sig två presenter. En Påskblomma som var så färggrann och fin att man inte kunde låta bli att bli glad. 
Den andra presenten kommer att hjälpa mig att komma ihåg att jag ska ta det lugnt. En tax som ligger på rygg och funderar över livet.

För mej betyder den redan väldigt mycket. Den ska påminna mig om att jag måste ta det lugnt, fundera och att inte stressa. Var sak har sin tid och vad är väl viktigare än att leva i nuet. Tidigare har jag inte haft tid att vänta på nuet, jag har ju sprungit i förväg hela tiden.
image288


Varm i hjärtat

    .                                                                                                                                                                  image298


Just en dag som idag, när jag haft det lite jobbigt, blir jag framlyft som en av "Annsingens"  favoritbloggar. Det värmer i hjärtat och stärker mig. Tack snälla Lillan!

Har Ni inte redan besökt henne så gör det....... roligt, underhållande, omväxlande och ofta med en gnutta humor som får en att rodna ibland.

Sjukskriven på grund av stress

                                                                                                                                                                      image298
Jag är som en glaskula. Glaskulan är gjord i många lager och de yttersta lagren är lövtunna. Mitt i kulan finns förtvivlan och gråt. I nästa lager finns aggressioner som vill komma ut när någon trycker på stressknappen. Nästa lager inifrån är full med irritation. Sen blir det bara snällare, lugnare och harmoniska lager desto längre ut man kommer.
Stressknappen har ingen spärr just nu och alltför ofta sjunker den i botten. Men jag tycker att jag börjar få kontroll över den.

Idag sjönk knappen ner en bit och de yttersta glaslagren krackelerade och irritation sipprade ut. Ganska mycket irritation. Det blir tryck på glaskulan och nästa lager spricker upp. Det värsta är att jag inte kan behärska dessa rackarns glasskärvor som vill ramla ur.

Det har varit aningen för mycket för mej den här veckan. Jag tyckte att det har gått så bra och jag var så glad men helt plötsligt krackelerar glaset. Glaskulan håller inte för trycket. Det är jag som är glaskulan.

image297


Fredagsfräckis

En man tog sin hustru till en lantbruksutställning en eftermiddag.
De gick till tjurarna och tittade när en bonde kom fram till dem och
sa:
- Denna tjur parade sig 50 gånger förra året.

- Ååååhhh, svarade frun och tittade menande på maken.

Nästa tjur hade parat sig 60 gånger förra året och frun utbrast:

- Oj oj oj , det är ju 5 gånger i månaden, den skulle du lära dig av.

Nu surade maken till ordentligt, men sa ingenting.
Nästa tjur hade parat sig 365 gånger enligt bonden, och frun blev helt
stirrig och skrek:
- Aahhh, den tjuren borde du lära av ! Då sa maken, som nu var alldeles röd i plytet, till frun:

- Fråga tjuren om han måste sätta på samma KOSSA varje dag!!!

Min kompis

                                                                                                                                                                       image280

Idag är det särdeles vackert väder här. Jag och S har varit på prommis tillsammans med Puma. Startade vid 8-snåret och landade hemma hos mej 9.40. Vi pausade med trevligt snack och fika i solen på terrassen. Två stolar i ett hörn där solen värmde gott och räcket som bord. Det är så det ska var på våren. Det är då man njuter som mest. Det var så varm att S till och med drog upp byxbenen. Själv var jag tvungen att ta av mig så att jag bara hade en t-shirt. Kort ärm alltså, ja, jag ljuger inte.

Sen följde jag S halvägs hem och har nu fått i mig lite lunch. På hemväg plockade jag en stor bukett vitsippor. Helt slut har jag nu hamnat på kontorsstolen och ska sätta igång med en skattedeklaration som måste rättas. Gjorde fel och det var ju tur att revisorn fick se det. Vad skulle jag göra utan henne?

I köket kör min kompis Roomba runt och fixar lite grus och hundhår. Det är många som har funderingar och frågor om min bästis Jag ska svara:

Ja, den fungerar jätte bra. Den tar längre tid än om man själv damsuger, självklart men den gör rent. Man kan nog aldrig byta ut den mot en befintlig städning, men som ett komplement till oss skitgrisar. Till oss som normalt damsuger var och varannan dag är den helt klart gångbar. Den snirklar sig in och runt stolsben, går längs väggen och har en liten borste så att den kommer åt smuts som ligger intill väggkanten. I hörn har den däremot lite svårt att komma åt.

image296

Får jag presentera........

