Ska man hälsa på okända som blivit lite kända?

Utanför vårt hus går en landsväg som är kantad av en cykelbana. Det är ingen stad utan bygden klassas som landsbyggd. Socknen är ändå lite för stort och har bor för många människor för att alla ska kunna känna alla.

Cykelvägen är en transportsträcka till och från olika skogar som jag och Puma ofta traskar runt i. På transportsträckorna möter vi ofta människor och ibland möter vi samma människor, om och om igen. Om jag vet att dessa personer bor i min närhet, hälsar jag oavsett och jag "känner" dem eller inte men en del mötande har jag ingen aning om vem dem är. Ska man hälsa då, eller inte? Jag tycker att det är trevligt att hälsa men det kan också bli pinsamt. Man går där och säger "hej" dag ut och dag in. Helt plötsligt möter man människan på ett annat ställe och då vet man inte om man ska hälsa eller ej.

Vi har många promenadstråk och tillbringar många timmar varje vecka i naturen.

Eller om man inte hälsar på den man möter, vart ska man då titta? Ut i skogen, ner i marken? Man kan börja prata med hunden eller låtsas att man inte kan se på något annat är en kilometer längre fram där man fäst blicken i fjärran.

För en tid sen gick jag och en vän till mej på cykelbanan och "hon med den röda jacka" kom emot oss. Hon tittade upp på mej och vi utbytte ett hej och ett leende.
- Vem va det? frågade min kompis.
- Eh, ingen aning, vi brukar mötas, liksom. Jag rycker på axlarna och vet inte vad jag ska säga.

Hur gör Ni?

Hej, hej!


Kommentarer
Postat av: britten

ja det där har jag också tänkt på ...man möter ju många när man vandrar sina hundproemnader och ibland så har jag ställt mig själv den frågan ..man hälsar som om man känner varndra men ändå inte....

2009-03-05 @ 10:30:27
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: mammakero

Jag hälsar! På alla! Även när jag sen svagt känner igen dom på affären eller var som...

Varje morgon i flera veckors tid mötte jag en kommunarbetare när jag gick till jobbet. Så en dag så blev jag så obekväm av att vi alltid möttes på nästan samma ställe varje dag, att jag hälsade. Hans ansikte lyste upp. Tänk vad lätt det kan vara att göra en annan människa glad!

2009-03-05 @ 16:48:31
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: MO

Jag möter många sådana människor på mina rundor, ja som jag hälsar på fast jag känner dem inte. Går man ungefär samma promenad varje dag så möter man ofta samma människor, till slut blir det så att man ler o hälsar på varandra, det är lite trevligt tycker jag, kram

2009-03-05 @ 19:29:04
URL: http://medaljongen.blogg.se/
Postat av: Ulla

Det är lite olika. Jag har börjat hälsa på ett par som jag alltid möter. Tyckte det kändes dumt att titta bort och inte låtsas om dem.

2009-03-05 @ 19:39:35
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Malin B

Hej, hej, hemskt mycket hej! =)

Jag hälsar hej vilt så att säga.



Å, jag blir ju stolt som en tupp om min limpa finns på både bild och recept i din samling.

Wow!

2009-03-05 @ 19:57:57
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: maria

Jag hälsar nästan alltid, tycker att det känns jättekonstigt att mötas och låtsas som ingenting. Men, om den jag möter undviker ögonkontakt då säger jag inte hej!

2009-03-05 @ 20:21:22
URL: http://tootoolah.blogg.se/
Postat av: Åsa.S

Jo, jag hejar nog. Bättre heja för mycket än för lite!

2009-03-05 @ 22:20:16
URL: http://glansigyta.blogg.se/
Postat av: Lillan

God morgon! Nä jag har förstått att sista boken är bäst! Håkan har läst dom! :)) Snart är jag på den:)

2009-03-06 @ 06:32:56
URL: http://lillanslilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0