Fejat och stökat hela Påsken

Då har vi kommit till Påskens sista dag, Annandag Påsk. Hela helgen har jag stökat och bökat. Stökat i växthus och bökat i jorden. Nu är en STOR buske flyttad, växhuset urstädat och ny jord har kommit in, det har blivit sallat planterat där inne och nu har turen kommit till uterummet. Undertiden som jag fejar på därute med våttrasa och fönsterputs, kommer jag att tänka på en händelse för några år sen.

Tonåringen gick i högstadiet, sjuan kanske och skulle göra "operation dagsverket". Varje elev skulle jobba ihop en hundralapp och skänka till något, för året, välgörande ändamål.

Min knodd och en kompis raggade jobb och jag erbjöd dem att putsa fönster.  Frågan om hur mycket de skulle putsa, kom snabbt och jag svarade att jag betalar efter hur mycket jobb Ni gör. Allts kunde de tjäna en extra slant att skänka (stoppa i egen ficka).

Jag ställde fram allt vad de behövde på bordet och åkte på jobbet. De hade hela dagen på sig och de skulle också hem till kompisen och göra något jobb där.
När jag kom hem på eftermiddagen fick jag en smärre chock. Där stod två glada tjejer och var jätte stolta över sin prestation. De hade ju hunnit med jätte många fönster.  Problemet var bara det att de enbart smetat runt smutsen på utsidan av fönster så det inte gick att se ut. De hade tagit alla fönster i hela huset inklusive uterummet och väntade nu på att jag skulle berömma deras storverk och betala bra.

Jag kommer inte ihåg hur mycket de fick betalt av mej men jag minns att jag fick tvätta om allihop så att vi kunde se ut.

Det här, det kallar jag utsikt!

Kommentarer
Postat av: My

Haha ja efter det slitet var du ju tvungen att betala dem, synd du fick göra om allt :)

2009-04-13 @ 15:32:37
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: hejhopp soffieproppfie

vilken bra grej de har på skolan,men å att du fick göra om jobbet,

Vart skulle de skänka sin 100-lapp,

ha en härlig sista påskdag:O)

2009-04-13 @ 15:44:56
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Robyn

Du borde vara trött efter att putsa om alla fönstrarna.

/R

2009-04-13 @ 17:50:14
Postat av: Lena

Vad synd att deras jobb inte blev bra. För det är ju så himla tråkigt att putsa fönster så man vill ju helst slippa det om man har chansen.

Ha de

2009-04-13 @ 19:05:49
URL: http://lenasoderberg.blogg.se/
Postat av: Åsa.S

Det ÄR en konst att putsa fönster! =)

2009-04-13 @ 22:47:54
URL: http://glansigyta.blogg.se/
Postat av: Lillan

Nämen haha! Men dom gjorde sitt bästa i alla fall!

2009-04-14 @ 05:26:13
URL: http://lillanslilla.blogg.se/
Postat av: mammakero

HAHA!! De var så stolta och glada över alla pengar de skulle göra sej...! Bra tänkt! Du kanske inte hade tänkt dej ta alla fönstrena....

Påsk och julborden ser nästan lika dana ut. Båda helgerna firar vi Jesus på något sätt... Midsommar däremot är inte Jesus inblandad i... Kanske är det därför som den menyn inte är så lik påsk och jul...

2009-04-14 @ 20:37:42
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: Malin B

Ja, de där dagsverkena kan göra mycket extrajobb för föräldrarna.;)

2009-04-14 @ 22:00:59
URL: http://malinbayard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0