Hon väntar på en egen hund

Följ våren på Gotland och klicka här!
Ni som hängt med här på bloggen ett tag vet att nioåringen sparar till en egen hund. Hon har nu fått ihop halva beloppet, ja det är sant. Enligt vår överenskommelse skulle hon vänta tills hon blev tio år och då betala halva hunden själv.

Nu är en av mina favorit tikar dräktig och ska ha valpar vilken dag som helst. Självklart kommer en av dessa underbara småttingar att flytta hem till oss, förlåt, till nioåringen ska den flytta. Det blir ytterligare en Eng Springer Spaniel.

Under tiden fortsätter nioåringen att låna min hund. En av de senaste grejerna hon lärt honom är "Give me five".

Eng Springer Spaniel Puma som är sju år. Här tillsammans med nioåringen.
Nioåringen har börjat inlärningen i samma höjd som hunden.

Puma kommer från Kennel Rindi från Gotland.
Sakta och tålmodigt har hon fått hunden att höja tassen högre och högre för varje gång de tränat. Puma har full koncentration på godishanden. Han vet att det kommer en belöning efter ett bra utfört jobb.

Puma är en mycket arbetsvillig och alert hund.
Nioåringen säger "give me five" och sätter upp handen. Puma har hört kommandot och möter hennes hand med sin tass.

Färdigt moment!
När man tränat si så där hundra gånger, kan det se ut så här.

Give me five!

Sommar och klockor

Följ våren på Gotland och klicka här!
Första måndagen med "sommartid". Det var mörkt i morse när klockradion gick igång. Suck, det är bara att bita i det sura äpplet och hiva benen över sängkanten även fast kroppen skriker "sov en timme till".

Det är konstigt för varje år är det likadant. Man sitter där vid TV:n på söndagskvällen och klockan tickar på och visar att det är dags att lägga sig i horisontellt läge i sängen. Men då tänker man att "egentligen är klockan bara........" sen sitter man kvar där en bonustimma till. Det är ju ingen idé att gå och lägga sig, man kan ju i alla fall inte somna "så tidigt".

Nu för tiden kan jag det där med sommar och vintertid. Erkänner att jag tidigare i mitt liv har satt fram klockan på hösten och tvärtom. En gång kom jag för sent en timma till jobbet på måndagen. Klassiker, ja jag vet. Det var på den tiden som jag bodde själv med en kompis och det var ju bara vår egen lilla värld som existerade då (precis som med min egen tonåring idag).
Jag har ett knep. Man sätter fram trädgårdsmöblerna på våren och tillbaka på hösten.

Jag gick alltså och la mig något sent i går och var jätte trött i morse. Ändå sitter man där vid frukostbordet och tittar på klockan och säger, "egentligen är klockan bara 6".

Är jag dum på riktigt eller? Nej klockan var inte 6, den var 7 och ingenting annat.

Fler än jag som tänkte så i morse?

Bilden lånad av nyteknik.se

Visst är de ganska lika?

När jag för några veckor sen såg Lili och Sussie i melodifestivalen, slogs jag av hur lik Lili och Christer Lindarw är. Vad tycker Ni?
     
Till vänster har vi Lili och bilden unde visar Christer Lindarw. Vem är "hon" i gul klänning?Bilderna är lånade från svt.se


Älskade orkidéer

Se hur våren frodas på Gotland
Jag fick den av en vän strax innan jul och den blommar och blommar.
Svenskt namn: Brudorkidé  Latinskt namn: Phalaenopsis

Den gula är också en gåva sen flera år tillbaka. Den blommar nu om för andra gången.
Svenskt namn: Brudorkidé  Latinskt namn: Phalaenopsis

Vi är många som är fascinerade av just orkidéer. Undrar varför?
Jag har varit frälst vid orkidén i många år och min brukbukett var gjord av rödlila orkidéer. Vi gifte oss i Augusti 1990 och på den tiden var blomman inte så vanlig här som den är nu. Dessutom var det inte säsong så blommorna fick beställas från Italien. Det var det värt!

Svenskt namn: Brudorkidé  Latinskt namn: Phalaenopsis
För lite sen fick jag veta att orkidé betyder "otrohet" på blomspråket. Jag har dock inte varit otrogen så man får väl trorvad man vill.