Jag har fått en ny kompis. Det kommer att bli min absoluta bästis. Hon heter Roomba och står tyst och stilla så länge man vill det. Men hon är pigg och alert och när man vill att hon ska arbeta, så gör hon det. Hon far runt på golvet och har ganska tåligt batteri. Dessutom är hon effektiv och kräver inget beröm eller godis utan bara att man tömmer behållaren då och då.

image286

image287
En gåva som vår familj sent kommer att glömma.

Teletubbiesland

image283

Trodde nästan att jag kommit till Teletubbiesland när jag tittade ut i morse. Först ser jag två kaniner, vilda, som hoppar runt i vår trädgård. Sen kommer två ekorrar farande i grannens granar. Vi bor ju med hus runtom på alla sidor så det tillhör inte vanligheterna att det skuttar vildkaniner på vår tomt. Vildkaninerna har nog upptäckt att det finns en fin, snygg kaninhane som bor hos oss. Cocko kommer dock inte att ställa upp som partner till någon ny koloni. Han är som tur är, vaccinerad mot både myxomatos och gulsot, som är fruktansvärda kaninsjukdomar med dödlig utgång. Men vilda kaniner kan ändå smitta tamkaniner med sjukdomar. Jag önskar att de håller sig i skogen.

image285
Bilden är av dåligt kvalité. Den är tagen genom fönstret.

EN sak i taget

                                                                                                                                                                                  image280
Jag bestämde att jag skulle göra EN sak.  Jag har också gjort EN ska. Men EN sak i taget så jag har fått en massa saker gjorda idag. Jag har till och med målat en stol. Den stol som jag slipade färdigt i September. Skrattretande fånigt men jag är stolt och nöjd.

Nu i kväll ringde promenadkompisen S och hon sa " du är uppe i varv, det hörs, men du låter så.....så......glad, liksom."

Hoppas nu att det håller i sig. I morgon ska jag klippa en hund (det roligaste jag vet).

image282

Man ska inte vara skrytsam

                                                                                                                                                                                 image279
Nu har jag så malligt visat vårbilder från vår vackra ö medan det snöat och varit ett ruskigt väder i andra delar av Sverige. I morse fick jag så jag teg, för det var alldeles vitt. Det töar bort innan kvällen det är jag övertygad om.

Jag lever just nu i ett gränsland. På gränsen mellan orka och inte. Jag vet vart inte ligger men jag vet inte vart orka har sin landsgräns. I morse gick tankarna till ALLT som jag vill, borde och måste göra. Vips så hade "fru stress" kommit på besök. Jag gör ju allt för att hon inte ska trivas hos mej så jag struntar i alla projekt och satte mig vid datorn. Förnuftigt? Kanske. Nu ska jag bestämma mig för EN sak att göra.........och göra den saken och bara den! Tror Ni att jag lyckas? I så fall har jag kommit ännu ett steg på vägen.

image278

Vårbild v.15

Jag har hängt på en utmaning hos "Fröken Evans".  En "visa-våren-utmaning". Kul att se hur långt (eller tvärtom) våren kommit i vårt avlånga land.  Jag brukar ju visa bilder från naturen men nu tänkte jag att Ni ska få följa min favoritrabatt. De första blommorna har redan vissnat men snart så ska Ni få se.

Här kommer min bild för v.15

image277

Ingen sol idag, men igår

Idag orkar solen inte igenom de tunga grå molnen. Regnet droppar utanför fönstret och det vill inte riktigt bli ljust ute. Men igår var det fint väder och jag kunde inte låta bli att ta några vårbilder.

image270
Murgrönans blad är så vackra, tycker jag.

image271
Blåsippa som kämpar sig upp bland stenarna.

image272
Mums, en extra god pinne. Mina bästa kompis Puma, i vått och torrt.

image273
Vita blåsippor. Ja, ni läste rätt. Det finns på flera av mina favoritställen.
Någon som kan förklara varför de blir vita?

image274
Gick i skogen där det ofta körs enduro och trail. MC delar av alla slag
hittar man ofta men.....vad ska man säga?  

image275
Några vitsippor hittade vi också.

image276
Hej då!


