Spark si själv i rövi

En del dagar har låååång startsträcka. Idag är det en sådan dag. Jag sitter här vid skrivbordet och har tagit fram underlag för att bokföra. Men sen blev det stopp. Orkar inte, vill inte, har ingen lust! Jag har heller ingen lust till något annat, vill inte gå ut, kallt! Orkar inte plocka ur diskmaskinen, tråkigt! Vad kallas mitt tillstånd, tristess, lathet, eller kanske brist på själv disciplin.

Nej, det här går inte. Jag får göra som Gotlands lokalkändis,  Allan Nilsson skrev en gång. "Man far spark si själv i rövi å upp å ränn igen".

Själv är jag inte så duktig på Gutamål och har väldigt svårt att förstå någon som pratar "flat" (uttalas flatt = gammal gotländsk dialekt).

Om det är någon som inte förstår så betyder det att man ska sparka sig själv i rumpan och upp och springa igen. Det kanske är lättare att "ta sig i kragen"? 
Så nu gör jag det!

Kommentarer
Postat av: Malin B

Jag behöver också göra si eller så i dag. ;)

Eftersom jag inte har någon vidare krage på min top här i dag så får jag väl sparka mig i baken. ;)

2010-02-10 @ 14:40:03
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Ulla

Tack snälla för ditt långa mail. Vissa platser kände jag igen, men flera var nya. Jag ser fram emot att upptäcka Gotland utifrån ditt mail.

2010-02-10 @ 20:07:47
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: soffie

ja sånna dagar känner jag igen,en spark därbak kan behövas då:O)

ha det gott

2010-02-10 @ 21:13:02
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Ulla.Britta

Har du inte tittat i gotl.SSRKs gästbok så gör det och bli glad! Det är alltid kul att få lite beröm ibland och det är du väl värd!! Läs och må bra.

Kram U-B

2010-02-10 @ 22:20:13
URL: http://rindi.blogg.se/
Postat av: sweetmama

Visst kan en spark i röva göra susen då och då. Men den här vintern skulle jag nog behövt sittring efter alla sparkar ;o)

2010-02-11 @ 19:59:45
URL: http://sweetmama.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0