Ibland får man prioritera bort, även fast man inte vill

Jag har kommit upp till 50% och jobbar varje förmiddag. Ibland är det möten och läkarbesök som tar upp en och annan förmiddag men jag räknar in det som arbete, det är så jag ska göra säger de som vill bestämma och jag tycker det verkar klokt.
En och annan hund hinner jag också klippa till.......haha. Jag har ju några vänner som gärna vill ha hjälp med att få sina hundar vackra och då försöker jag att hjälpa till. Lite fritid måste jag ju få ta mig, eller hur? Jag kan ju inte bara vila och vila. Jag funkar inte riktigt så. Om jag har ork så vill jag utnyttja tiden.

I förra veckan gick det undan. Den var väl planerad och jag orkade med allt, även om jag var ganska mör när fredagen kom. Jag orkade till och med, med att fira en 40-åring. Vi gick dit på öppet hus mitt på dagen, inte så mycket folk och inget festande. Jag har nämligen förstått mina begränsningar (tror jag).

Den här veckan har det också varit full fart. Hundar, ungar men inget äppelvin. Jag har till och med tränat en timma på kubben med "bruksfolket". Det finns inte mycket tid över och när ön fick besöks av B-F ville jag naturligtvis hinna träffa henne också. Jag planerade in den enda lediga eftermiddagen till en pratstund över fika. Jag visste att jag antagligen stretchade mina gränser men det fanns ju ingen annan tid.

Visst försökte jag tänja på min ork, mer än vad som var nyttigt. I natt har jag haft en usel natt. Orolig sömn, kliande på armen så jag trodde jag skulle bli galen. När jag hade min jobbigaste stressperiod kliade det på olika ställen så jag krattade sönder mig. Typisk stress symptom?

Nu är jag en klok kvinna och inser mina begränsningar och klockan 03.47 samlade jag mig och beslutade att jag skulle avboka fikamötet. På något sett landande jag och sov lugnt till 05,46.
Idag har jag "klippt till en hund" även fast den är hur snäll som helst, haha och badad har den blivit också. Sen har jag sovit middag som ett litet barn.
Ville inte vakna

Jag är sliten men vid mina sinnes fulla bruk. Ikväll ska tonåringen och pojkvännen, Jo laga middag. Tänk så bra jag har det!

Det känns som en lyx att få vara förnuftig och ta sig ledig tid. Jag lyssnar på min kropp och låter den läka ut. Ändå är jag så otålig och viljan och orken vill inte samarbeta men jag lyssnar på orken (nästan hela tiden).

Utmanad

Utmaning

Jag har  blivit UTMANAD av   Maja.
Regler:

Jag ska svara på frågorna men svara med ett svar som börjar på samma bokstav som i mitt namn, alltså P. Jag får inte heller svara samma sak två gånger.
Det är inte alltid så lätt ska Ni veta.


1. Vad heter du? Pernilla Magdalena
2. Ett ord på 4 bokstäver: Peng

3. Flicknamn: Petra
4. Pojknamn: PUMA
5. Yrke: Primitiv hundtrimmare

6. Färg: Plommonlila
7. Klädesplagg: Pyamas
8. Mat: Pasta
9. Sak i badrummet: Parfym
10. Plats / stad: Paris

11. En orsak att vara sen: Punktering
12. Något man skriker: Pass upp!!
13. Film: (oh shit, jag minns ju inte en enda titel) Pippi
14. Något man dricker: Prit
15. Band: (Tom) Petty


16. Djur: Panda
17. Gatunamn: Persgränd
18. Bil: Porsche
19: Sång: Paradise city (Guns N Roses)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Pool partyNu utmanar jag alla som vill.


Visa våren v.13

Se hur våren frodas på Gotland
VÅREN??

Våren på Gotland en dag i slutet av Mars.
Idag sitter man helst inomhus.

Snön yr så det står härligt till.
Det kan vara problem att se ut genom fönstret mot norrsidan.

Det snöar på tvären.
Hundägare i ur och skur! Idag är det nog UR. Förra veckan fotograferade jag blåsippor alldeles till höger i bild. Idag har de dragit täcket över sig.

Gult är fult........så skjutton heller!

Se hur våren frodas på Gotland

Härliga gula blommor som fått sin start i inomhus värmen.
Try heter denna härliga buske, säger min mamman.
Jag har gett den sin vårstart i inomhusvärmen i mitt kök.

Underbara lysande Primula
En annan guling är Primulan. Jag har köpt några och planterat i en skål. Där får de pryda ett tag tills de blommat ut. Fördelen är att den kan sättas ut sen och blommar därför i trädgården nästa vår igen.

Nästan utblommad men mycket vacker
Mitt i en tulpan.

Brukar Era hundar drömma högt?