Vi har fint vårväder idag.

De flesta i Sveriges avlånga land klaga på det slaskiga, snöiga och blåsiga väder de har idag. Vi har vackert vår väder med sol. Ska ta kameran och sticka ut med Puma en sväng tror jag.

image268

Kaffeburk

Vi har fått en ny snitsig och modern  kaffebryggare. Snygg design om jag får säga det själv. Den gamla var inte omodern,  men väldigt ordinär.
Det är bara det, att den gamla kaffeburken som är ........jätte gammal, inte riktigt passar in i den nya stilen. Det har den inte gjort förut häller, inte på de senaste femton åren i alla fall, men förut ställde vi upp den i ett skåp så att man slapp se på eländet. Nu finns inget skåp längre och min tanke var att burken skulle få en ny plats i en av lådorna. Det är ingen och jag menar ingen, i familjen som ställer ner burken i lådan. Jag är inräknad och erkänner att det liksom inte blir av att ställa in burken. Vad göra åt problemet? Köpa en ny snygg kaffeburk som passar i stilen. Den ska vara silvrig eller möjligen rostfri eller svart. Någon som har något tips? Allra helst ska den vara gratis också för jag är en obotlig snåljåp när det gäller att köpa saker till mej själv.

image257


Raggartag?

Tonåringen är singel.....igen!

Hon sitter vid köksbordet och vi dricker latte och pratar tillsammans med sin mamma. Under gårdagskvällen träffade hon gamla kompisar, ganska många killkompisar och hon är en berättande dotter. (Får nog inte veta allt, vill nog inte veta allt, och är nog tacksam för att jag inte vet allt).

Hon berättar om hur de ändrat sig till utseendet sedan jag såg dem sist. Vem som är ihop med vem och vem som blivit "så jääävla snygg".  Hon fortsätter med vad som sades och vem som kom och vem som gick,  och så vidare. Sen bubblar hon vidare om han som spelar fotboll, (inte samma som sist) och vad han skrivit i sms:en.

Jag är en lyssnande moder och nickar och säger "jaha" och "jasså" på rätt ställen. Många namn och det är inte mer än hälften som jag kan sätta ansikten på. Men jag är så tacksam för att vi har den underbara kontakt som vi har. Jag är också lite avundsjuk. Tänk att få återuppleva en tonårstid? Kärleksbekymmer och gräl med föräldrarna och fester som man inte få gå på. Nja, kanske inte en då. 

Sen hör jag genom mina funderingar hur tonåringen säger,
"Då kom det två skitsnygga. Du skulle se dem asså!  Så jäkla fina, rena och polerade."
Jag ser ut som ett frågetecken. 
"BMW, så klart," avslutar tonåringen. 

Phu, jag trodde hon raggade på någon ny kille, redan. 
Hon får gärna ragga bilar men jag hoppas hon håller sig lugn med killarna ett tag och om jag känner henne rätt så tar hon nog det lugnt ett tag. 
 

Har inte kommit längre än sist

Ni får ha lite tålamod när det gäller bilder från vårt kök. Det har inte hänt så mycket där nämligen. Vi har putsat färdigt alla väggar (utom den vid bänken som eventuellt ska kaklas). Men annars har det inte hänt något. Det kommer nog inte göra det den här helgen heller. Maken, som mellan varven gör jobb för ett försäkringsbolag har fått ett akutfall på halsen. Jag kommer nog inte att se honom så mycket på ett tag. Han letar vattenläcka i en butik som ogärna vill stänga igen. Kväll och helgjobb alltså.
Jag ska måla lite, men det syns ju inte så stora framsteg av lite målning.

image267
Bilden är lånad av http://www.axebackolundinsmaleri.se


Barnens versbok

Åttaåringen har lånat en versbok på biblioteket och vi hittade en så himla bra och rolig text som jag måste få ge till Er.

image266

Min bror

Sån här är han min dumme bror
bruna ögon fula skor
stora knän och smala ben
och dum i huvet som en sten

För några år sen var han snäll
nu är han borta varje kväll
han bara växer och blir lång
när slutar han med det nån gång

Nu tar han aldrig med mig ut
det gjorde han ju jämt förut
ja vi flög drake lekte tåg
och i vårt gamla tält vi låg

