Äckliga hemska djur!!

Snön har inte hunnit smälta bort överallt och det har inte varit milt i många dagar, ändå är de här redan. De jä....la små äckliga, hemska små smittspridande, vidriga små monster. FÄSTINGAR! Jag har tagit två stycken på två olika hundar idag.
Så, imorgon blir det att fara iväg till Droghandeln och köpa fästinghalsband till våra tre fina killar. Den fjärde killen brukar klara sig utan, han har inte så mycket päls, varken på benen eller öronen som de fyrbenta.
Doldisar......jag vet att Ni är där!

Ibland glömmer jag bort alla "doldisar". Ni vet de där som är inne och läser bloggen men aldrig lämnar efter sig ett tassavtryck eller ens ett pip.

När jag träffade en bekant sen ungdomsåren och kom på att hon nog inte visste att jag skulle bli mormor. Jag trodde verkligen att jag skulle släppa värsta bomben. Vi är ju lika gamla och jag är nog bland de första i vår jämnåriga bekantskapskrets med att får barnbarn.

Ja, jag vet, svarade hon, det har du ju skrivit.

Ja, visst ja, då kom jag på att hon är en sådan där doldis. Inga nyheter här inte. Skyll mej själv när jag lämnar ut mig på blogg.

Sen fick jag en utskällning. Utskällningar brukar vara ganska tråkiga att få men den här utskällningen var faktiskt riktig trevlig. Hon hötte med fingret och sa med barsk röst. Du MÅSTE skriva varje dag, jag sitter där vid datorn och suckar när du inte skrivit och SPORTLOVET, då bloggade du inte en enda dag!

Det var väl en trevlig utskällning? Tycker jag i alla fall.

Den sista tiden har jag inte varit aktiv här varje dag, jag vet. Har liksom så mycket att göra så jag har inte hunnit eller orkat eller så är datorn upptagen. Jag ska försöka skärpa mig.


Apotek eller Droghandel

Förkylning igen! Just nu sitter det i halsen och det låter mest som jag hade festat hårt i många timmar och rökt hur mycket cigg som helst. Men det har jag inte även om jag låter lite "basig".

Det är kanske bäst att ladda hem från apoteket? Det heter inte apoteket längre, fick jag se på kvittot, sist jag handlade. Det var ingen överraskning för jag vet att en del apotek numera är "fria", eller vad det heter. Däremot var det nya namnet på det apotek som jag handlade på, en överraskning. Det heter numera, håll i Er, DROGHANDELN KRONAN!

Droghandel? Jag skämtar inte, det heter så. Undrar vem som kom på det smakfulla namnet?


Våt och smutsigt

Det har äntligen börjat töa på riktigt. Snabbt går jag genom en förvandling från den vårlängtande människan till en gnällig hundägare.
Det blir ju så smutsigt! Våta lyckliga hundar som dessutom har lite lurviga tassar. Lite lurviga, ett par millimeter, men det räcker för att det ska bli stora våta, leriga avtryck på golvet.
Men torka av dem då, tänker Ni nu. Ja då, jag torkar av, men fuktiga är de en då och när det fuktiga torkat rasar det ut en sandlåda eller ett grustag mellan tårna på dem. Grustaget ligger sen på köksgolvet så prygligt och bara väntar på att jag ska börja sucka och dra fram damsugaren.

Visst är det konstigt att man aldrig är nöjd?


Ligger på tork!

Hur är det nu?

Brinner ljusen ner, eller brinner ljusen upp?
Är det kanske så att ljusen brinner ut?
Ljusen brinner i alla fall inte in.

Hur säger Ni?

Dripp och Dropp

Det töar och drippelidroppar överallt. Skönt!


Men än är det mycket snö kvar.

Blåslampa för att töa snö

Melodifestivalen är avslutad, ljuset har återkommit på kvällar och morgnar. Fåglarna kvittrar som aldrig förr, cykelbanan är torr och fri från snö. Nu återstår bara att få bort all snö i skogen så att vi kan komma i gång och spåra. Vi väntar på att köra igång en kurs i eftersök och jag börjar bli mer än otålig. Går väl ut med blåslampa snart för att försöka hjälpa till.
Nej, jag bara skojar. Tänk om det börjar brinna, så dumt. Fast det är klart......då försvinner ju snön i alla fall.

Nej, ingen blåslampa, jag förlitar mig på solen och ska försöka att ha tålamod.
Tugga på en boll är också stimulerande.

Orkesterjacka

Så har då Sverige äntligen utsett det svenska bidraget till Eurovision song contest. Tycker Ni att VI Svenskar har tagit fram rätt bidrag?

Tioåringen tycker inte att rätt låt vann. Hon har lyssnat på Erik Saade ungefär sjuhundraelva gånger om dagen sen skivan inhandlades. Undrar om man kan slita ut ett spår på en CD?


Bild från svt.se

Själv tyckte jag nog att Salem Al Fakir kunde ha fått representera Sverige i år. Ett bidrag som kanske skulle kunnat få en bra placering i det stora hela. Men vad vet jag? Men tycker gör jag och jag tycker att Anna ska byta kläder eller i alla fall dra bort underkjolen på klänningen för den hänger under. Kan ingen säga det till henne?

Annars känner jag mig ganska nöjd med klädmodet på årets Melodifestival. Orkesterjackan har fått sin egen plats på kartan. Det roliga är att jag själv har en brun ursnygg jacka i garderoben. Guldknappar och allt, riktigt stilig om jag får säga det själv. Problemet är att den är aningen för liten, eller är det jag som är för stor? Som vanligt beslutade jag mig för att behålla jackan även om den var aningen trång. Jag brukar göra så för att få en sporre till att gå ner lite i vikt (som vanligt). På så sätt försöker jag lura mig själv. Det lyckas dock inte så ofta och nu hänger jackan där, i garderoben.


Jag är en is hacker

Jag hackar is och hoppas på att jag hjälper till lite nu när våren är på väg. Nej, så dum är jag faktiskt inte. Men hackar is gör jag. Vår lilla parkering eller gård eller vad man ska kalla det. Det är i alla fall där bilarna kör in, kalla det vad Ni vill. Vi lade asfalt där för många år sen och det är jätte bekvämt förutom just vid snösmältning. Vatten rinner i rännilar och kommer inte ner någonstans. Därför gäller det att vara med och hacka små fina gångar så att vattnet kan rinna in i själva trädgården. Gör man inte det har vi snart en iskana utan dess like utanför grinden.

När jag står där med spaden i högsta hugg får jag en känsla av att vara sju år igen. Jag älskade att göra kanaler i gruset åt vattnet med små öar och tillslut hade jag byggt vattenlandskap över hela gårdsplanen. Nu för tiden nöjer jag mig med att få bort isen men något barnslig är det som vaknar inom mig. Eller det kanske är våren en då?


Snabb vecka

Jag tog visst sportlov från bloggen. Veckan har gått i rasande fart och jag har inte ens hunnit tänka på att sätta mig vid datorn. De gånger som tanken har snuddat vid en bloggtanken har datorn varit upptagen av tioåringen. Jag är ju lite bortskämd med att ha skrivbordet för mig själv på vardagarna och att få välja vad jag vill pyssla med. Så har det inte varit den gångna veckan. Men det har varit skönt att få bloggvila lite.

Det har hänt mycket under vecka 9 märkte jag i morse när jag steg upp. Kl hade inte ens nått 6.00 och ändå var det ljust ute. Lika så i går kväll, ännu ljust kl 18,00. HURRA!!! Tänk att så lite kan glädja så mycket. Underbart!

Härligt med sol.

RSS 2.0