Se hur våren frodas på Gotland
Både vår nuvarande hund Puma och vår numera avlidna Marwin brukar/brukade drömma mycket. De springer, skäller och ibland ylar i sömnen. Puma kan ibland skälla så högt att vi måste väcka honom. Men den här filmen tar i alla fall priset.

OBS! Det är inte min hund.

Vilket problem

Se hur våren frodas på Gotland
Sitter och skriver lite.

Sol i mars

Solen har skinat...............

Nej så skriver man inte, vad heter det?
Solen har skunit...........skojar bara!
Solen har skenat............hm, det börjar spåra ur.

Kanalen är bräddad av vårfloden.

Idag har solen lyst på mej igen!

Visa våren v.12

Se hur våren frodas på Gotland
Snön smälte bort lika fort som den kom, skönt!
På skogsturen idag gjorde jag vårens, förmodligen,  lyckligaste upptäckt. Många vårtecken gör en lycklig men vad kan slå den gången man hittar den första blåsippan?

Vilken lycka att hitta den första blåsippan.

En klok gammal farbror sa en gång till mej att man ska äta upp den första blåsippan man hittar för det ger en tur. Jag åt dock inte upp denna.

Knappt två cm hög men ack så stolt.

När jag sen vänder mig om får jag till min lycka se en välkomnande blomma till.

Snart lyser den gul som solen.

En liten Svalörts knopp som snart kommer att brista ut i sin gula skönhet.

Hopp, bra!

Se hur våren frodas på Gotland
Kaninhoppning, en sport som ibland tar väldigt lång tid.
Det går att träna även om det är lite snö. Kan vara lite svårt att hitta kaninen bara.

Hopp!
Hopp!

Japp, jag hoppar!
Nu kommer jag flygande!

Om kaninen inte vill hoppa, lyfter föraren över kaninen och får därefter ett fel. Det kan det vara värt, då en tävling går på tid.
BRA!!
Det gäller att var med så att inte kopplet river hinderstödet. Föraren får inte hoppa över. Det är ingen "barnhoppning" brukar tränaren säga, det är kaninhoppning.

Det höll på att sluta riktigt illa

Familjen har poppat en skål med poppkorn och ska bänka sig i soffan och se Sveriges största spektakeltävling, Melodifestivalen.  (Jag har inte sagt att jag inte gillar melodifestivalen).
Det var alltså i lördags, innan vi visste att Malena skulle vinna. Det är då min kära make säger det. Han pekar mot TV:n och säger med hotfull röst,
- Om den där Caroline vinner ikväll, ja, då ska jag ta mig f...n köra Vasaloppet.
Sen dimper han mer bland soffkuddarna och festivalyran börjar på TV:n.Jag kan erkänna att Caroline af Ugglas låt inte är vår favorit men inget ont om Caroline.

Under kvällen sitter jag och sms:ar med min "bästis" som bor på andra sidan pölen (Östersjön) och självklart berättar jag om makens hot om att köra Vasaloppet.

Kvällen lider sakta mot sitt slut och bästisen som hållit på Måns tappar modet när loppet var kört för just Måns. I stället sitter hela bästisfamiljen i Gnesta och håller tummarna för att Caroline ska vinna. De vill inget hellre än att boka hotellrum i Mora för att heja på min make i nästa Vasalopp. Bästisens make ringen och skriker exalterat i luren att han ska koka blåbärssoppa.  Men nej! Nästan på målsnöret faller Caroline och maken drar en djup suck av lättnad, reser sig ur sig ur en krampaktig ställning i soffan  och säger,
- det var en djä....la tur för henne, samtidigt som han höttar med fingret mot TV:n

Malena mån om grannen Foto: Scanpix
Bilden är lånad från SVT

Var det rätt låt som vann?

Se hur våren frodas på Gotland
Sveriges stora fråga, vann rätt låt? Ska vi kunna så för den här låten i Eurovision Song Contest? Tänk om vi floppar i Ryssland? Hur blir det då med Sverige? Kan Viktoria verkligen gifta sig då?

Oj, oj, frågorna är många idag, hur ska vi klara det, hur ska vi klara det??

Sweden: Malena Ernman to Moscow!
Bilden är lånad från http://www.eurovision.tv/page/home


Vatten, vatten bara vanligt vatten

Se hur våren frodas på Gotland
Vi ska vara glada åt vårt rena vatten, ändå gnäller vi ofta då det regnar.
Den frusna nederbörden smälter.  Klaffs, klaffs!