Nu är han en helt ny person
han rakar sig har grammofon
och hanses tjej är också dum
dom pussas jämt på hanses rum

Men så en kväll när jag låg sjuk
då kom han in och var så mjuk
han krama mig var som förut
då hade hanses tjej gjort slut

Han grät och han beklaga sig
det kändes han behövde mig
men sen så ringde telefon
å jäkla skit då var det hon

Då sprang han dit och där låg jag
det kändes inte alls nåt bra
sen börja dom va hop igen
å jag har knappast sett´en sen

Ja sån är han min dumme bror
fotsvett förtifem i skor
finnar basröst långa ben
och dum i huvet som en sten....

                                                       Yngve Berger

image265

Ibland är livet hårt...för en del.

Som tonåring är livet hårt ibland. Min tonåring har en sak att lära och det är en klassiker,
"Kärlekens svåra gåta, Älska, Glömma och Förlåta"

Hon kan det första men sen är det trögt. Glömma och gå vidare och Förlåta små misstag, det har hon svårt för och det får en del pojkar erfara och andra också men det är nog mest pojkarna som lider, och hon själv. 

Jag tror att hon lider själv av det just nu.
Men en sak är säker, hon hissar mej till skyarna. Läs själva hur gullig hon är i lidelsens ögonblick.
http://dottern.blogg.se/1207161803_mamma_.html#comment 

De sista skåpen har kommit


Nyss kom de två sista skåpen till köket. Det är två liggande överskåp med frostade glasluckor. Har inte öppnat dem ännu, väntar på att maken kanske skulle ta initiativet men det får nog vänta tills imorgon. De kommer ju inte att bli uppsatta ikväll, i alla fall. Det har också kommit konsoler till bardisken.
Jag har spacklat lite idag och tänker ge mig på målning i fönster imorgon. Längtar verkligen tills det blir helt klart så att jag kan få börja inreda med blommor och så. Men det får nog vänta lite till. Vi vet ju fortfarande inte vad eller om vi ska ha kakel vid bänken.

Ett Gotländskt änge


image216
Kom så smyger vi in i ett Gotländskt änge en soligdag i mars.image217
Det hörs ett avlägset ljud av en bil långt borta. Ljudet drar bort och kvar finns bara skvalet
av vatten från en bäck.image218
Kom nu då så vi över här, ekar minsta dotterns röst men en otålighet som säger att
jag inte ska vänta.


image219
Åh, titta Blåsippor och Svalört!

Vi plockar hem en bukett till köksbordet.
image220
Vi plockar hem en bukett till köksbordet.


image221
Som barndomsminne måste man få med sig, att få plocka blommor och räkna
årsringarna på ett stort träd.

image222
Vi ser murgrönan slingra sig upp för stammen på ett träd.


image224
Det blåser snålt och även om solen värmer så blir det kallt och vi vänder hemåt.

Visst är han söt?


Min systerdotter bor i London. Det gör ont i hjärtat att de bor så långt borta. Hon och sonen Sean är hemma på ett kort besök och jag fick i alla fall träffa dem en gång. Visst är han helt underbart söt?
 image262
Sean två år gammal.

image263

image264
Johanna och Sean som jag han träffa kort på söndagen. Har tyvärr inte orkat med fler träffar och det gör ont i hjärtat att de åker igen redan i morgon. Hoppas vi träffas till sommaren igen.

April, april din dumma sill......

Har Ni blivit lurade?


Mamman befinner sig på nedre våningen av huset och i övre finns husets tonåring som håller på att göra sig i ordning på toaletten. Då kommer det ett sms på mammans mobil som är från tonåringen.

"Du Jr, du vet ju att jag går på P-piller"

Sms:et är skickat till fel nummer då Jr är tonåringens pojkvän och mamman borde ha slutat läsa här, men det gjorde hon INTE.

"Du Jr, du vet ju att jag går på P-piller, men jag har missat en dag då som jag var vid dej och igår efter skolan så ringde ungdomsmottagningen för jag var där för att kolla upp det för någon vecka sedan. Och jag är med barn och den enda som jag har haft sex med är dej. Ville att du skulle veta!  Du kan väll svara sen när de ser det och har vaknat."

Mer berättar jag inte men vad ska man säga?
Mamman gick på det!!

RSS 2.0