Det blir många leriga tasspår på köksgolvet efter en sådan här promenad.
Puma försöker att vara matte till lags och inte gå i den värsta vätan. Men vad hjälper det? Det är bara att intala sig att våta långhåriga hundar är mysiga de också, även om det ligger en grushög på golvet efter de torkat.

Inredningsfynda, nej, inget för mej

Alla skriver och pratar om vad det fyndat och handlat billigt till sina hem. Det är kuddar och tavlor eller mattor. Jag hittar aldrig några billiga snygga prylar till hemmet. Snygga, ja det hittar jag så klart lite överallt men inget snyggt och billigt.

Är det rea, då är oftast prylarna så pass dyra ordinariepris så att det blir för dyrt för mej att köpa det trotts att det är nedsatt 30%. Ett tag trodde jag att jag enbart hade otur som inte hittade det som alla andra hittar, eller att jag har sådan konstig smak så att jag inte fattar vad som är snyggt och billigt förrän det är för sent och min kompis har köpt prylen.

Men nu vet jag, jag är helt enkelt för snål.


En liten söt mus i vårt hus

Se hur våren frodas på Gotland
Möss är oftast inte välkomna i hus om de inte sitter i bur. Vi har en liten fredlig mus som sitter i vårt fönster.

Resultat av träslöjden i åk 2.
Gjord av nioåringen under 2008 på slöjden.

Inte stor men ack så söt.
Visst är den söt?

Tävling

Jag är med i en utlottning vid "Sus i Hus" om det här vackra halsbandet som hon designat. Va med och tävla du också!

Visa våren v.11

Se hur våren frodas på Gotland
Hos Fröken Evans finns även i år en utmaning om att visa våren på orten där man bor.

Den Gotländska våren har tyvärr kommit av sig just idag, idag när jag skulle fixa en riktig fin vårbild. Jag har nämligen hittat en av mina tidiga krokusar i rabatten. Men den har dragit vintertäcket över huvudet idag. Hoppas den tittar fram till nästa vecka i stället.

Vårbil eller vår bil.

Tur att vi inte hunnit ställa undan snöskyffeln.

I lushuset bor Cocko (kaninen) under vintern.

Melodifestivalyra

Det verkar som om Sverige har delats i två läger. Det gäller "för" eller "emot". Jag är på "emot sidan" men för den skull har jag inte sagt att jag tycker illa om eller till och med hatar. Nej, min åsikt är den, att det inte är en passande artist eller låt för just melodifestivalen. Vem pratar jag om? Carolin af Ugglas så klar.

Carolin af Ugglas  Bilden lånad av http://blogg.expressen.seBilden lånad från Expressen

Jag tycker däremot att det var synd att dessa killar åkte ur. En bra låt för melodifestival tävlingar och en super show. Synd killar, men Ni får nog er hit i alla fall.


Och till sist. Vem ska vinna på lördag? Hm, det tål att diskuteras. Just för dagen håller jag nog ändå på tre rara killar EMD. Om sanningen ska fram så är jag lite svag för Erik och gissa om jag blev glad när han vann körslaget?
Vad tycker Ni om hela "Melodikalaset"?

Att fylla år

-  ALLA fyller år nu på våren och jag måste vänta ända tills slutet av sommaren, säger min nioåring.
-  Nehe du, inte alla, men ganska många fyller faktiskt år på våren, svarar jag.

Visst är det så, att många av klasskompisarna fyller år nu på våren. 
Jag lyckades däremot pricka in två barn i augusti med åtta års mellanrum, det är inte så dåligt det heller. Men vad hjälper det när en nioåring väntar på sin tioårsdag och det är fem månader kvar.

Nioåringen tillsammans med kaninen

Crufts, the world's greatest dog show

En av världens mest prestigefulla hundutställningar som gått av stapeln i helgen i England. Suck, tänk den som ändå vore där, med eller utan hund. Här får Ni ett smakprov från en sann freestylemästaren. Här kan vi snacka om konster!! 
Tina Humphrey hon är helt osannolik med sin hund Chandy.

Att ta in våren

Minns Ni den här?

Körsbärsblom i knopp

Den blev så här efter några dagar.

Körsbärsblom

Och sen så här!

Det är enkelt att ta inte lite vår.

Visst är det härligt?

Främmande i fågelbordet

Det är fler djur än fåglarna som vill smaka.

Flygande korrar?
Bilden är tagen genom ett fönster och på långt håll så kvalitén är inte den bästa.

Ska man hälsa på okända som blivit lite kända?

Utanför vårt hus går en landsväg som är kantad av en cykelbana. Det är ingen stad utan bygden klassas som landsbyggd. Socknen är ändå lite för stort och har bor för många människor för att alla ska kunna känna alla.

Cykelvägen är en transportsträcka till och från olika skogar som jag och Puma ofta traskar runt i. På transportsträckorna möter vi ofta människor och ibland möter vi samma människor, om och om igen. Om jag vet att dessa personer bor i min närhet, hälsar jag oavsett och jag "känner" dem eller inte men en del mötande har jag ingen aning om vem dem är. Ska man hälsa då, eller inte? Jag tycker att det är trevligt att hälsa men det kan också bli pinsamt. Man går där och säger "hej" dag ut och dag in. Helt plötsligt möter man människan på ett annat ställe och då vet man inte om man ska hälsa eller ej.

Vi har många promenadstråk och tillbringar många timmar varje vecka i naturen.

Eller om man inte hälsar på den man möter, vart ska man då titta? Ut i skogen, ner i marken? Man kan börja prata med hunden eller låtsas att man inte kan se på något annat är en kilometer längre fram där man fäst blicken i fjärran.

För en tid sen gick jag och en vän till mej på cykelbanan och "hon med den röda jacka" kom emot oss. Hon tittade upp på mej och vi utbytte ett hej och ett leende.
- Vem va det? frågade min kompis.
- Eh, ingen aning, vi brukar mötas, liksom. Jag rycker på axlarna och vet inte vad jag ska säga.

Hur gör Ni?

Hej, hej!


Färger i diset

Visby i vinterdis
Havet, himlen och kusten ger mig kraft och inspiration.

Män som hatar kvinnor

Se hur våren frodas på Gotland
Har Ni sett filmen?
Har Ni läst boken?

Jag har läst "Millennium serien" och tycker den är kanonbra. Just därför tror jag inte att jag ska se filmen. Jag har sett så många filmatiseringar av bra böcker och blivit så besviken och är rädd att jag kommer bli det igen om jag ser den här filmen. Jag vill också behålla den bild av boken som jag själv skapat och vill inte byta ut den mot någon annans bild. Dessutom blir jag mycket frustrerad när jag ser en film och de tagit bort, enligt mej, viktiga saker och bytt ut platser. Nej, det bli nog ingen film för min del den här gången.Senaste bok som jag såg på film var "Främmande fågel" eller "Maria Wern" av Anna Jansson. Filmen är bra, det är inte det, utan boken är bättre. I filmen är de på fel platser och mycket har tagits bort, en del i handlingen har också kastats om. Jag har förståelse för att man inte kan göra en film precis om en bok och det är just därför jag inte gillar att läsa bok först och se filmen sen. Däremot kan man gör tvärtom, det ger en helt annan upplevelse.


 

Vi byggde en kanin

I förra veckan var det perfekt kramsnö för att bygga något roligt.

"Vad ska vi bygga?"
"En häst?"
"Nej och ingen snögubbe, det har vi gjort så många gånger."
"Nehe och hund?"
"Har jag redan gjort i år".
"Kanin?"
"Jaaaa!"

Vit som snö.
En vit hermelin med blå ögon, så klart.

Skaparen.
Lite större än den andra "riktiga" kaninen. Men det var Cocko som satt modell.


Första mars

Jag gick ut en sväng för att leta redan på våren. Det är ju första mars och nu ska det väl vara vår?

Underbara sol i mars.
En bitande marsgaist smeker min kind.

Solen skiner underbart och jag njuter i fulla drag. När vi, jag och Puma, gått några kilometer kommer vi närmare havet och "marsgaisten" biter i kinderna. Marsgaist? Ja, det är  marsvinden på Gotländska och den biter.

BarmarkDet är härligt att gå på en grusad väg som inte är så hal.

Snön smälter i solens strålar men vinden är kall. I lä av skogen är det skönt och jag önskade att jag hade en kanna kaffe med mig.

Man kan sitta i solen och njuta.Man kan stå på en sten.
Om jag hade haft kaffe med mig hade jag satt mig på en sten och njutit av solen.

Inga blommor, bara blad.
Jag letar efter vårtecken, förutom solen och den smältande snön hittade jag blåsippsblad. Inga blommor, bara blad.........."än är det vinter kvar säger mor."


En fårhage.
En öde fårhage i väntan på vår och får.


En vacker vårhund, ingen fårhund.
Vårtecken kan vara en fällande hund.


Vintergäck hittades under en buske.

Det var hemma i trädgården jag hittade våren.De kämpar sig upp ur vintern.
Våren hittade jag hemma i trädgården.

RSS 2.0